Portrett av en Tege (Acanthosoma haemorrhoidale)
Fant en Tege som satt og koste seg på et blad, og forsøkte å ta et portrett bilde av den.
Vet ikke om det er mer å få ut av dette billige kompaktkameraet. Billedbrikken er ca. 1/3 av størrelsen på et speilrefleks og jeg ser også at de små hårene på bladene og andre bittesmå detaljer har blitt til (hvite) prikker. Det kan virke som solrefleksen i det blanke skallet har blitt en smule utbrent.
Bildet inngår i albumet I Lilleputtland - Lilleputter er vanligvis mindre enn 25 cm høye (oftest mye mindre enn det også) og er vanskelig å få øye på om man ikke tilfeldigvis snubler over dem da.
Utstyr
  • Canon PowerShot A460
  • -
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetTatt på 3 cm fra krypet, håndholdt i sterkt sollys. (Må ha mye lys dette kameraet).
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_485341} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Bente R. D.

Hei Hans Olav!
Artig liten skapning du har fotografert her. Du har truffet nesten helt på skarpheten. Flott at ansiktet er skarpt. Mangler litt på høyre side. Makro er vanskelig. Man må være nøye med kameravinkelen. Jeg liker at du har tatt bildet rett forfra. Dermed får man blikkontakt med tegen.
Du sier at det er blitt en del hvite prikker. Det er alltid vanskelig å fotografere insekt med reflekterende skall og hår i sterkt sollys. Det beste er å skygge litt for sola eller sette et gjennomskinnelig ark imellom for å dempe de kraftigste lysstrålene, eller du kan fotografere med stativ en overskyet dag. Samme problem har man også med speilrefleks.
Gleder meg til å se neste makrobilde du legger ut.

Bente
Inger-Lise S.

Hei!
Sannelig har du tatt et godt macrobilde med kompaktkameraet ditt! Ikke alle med speilrefleks får slike resultat..
Jeg syns du får presentert tegen veldig godt. God skarphet, vakre farger, diffus og behagelig bakgrunn og fint lys.
Jeg mener at solrefleksen på skallet ikke kan kalles utbrent!
Du har gjort en god jobb og resultatet ble meget bra!

Hilsen Inger-Lise:)
Hans Olav S.

Takk for fine kommentarer begge to.

Bente: Ja, jeg har nok fokusen bittelitt skjev, bommet med ca 3 mm har jeg regnet ut. Har også et opptak hvor jeg traff rett på, men der var deler av "kappen" ute av fokus, og jeg ville liksom ha den skarp også, for å danne en trekant.
Men bare for å oppklare noe, jeg skrev i egen vurdering at de bittesmå (< 0.3mm) hårene på bladene hadde blitt til hvite prikker, selv der de er i fokus. Og det tror jeg skyldes at detaljene ble for små til at min billedbrikke kunne oppfatte den. Den har fysisk størrelse som ligger på bare 1/3 av en normal speilreflsks billedbrikke. Men når det gjelder det blanke skallet, så takker jeg for tipset angående fotografering i sterkt lys, skal prøve å huske på det :)

Inger-Lise: Tusen takk skal du ha. Jeg er nok enig i at det ikke kan kalles utbrent, når skallet egentlig var blankt i de partiene der.

c",) Hans Olav
Harald N.

Godt gjort, skarpt og med fine fargar. Her har nok fotograf og modell vore tolmodige.
Mvh Harald
Lars-Anders M.

Meget fint lys, valg av område for dybdeskarphet. Liker det jeg ser.
Mvh
LAM
Erling K.

Bra skarphet og dybdeskarphet. Ja, dette var fint!

Hilsen Erling
Inger Anne Maritsdotter V.

Syns å huske at du hadde eit godt brukande fujifilm kompaktkamera, men etter kva du opplyser om dette kamera`s dårlege macroegenskaper, syns eg du har kome veldig bra utav det. Det beviser nok ei gong at det er personen bak kamera som gjer jobben, og det har du alltid gjort gjennom dine bilder; d.v.s. fått mest mogleg ut av kamera`s yteevne.
Dette var slett ikkje noko dårleg resultat, Hans Olav.
Eg er som tidlegare nevnt, ingen ekspert på dei ulike insekter (liker dei eigentleg ikkje *smiler*) Men dette har du gjort mykje bedre enn det eg ville klart med mine speglreflekskamera+macroobjektiv.
Visuelt og teknisk sett meget bra jobba!

Mvh Inger Anne
Vegard L.

Artig krabat dette. Det var den manglende briljansen jeg la først merke til. Stå på!
Vegard
Hans Morten H.

Jeg synes du har fått utrolig mye ut av dette bildet med denne merkelige skapningen.Godt sett,og når en er flink med etterbehandling,kan det bli sånn som dette. Bra! MVH Hans M.
Wenche J.

Du har tatt et meget bra macrobilde av tegen med det utstyret du har. Nydelige farger. Visste du at Stinkbug, som den heter på engelsk, har glycerol i blodet slik at blodet ikke fryser på vinteren...og så stinker de. Noen typer kan også lage en høy lyd for å skremme fiender. Kjempeinteressant liten fyr du har fanget på brikka:):):)
Mvh Wenche
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu