Måke i motlys
Motlysbilde i en trang fjord i Flatanger der vi morer oss med å fotografere måker i motlys mens vi venter på ørna....
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-05-24 11:45:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds MkIII
  • Canon EF 300mm f2.8L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_530068} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Bjørnar P.
Positur, timing, eksponering og farger tilnærmet perfekt. Savner dog litt mer skarphet. Ikke alt behøver være skarpt, men hodet synes jeg bør være det.
Ola Arnfinn L.
takker takker.. deter en dråpe som dekker det ene øyet og gjør at dette ikke fremtrer som skarpt, ellers mener jeg fokus har truffet rett her... på øyet..kan tenkes det er noe mer å gå på.
Ivan H.
Hei,

Jeg liker bevegelsen i bildet ditt, at vingene gir en bevegelse mot høyre mens dråpene gir en motbevegelse mot venstre. Lavt lys som fremhever motivet og gir mindre fokus til bakgrunn og forgrunn. Forgrunnen er forøvrig ganske behagelig å se på med noen innslag av blå himmel.

Jeg blir samtidig litt forvirret. Jeg klarer ikke å feste blikket mitt ved noe. Jeg leter etter øyet, men det skygges av en dråpe. Godt mulig det er så enkelt som det.
Jeg undres over at Bjørnar savner mer skarphet, og hva han mener med skarphet er ikke så godt å vite. Uansett så trenger jeg ikke mer "skarphet", bldet kunne heller vært mer interessant med mindre skarphet, for eks mer bevegelse i vingene.

Komposisjonen er bra her, liker at du har mye med i bunn, der motivet befinner seg i øvre del av bildeflaten. Og det er der bevegelsene befinner seg, en liten diagonal fra øvre venstre hjørne (vanndråper) mot vingetuppen til høyre.

Alt i alt ok dette, men for meg er det noe som mangler, noe som kan ta dette til topps. Mulig det er et punkt å hvile øynene på som kan gjøre forskjellen?

:ivan:
Ola Arnfinn L.
Takker for tilbakemeldingen Ivan... jeg ser akkurat det samme som du beskriver her.. det er noe som mangler og jeg tror det er øyet som dekkes av denne dråpen som er akillesen...skal jeg våge meg på å gjøre noe med det tro..
Ivan H.
Det er fullt mulig å fikse på, forstørre mye og klone vekk dråpen :)
Bjørnar P.
Ivan: Jeg opplever din kommentar som delvis et spørsmål til meg, så jeg svarer derfor her.
Med skarphet mener jeg mye av det samme du du gir uttrykk for at du savner; nemlig noe å feste blikket på. Nå blir det for diffust etter min smak.Jeg føler også at det er noe plastisk over gjengivelsen som masker bort de fineste detaljene, noe som også påvirker skarphetsinntrykket. (Minner mye om effekten av kraftig støyreduksjon)
Som du ser i min kommentar etterlyser jeg heller ikke skarphet over hele motivet, men på det mest sentrale området, som for meg er hodet.
Om litt kloning på øyet vil gjøre en stor forskjell er jeg usikker på, men vel verdt å prøve.
Ivan H.
Takk for oppfølging, Bjørnar.

Synes det blir litt bedre med synlig øye, men av en eller annen grunn synes jeg fortsatt at jeg blir litt fort ferdig med bildet. Blikket mitt har noe mer å henge seg på, men opplever fortsatt at bildet ikke når helt opp. Og jeg er litt usikker på hvorfor jeg synes det, klarer ikke helt å sette ord på det..
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg opplever også det samme som Ivan og Bjørnar beskriver her ang. skarpheten.
Men summasummarum, syns eg den helhetlige opplevelsen med det samme eg såg dette bildet var så knallbra med motlyset og eksponeringen av det, at det på sett og vis veide opp for skarpheten.

Liker dette bildet godt.

Inger Anne
Trond O.
Hei, flott timet situasjonsbilde. Har sniklest meg gjennom kommentarene her og sier meg enig i betraktelsene til Bjørnar. Hvis man ser på konturene av fuglen rundt hodet/halsen så oppfattes dette som skarpt/klart, men selve detaljene på hodet og det rundt oppfattes som mer uskarpt/uklart. Det er også mange dråper som skvetter rundt som tar en del av fokus som kommer i forgrunn av fuglen som for min del bidrar til at fuglen skjules/blir mer uskarp. En del av dråpene er veldig markante/skarpe og tar fokus en del.

Mvh. Trond
Enno S.
Flott måkebilde!
Odd E. k.
Et flott bilde av måken der motlyset fanger stemningen med dråpnen på en utmerket måte. Mangler litt på dybdeskarpheten, men den mørke bakgrunnen fremmer fuglen meget godt. En beskjerning bak fuglen er også ønskelig. Godt fanget!

Ha en fin fotodag!

Mvh

Odd E.
Ola Arnfinn L.
Jeg takker for tilbakemeldinger og med visshet jeg ser akkurat det samme som dere påpeker. Men fuglen er skarp - øyet er skarpt - noe som normalt er en god indikator. Jepp det er en dråpe som dekker øyet og lager litt trøbbel... så spørsmålet blir da er det noen mulighet for å rette på dette eller? Det er et halvt år siden jeg gikk gjennom denne mappa fra Flatanger og dette uteble da jeg gikk igjennom den første gang.. nå et halvt år etter tok jeg bildet fram i lightroom og vel... slik er det foreløpig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu