Bølge på strand
Justert kontrast og fargemetning og utsnitt for å få et godt estetisk uttrykk. Naturtro gjengivelse var ikke målet.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger210
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_499045} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Anne Ø.
Liker veldig godt slike detaljer, bølgen som skylles i land som her. Den varme fargen mot den kalde blålilla skaper en spenning. Ville kanskje
kuttet øverst ned til det blå?? Men kanskje det skal være litt luft. Intressant å høre flere meninger om det. Synes du har fått frem en fin struktur her, gode farger, lys.Fint å se litt av skummet også som kommer frem.
Terje A.
Likte dette Bjørnar.Utsnitt fra naturen som dette kan være fine på en vegg.Liker det blå og grønne i vannet som bryter med diagonalen i sanden.Kunne tenkt meg en litt varmere tone i sanden(rødt..gult)..ville fremhevet detaljene i vannet ennå bedre.Har en følelse at det kanskje burde vært speilvendt.Ingen kuttforslag fra meg.
Mvh Terje
Inger-Lise S.
Dette liker jeg godt. En fin detalj.
Jeg ville kuttet oppe, da det framstår unødig kunstig med den brå slutten på det blå.
Jeg syns det er helt i orden at det ikke framstår naturtro!

Hilsen Inger-Lise
Ivan H.
Hei,

Liker godt motiver fra stranden, og synes du har kommet godt på vei med dette. Vinkelen føles noe unaturlig, da jeg får en følelse av at vannet renner oppover (ut igjen mot havet). Men dette kan være et virkemiddel for å gjøre bildet litt mer abstrakt.

Jeg ville vurdert et kutt i topp, slik at du ikke avslutter oppe med et tomrom. Men det kan være delte meninger på dette. Med et tomrom der oppe, har betrakteren en "vei mot havet" og bildet ikke føles altfor låst.
På min skjerm virker det som det blå er noe oversaturert, iallfall etter min smak og i forhold til sanden. Ville denpet det ned litt, men det kommer vel ann på hvordan dette ser ut på et evt print. Ville vurdert å tatt vekk cyan-refleksen til venstre, da den opptar mitt fokus unødig. Ellers et ok strandbilde, som grenser mot det abstrakte.

:ivan
Torild H.
Prøver å tenka på -kvifor du har teke dette bildet?
Vatn i bevegelse, alltid fascinerande, og av allmenn interesse?
Bra med bildet er fargekontrasten: blå mot det gylne, skaper spenning, og lyset fell fint i nederste høgre del, men tykkjer ikkje dette er nok til å halda på interessen så altfor lenge.

Innvendingar:
Fargestøy? ...raudt "skjær" øverst til høgre og grønt nede til venstre og ein slags blanding i det blå, ikkje så tiltalande slik eg ser det. Svart/kvitt eit alternativ?

Komp: Øvre høgre hjørne vert for tomt; ein annan opptaksvinkel, eller anna utsnitt mulig?
Torild
Bjørnar P.
Takker for mange interessante vurderinger.

Anne og Inger-Lise: Kuttet oppe gjør nok bildet litt mindre "merkelig" ved at vannet ikke lenger tilsynelatende starter i sanda. Om det er et pluss eller et minus er jeg usikker på. At kuttet medfører at øvre høyre del blir mindre synes jeg derimot er et pluss.

Terje: Speilvending er et interessant alternativ, og fargenyansene kan varieres så lenge stranda fortsatt oppfattes som ei strand og vannet
fortsatt oppfattes som vann.

Ivan: Fargemetninga er presset temmelig hardt (det samme er kontrasten). Bildet er justert med tanke på skjermvisning. Området med sterk cyan synes jeg har jeg valgt å ikke tone ned fordi jeg opplever det som sentralt for estetikken, men ser at bildet kan fungerer godt med mer fokus på andre områder i stedet. At det grenser mot det abstrakte er tilsiktet.

Torild: Det du opplever som fargestøy er nok mer et resultat av høy fargemetning og kontrast. Hverken fargene eller kontrasten er ment å være naturtro, så målet med bildet er rett og slett at det skal oppleves som "pent".
Wilko J.
Et vanskelig bilde for meg å si noe om....hadde egentlig bestemt meg å holde...munnen. Men det hadde ikke vært fortjent. Kutte eller ikke...eller hva skal jeg si...det er jo ditt bilde og du har nok gjennomtenkt det hele godt. Det er å like eller ikke like.

Har skrollet litt opp ned og fant ut et kutt blir litt kjedelig. da forsvinner det ut av bildet...som det er nå virker det som en rask penselstrøk fra høyre ned til venstre oppover...snakker da kun om det blåe..sandstrukturen var fint samt andre fargetoner som befinner seg....håper du kan noe med dette...er jo bare mitt synspunkt.

Mvh Wilko
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu