This is me
Tenkte det var på tide med et selvportrett her på siden min! Har ikke tenkt teknikk når jeg tok bildet, og jeg strevde litt med å fjerne blitsen fra pannen... tips til hvordan det kan gjøres bedre??

Kommentarer mottas med takk!!
Bildet inngår i albumet Portretter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-05-16 15:52:05
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-05-18 23:50:00
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSelvportrett
  • Lastet opp
  • Visninger611
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_50415} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Martin E.

Et tips man kan bruke om man vil fjerne skarp blitz, særlig på nært hold på sånne type bilder, er å legge et par lag med matpapir over blitzen. Da bløter du ut lyset og det blir ikke så kraftig.

Selv foretrekker jeg å ta portretter utendørs i et område med skygge, eller når det er overskyet, da får man flott flatt lys uten noen ekle slagskygger (slik man kan se litt av på bildet ditt bak hodet til venstre og under nesa og haka).

Ellers er det et helt greit bilde, flott fanget blikk, og greit bilde! Det ser ut som det er komprimert litt for hardt, det er synd, savner litt skarpere detalj.

- Martin

Eva S.

Takk for rask og god kommentar, Martin!

Jeg skal huske det med matpapir!
Lysforholdene jeg tok dette bildet under var heller ikke ideelle, så det er nok ikke et teknisk godt nok bilde... men man lærer så lenge man lever!!

Slagskyggene skal jeg kjempe mot fra nå av!

Ang skarpere detaljer; kan det hjelpe med usm?


-eVa-
Martin E.

Jeg har som en tommelfingelregel at jeg alltid bruker USM på bilder, uansett - fordi bilder lagt inn på pc'en alltid er litt slørete før du har lagt USM på dem.

Jeg tenkte egentlig mest på de rare firkantene og hakkete kantene som oppstår rundt øynene, og kanten av haka ved overgangen fra svart til en annen farge.

Det virker som du har gjort bildet om til et JPG bilde med veldig høy kompressjon - Det gjør bildet ganske lite plassmessig, men det blir også redusert kraftig med tanke på bildekvalitet.

Jeg vet ikke hva slags bildeprogram du bruker så jeg får ikke forklart deg hva du skal gjøre - som regel kan du bestemme kvaliteten fra en skala fra 1-100 på JPG, jeg pleier å ha den på rundt 80, det er greit nok.

- Martin
Lars Teppan J.

Flatt lys, veldig tett og rett på, harde slagskygger, mye bildestøy... Beklager men dette stemte ikke for meg!
Prøv igjen! ;-)

mvh
Lars
Eva S.

Nå har jeg lagt inn enda en versjon! Jeg har prøvd å tatt hensyn til kommentarene til både Martin og Lars, så... bildet ble kanskje litt mørkt, men det er ihvertfall et mer spennende lys enn det var!! :-)

Tar i mot flere kommentarer!!


-eVa-
Lars Teppan J.

Versjon 2 og 3 ble vesentlig bedre. Likte V3 best!

;-)
mvh
Lars
Eva S.

Takk for det, Lars! Liker selv v3 best, så det var jo kjekt at du var enig! :-)


-eVa-
Povl Ø.

Bilde 3 blir mer hemmelighetsfull. Her er det bare å prøve seg frem. Vi må vel alle her på ''dotten'' arbeide med oss selv, det er da derfor vi ber om tilbakemelding.

Hilsen Povl
Eva S.

Det er sant, Povl!! Er her for å få tips og lære å ta bedre bilder :-)



-eVa-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu