Ukjent kryp på en grankvist
Fikk øye på en liten kar som gjemte seg i en grankvist nesten to meter over bakken og bestemte meg for å forevige den. Men jeg aner ikke hva det er for noe, en larve av noe slag kanskje?
Aner ikke om det var så bra, men det var det beste jeg fikk til uten å måtte rive krypet løs fra grankvisten. Jeg ville ikke forstyrre den. Tar gjerne imot råd og tips, så jeg kan ha i bakhuet til neste gang jeg støter på et slikt kryp.
Bildet inngår i albumet I Lilleputtland - Lilleputter er vanligvis mindre enn 25 cm høye (oftest mye mindre enn det også) og er vanskelig å få øye på om man ikke tilfeldigvis snubler over dem da.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-09-03 12:27:35
    Versjon #2
Utstyr
  • FujiFilm FinePix S9600 (28-300mm Fujinon Ultra Zoom Objektiv)
  • -
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/58s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, manuell fokus. ISO 400. Polarizer (glemte å ta den av).
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_484476} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Erling K.
Skarpt og fint på hodet til dyret. Men det er endel støy i bildet. Jeg aner ikke hva slags dyr dette er, men en larve av noe slag er det nok.

Hilsen Erling
Hans Olav S.
Takk for kommentar Erling.

Ja, det ble noe fargestøy pga den høye ISO verdien jeg måtte bruke. Kameraet mitt er noen år gammelt.

Har lagt ut en ny versjon, hvor jeg har fjernet noe grønn kanal støy. Ble det bedre?

Håper noen vet hva slags kryp dette er, for jeg vet i hvertfall ikke. En kan jo alltids krysse fingrene og håpe det er et helt ukjent kryp jeg har oppdaget. Da må den jo få navn etter meg :P

Til folk som ser på bildet men ikke tør skrive noe: Ikke bry dere om den advarselen om gruppe greia og de "strenge reglene", jeg er mest nysgjerrig på å få vite hva slags kryp dette er, samt få noen tips til forbedringer neste gang jeg støter på et kryp.

c",) HOS
Inger-Lise S.
Hei!
Forbedring i v2, vedr. støyen.
Desverre aner jeg ikke hva slags larve / åme dette er..Men jeg har aldri sett en slik og med så mange farger og mye mønster!Flotte farger her.
Vedr. tips til neste møte:
Macro kan være vanskelig nok i seg selv, så foruten macro-objektiv ville jeg nok satset på stativ først og fremst. Min erfaring med macro er at det riktignok kan gå bra uten stativ, men i de fleste tilfeller går det dårlig. Du blir spart for mange ergrelser om du ikke tar håndholdt.
Artig kryp det her:)

Hilsen Inger-Lise
Wilko J.
#2 sier jeg for min del. . Fint bildet du har laget her. Kreativt.

Mvh
Wilko

Inger Anne Maritsdotter V.
Hei!

Eg syns #2 kom seg betraktelig når det gjelder støy. Helheten i #2 har et malerisk preg som eg liker. Insekter/småkryp er eg dessverre ikkje så interessert i, så sjølve krypet her aner eg ingenting om.
Ang. stativbruk, har du noe å støtte deg på, kamera ditt, går det fint håndholdt også, det varierer.

Når eg ser på denne "krabaten" vil eg kanskje tro det er en sommerfugllarve av noe slag, men har ikkje peiling.

Mvh Inger Anne
Bente R. D.
Versjon 2 er best. Jeg liker både farger og komposisjon. Her har du samme farge både i larven og nålefeste, noe som gir sammenheng i motivet. Jeg vil tro det er en furusvermerlarve du har tatt bilde av. Jeg liker den kunstneriske framstillingen du har fått til. Dessuten er bildet skarpt der et makrobilde skal være skarpt.

Bente
Erling K.
Enig med de andre. Bildet kom seg med versjon 2!

Hilsen Erling
Hans Olav S.
Takk for kommentarer og forslag.

Inger-Lise: Ja, du har rett. Hadde blitt bedre med stativ, sånn at jeg slapp å bruke ISO 400 på mitt kompaktkamera (tilsvarende ISO 3200 eller høyere på speilrefleks). Men larven befant seg for høyt til det. Ja den var veldig fargerik, og det betyr kanskje at den smaker vondt eller er giftig, om det ikke bare er kamuflasje da.

Wilko: Takk, kreativt eller ikke. Det var den eneste vinklen som fungerte, uten at jeg forstyrret krypet.

Inger Anne: Ja det er nok en sommerfugllarve av noe slag tror jeg. Malerisk preg? Jo takk.

Bente: Det ser ut til at det fungerer i dine øyne i henhold til skarphet og farger. Takk skal du ha. Men furusvermerlarve da? Jeg var jo nesten sikker på at det der var ei granbuske. Kan jeg ha tatt så feil? Men det med svermer høres riktig ut. For krypet mitt har det karakteristiske "hornet" bak. Man ser det stikker ut bak en nål.

Erling: Fint at versjon 2 ble bedre. Tror ikke jeg kan fjerne noe mere støy, uten at det går utover skarpheten.


Det må være et sjeldent kryp (eller et vanlig kryp med uvanlige farger) jeg har funnet siden det er ingen som vet helt sikkert hva det er. Her på dotten kryr det jo av makrobilder av insekter og kryp, samt eksperter på slike.

Jeg har derfor sendt bildet til Universitetet i Oslo, med forespørsel om de kan identifisere krypet. En blir jo litt nysgjerrig. Så får en bare vente på svar fra dem, om det ikke dukker opp en insektekspert snart.

c",) Hans Olav
Lars-Anders M.
V2 for meg. Bra som dokumentasjon. Larven er fint innrammet av furunåler. Det er ok att de er uskarpe, da selve larven er hovedmotivet.
Mvh
LAM
Thorbjørn R.
Komposisjon og miljø er bra, der larven kommer smygende i en skog av barnåler. Desverre er den tekniske kvaliteten svak. At barnålene er ute av fokus gjør ingen ting - tvert imot. Men detaljeringen på "hodet" er svak og det trekker ned. V2 får dessuten et plastisk preg, som jeg synes blir kunstig.

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu