Alt er ikke vannrett
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-01-10 17:57:20
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger115
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_505627} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Steinar Dahlen V.
Dette var vaktisk rå kult. like linjene og kontrastane på dette.
Øyvind Enstad H.
Original, god komposisjon, bra lyssetting. Kort og godt et bilde jeg likte veldig godt!

Øyvind
Richard T.
Dette bilde likte jeg veldig godt. Bra komposisjon og kontrast.
Avsluttet .
Dette synes jeg var et fint motiv, og at "alt er ikke vannrett" er definitivt et understatement… Jeg antar dette er et gammelt naust som er i ferd med å falle sammen. Jeg tolker at poenget er å dokumentere det gamle naustet på en estetisk tiltalende måte. Her synes jeg du har lykkes godt.

Jeg får naturlig nok følelsen av forfall, og jeg synes forfallet er skildret på en positiv måte. Fargene ute er glade, og 7-8 fargerike bladene inne lyser opp stemningen.
Komposisjonen synes jeg er fin, og de mange linjene i plankene leder oppmerksomheten ut av åpningen. Det lave standpunktet synes jeg bidrar til økt dybdefølelse, og har samtidig ført til at vannlinjen har blitt plassert godt i døråpningen. Utsnittet synes også fint, med døråpningen og gulvet som de dominerende elementene. De fargerike bladene er et positivt element. Vinduet oppe til venstre tiltrekker seg litt oppmerksomhet, og jeg vet ikke om det er et bevisst valg å ta med dette. Jeg tror kanskje jeg ville fjernet dette gjennom et lite kutt. Lyset synes jeg er fint og passelig mykt slik det blir på en lett overskyet dag. Fargepaletten er begrenset til hovedsaklig jordfarger, og dette synes jeg harmonerer svært godt, og bidrar til roen i bildet.

Eksponeringen inne synes jeg er veldig god, mens uteområdet synes jeg er overeksponert. Og sånn blir det jo naturlig nok ut av kameraet. Her ville jeg prøvd å flikke på dette i etterbehandlingen, og kun gjort uteområdet mørkere ved f.eks. bruk av et penselverktøy eller maske. Forøvrig synes det tekniske bra. Kontrasten behagelig, skarpheten er fin, fargemetningen sterk nok. Dybdeskarpheten kunne gjerne vært enda litt høyere for å øke skarpheten på bladene i front, men siden blender 7 ga 1/40 ved ISO 1600 så var det kanskje ikke så mye mer å gå på uten stativ?

Alt i alt synes jeg dette var et meget fint motiv som er godt fanget av deg.

Mvh Jens :-)
Knut E.
OYY! :-) her har du gjort deg flid med kritikken Jens... Kjempetakk :-D

Jeg har visst om stedet lenge, men først når jeg kjøpte nytt kamera i høst, fant jeg ut at jeg ville plukke meg ut noen steder/områder/motiv som jeg vil komme tilbake til gjentatte ganger for å "dokumentere" de samme motivene i forskjellige vær/ lyssettinger. Da fant jeg dette passende siden det er sentralt i bergen, men såpass bortgjemt at jeg kan jobbe i fred:)
Det stod tre naust her side om side, og alle ble for noen år siden truffet av store steiner fra skrenten bak, og dette er restene som står igjen.
Jeg syns naustet (inkl skjebnen) her utstråler en viss dramatikk, men området har en veldig ro. Dette skaper kontraster og spennende motiv å fotografere. Så får vi se hvor lenge jeg tar sjangsen på å krype inn i dette falleferdige naustet.
"litt" må man vel ofre for gode motiv:-$

Jeg prøvde meg med litt forskjellige fokuspunkt, eksponeringer, utsnitt og bildevinkler, m/u blitz osv. Mange av bildene har noe godt ved seg, men så var det det å samle mest mulig av det gode i en eksponering da.... er vel der erfaring kommer inn:)
Har ikke konsentrert meg så mye om å lære bildebehandling enda. Men skyter alt i RAW, så jeg kan ta det igjen senere.

Jens peker her på mye som er bra og noen utfordringer. Begge deler er ting jeg så absolutt vi ta med meg videre.
Takk igjen for fyldig og god tilbakemelding.
Og selfølgelig takk til dere som sier dere liker bildet også, da er det jo motiverende å legge ut flere bilder:)

Mvh KnutE
Lars F.
Stilig! Høstens og livets forfall i et :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu