Kastanjeisfugl = Whitebreasted Kingfisher = Halucon-smyrnensis = Chandrakant, Kikideewi
Kastanjeisfuglen er vel den isfuglen som er mest vanlig å se i Goa. Den indiske betegnelsen Chandrakant betyr hvit som månen eller inntrykket du får når du ser den rett forfra.
Ikke mye til fuglebilde eller biofoto dette, men jeg har jo presentert arten noen ganger tidligere og den kommer nok tilbake i fremtiden i noe større versjon også.
Litt artig her var plasseringen på kanten av disse kjempedigre reklameplakatene man ser langs veiene her i Goa. De hadde pr. omgående blitt beordnet fjernet hvis de hadde dukket opp langs veiene hjemme i Norge. De kan være opp til 15-20 meter lange og fra bakken til topp av plakaten 7-10 meter eller deromkring og ofte står det både 2, 3 og 4 ved siden av hverandre eller i gruppe på et åpent jorde.
Bildet er tatt i Arpora som vi dro til først på torsdag da Patrick hadde sett svære hegrer oppi der, antagelig gråhegrer, men vi kom for sent for han hadde henting på flyplassen og flyet var flere timer forsinket så jeg ba ham heller sette kursen for Marcello der noe av det første vi traff på var plastikkselgeren jeg presenterte.
Disse stativene plakatene er festet på er ofte reisverk av jernstenger. Husker for noen år siden da vi hadde hatt en orkan og ei kokospalme utenfor balkongen min knakk som ei fyrstikk og fylte hele hagan der jeg bodde tidligere. På vei til flyplassen noen dager senere kunne vi se slike plakater og stativene bøyd og brettet som ei forkrøbla hand.
Veit ikke hvorfor ikke jeg fikk med alle søkeordene, men det har vært mye rart med denne siden i det siste så vi får håpe "barnesykdommene" snart er leget.

http://pbase.com/kneppen
Fargerikt om ikke annet.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 18-200mm F3,5-6,3 DC OS
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetBildet tatt for frihånd. ISO 200, lysmetting nedsatt med -0.33. Polfilter i bruk
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_515123} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Solvår B.

Jeg liker de store flatene, fargene, og oppdelingen av bildet. Kunne nesten vært et abstrakt bilde dette, men kastanjeisfuglen sitter der, og blir den lille prikken over i-en.
: ) Solvår
tove j.

Flotte farger med fuglen som prikken over plakatene. Fint presentert. Det er veldig informative tekster du har under dine bilder som er artig å lese. Mvh tove
Heidi N.

Måtte nesten lete litt før jeg fant han. Går nesten i ett med plakaten. Et spesielt utsnitt du har valgt, men det fungerer godt.
Nok en gang en informativ og interessant tekst. :)
Heidi
Avsluttet .

Sterke og herlige farger og store flater..som Solvår sier er fuglen prikken over ien og skaper spenning! Herlig å se på!

Mvh
Tove
Lars Ivarson F.

så vidt eg såg den imellom alt det andre..men her er det vel kontrasten mellom flater og fugl som er det vesentlege..trur likevel eg ville ha stramma utsnittet..helst i høgre kant..gromt
Kirsten H.

Fine, fargerike flater og en micro fugl. Bildet kunne faktisk stått for seg selv uten fuglen, men den er et fint blikkfang.
mvh Kirsten
Maria Therese H.

Der sitter det en liten luring ja, og passer på at alt går bra for seg.
Annerledes "fuglebilde", liker dette.

Mvh
Maria
Dirk R.

lærerik tekst Roar og et annerledes fugl bilde. bra.
hilsen dirk
Frode L.

Hei.

Her var det kontraster, skarpt med flotte farger.
Artig fuglebilde, det må da være et stort nebb på'n?
Ser ut som en flott fugl, fin og innholdsrik undertekst.

Frode.
Adrian Dyrhaug G.

Hei Roar!

Eksotisk fugl du har bilde av her Roar!
Artig positur der den sitter på taket og speider utover omgivelsene!

mvh Adrian Grande
Ottar P.

Et fargerikt og fint komponert bilde
synes jeg, fint med Kastanjeisfugl på
taket.
Likte dette!
Willy K.

Hei. Liker fargene og de rene flatene her, samt diagonalen som går gjennom bildet. Fuglen myker opp uten å stjele showet :-)
Avsluttet .

Et annerledes bilde av kastanjeisfuglen. Isfulgen med det karakteristiske nebbet ville vært gjenkjennelig i bare profilen også.
Fuglen er langt unna, men fremdeles detaljer til identifikasjon.

Espen
Avsluttet .

Må nok si at jeg hadde gjort alt som sto i min makt til å få et skikkelig bilde av denne flotte fuglen. Men alle har ikke helse til det.
Så jeg syntes dette ble et spennende og flott bilde, der du bruker elementer som er tilstede i bildeflaten. Så all honnør til deg for komposisjonen her, den er kjempefin.
Ja, må jo innrømme at jeg ikke ved første øyekast trodde det var en levende fugl på taket hehe.
Eia var jeg der:)
mvh arild
Lisbeth S.

Dette er stilig, med de store flatene og den fargerike fuglen fikk det noe kunstnerisk preg over seg.intressant lesestoff i underteksten.
mvh Lisbeth
Roar K.

Ser at flere tror fuglen står på et tak hvilket overhode ikke er tilfelle. Dette er en reklameplakat som forklart under bildet.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu