In memory of 22/7-11
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-08-11 07:06:47
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-08-11 07:09:32
    Versjon #3
Utstyr
  • Leica D-LUX 5
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_543049} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Marius N.
Hei Torgny.
En rose som gråter over massakeren, godt sett. Synes du har klart å fange et fint motiv som du har dedikert til 22/7. Liker komposisjonen med rosen i midten, fine linjer i moarmoren og vannet. Blir litt trangt i toppen, kunne tenke meg en cm eller to der. Jeg hadde ryddet litt før opptaket, da tenker jeg på noen av bladene og den hvite blomsten som jeg synes forstyrrer litt, den hadde jeg fjernet.
Et fint motiv som jeg føler kunne blitt enda bedre med litt rydding, eller en friskere rose.

mvh Marius
Torgny S.
Hei Marius.
Takk for godt gjennomarbeidet kritikk. Som du ser av alternativ versjon jeg har lagt ut, var det et rør jeg ønsket å unngå. Derfor beskar jeg på den måten. Men jeg ser nå at jeg burde la røre få være med. Når det gjelder gatefoto, har jeg det dogmet at jeg ikke skal rydde. Det skal være feilbarlig og dokumentaristisk. Uorden kan ofte bli et godt krydder i slike bilder. Så det er i alle fall villet fra min side. Det betyr ikke at du ikke kan ha rett i din innsigelse. Jeg syns forøvrig det er en svakhet at for mange fotografer arbeider for at bildene skal være slick og uangripelige. Innenfor musikken opplever jeg Mozart som en sånn slick komponist, mens Beethoven våger å møte musikkens motstand og lar "rotet" få være med å prege tonespråket.
Det er ikke en hvit blomst du ser, men et glinsende overeksponert blad. Jeg er enig i at det er forstyrrende. De øvrige bladene er som sagt ønskelige fra min side. Som du forstår, blomsten lå slik den lå, og var så "sliten" som den var. Det syns jeg er i tråd med budskapet. En frisk arrangert blomst ville blitt noe helt annet.
Igjen... Tusen takk.
Rita H.
Du dokumenterer elendigheten godt med denne gråtende blomsten.
Liker komposisjonen med blomsten som henger nedover i de mørke omgivelsene, og det rennende vannet.

Det kunne nok vært beskjært rett under den lysende, vertikale vannstripa øverst eller event. som v2, men det ville resultert i noe opprydding om du skulle ta bort messingrøret (ser din kommentar til MN) - det berører likevel ikke budskapet som er tydelig.
Det utbrente bladet er nevnt.

Hilsen Rita
Torgny S.
Takk Rita,
Jeg ser at messingrøret godt kan være der. Det overeksponerte blaldet har jeg forsøkt å bearbeide i versjon to, men må innse at slik ble det på godt og ondt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu