Road Warrior
Solformørkelser og okkulte fenomener preger ikke lenger min hverdag og det er på tide å ta seg av de nære ting. f.eks. mitt favorittmotiv på denne årstiden, Taraxacum vulgare (løvetann). Byens og forsommerens blomst fremfor noen annen.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger363
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_51911} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jostein M.
Hei Bjørn! Her synes jed du har klart å fremstille denne rakkeren på en flott måte. Skarpheten er upåklagelig og som vist her vi finner den over alt. Dette var da et meget vakkert eksemplar. Er bakgrunnen ekte?
Mvh
Jostein
Birna R.
Selvsagt er alt ekte, ikke no' problem her på Bjølsen med 37-bussen forbi 12 ganger i timen midt på dagen. Bildet er tatt etpar futtige skritt fra inngangsdøra. Skulle det, mot formodning, bli litt ventetid på en passende buss, er det en kaffebar med cafe latte eller espresso etter fritt valg tilgjengelig. Under slike forhold trives en urban naturfotograf.

20 mm + K1 ring med matrix chip for å funke med fargelysmålingen på min D1H.. Har en (liten) pause i blomsterbilder med diffus bakgrunn.

Steinulf L.
Morsomt. Virker som et behagelig liv for en naturfotograf. Resultatet er upåklagelig.
Arild S.
Hehe.. du har din egne beskjedne måte å få sagt ting på, Bjørn.

Bildet plasserer seg fint inn i rekken av dine bilder som innehar det jeg vil kalle manipulistiske kvaliteter... det gir et visst manipulert inntrykk og skaper litt skepsis/undring som jeg liker.

Liker komp og farger.

Arild
Rune N.
Hei Bjørn!
Et flott bilde av urban natur! Etter råd og tips fra deg har jeg ''chipet'' en slik mellomring selv. Det ble vellykket, og den gir sammen med en 20mm nærbilder med fint perspektiv. Se bilde nr. 68313

Rune
Birna R.
Tynne nok mellomringer er problemet med disse vidvinklene, Rune. 8 mm er i meste laget, K1 er bare litt over 5 mm tykk. Dette gir en målestokk omkring 1:5 med objektivet på uendelig, og dybdeskarpheten på f/22 holder akkurat til å gi en viss (men ikke enorm) skarphet i bakgrunnen. Med objektivet på nærgrensen (som her) blir bildemålestokken ca 1:3 og dybdeskarpheten adskillig mer begrenset, men fortsatt god nok til å ''tegne'' miljøet omkring motivet (det er jo i første rekke derfor jeg anvender en slik løsning).
Geir Helge S.
Likte motivet, men hva er det du har gjort for å oppnå den strukturen (grov, nesten pixlet) som er i bildet? Det er et lite hakk nede til venstre (i det mørke feltet på blomsten).
Geir
Birna R.
Har kikket på originalfilen og det ''hakket'' du referer til er der også. Altså lite å gjøre med siden det er en del av naturen selv.

(støyreduksjon for å fjerne effekten av feilaktig innstilt 800 ISO har ellers sikkert satt noen spor)
Øyvind A.
Et fint bilde, med lekker og uvanlig bakgrunn. Men jeg ville ha foretrukket utsnittet på løvetannen noe annerledes, f. eks. slik at kronbladene bare var kutta på en av sidene.
mvh Øyvind
Jan K T.
Urban naturfotografering på sitt beste dette! Liker fargene og kontrasten mellom natur og det urbane!
Tom E. F.
Slike kan krige (og vinne over) asfalten fra undersiden - det er sikkert!
Likte mesteparten av bildet, men som du sier selv, støyreduksjonen nedover (alt som ikke er gult) har medført forstyrrende ''USM-'' effekter, om du skjønner hva jeg mener. (Kanskje det bare er på min skjerm?)
mvh Tom
Lars-Anders M.
Dette var kreativt. Jeg liker kontrasten mellan bussen og blomsten! Superbra. Proffklasse.
Bjørn J.
Flott utsnitt og fargebruk, klar og grei symbolikk. Litt uvanlig vanlig til deg å være, men det er et godt bilde som fungerer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu