Solnedgang ved Dokka deltaet
Dokka deltaet, Nordre Land. Like før solnedgang. 1. august 2010
Jeg tror jeg fikk til det jeg hadde planlagt og ble ganske fornøyd selv. Så spørs det om andre liker idéen min.
Bildet inngår i albumet Naturbilder - Diverse bilder av vakker natur som jeg har villet forevige. Om jeg har lykkes må andre å bedømme...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-08-27 15:08:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-08-27 15:17:42
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2010-09-02 16:23:46
    Versjon #4
Utstyr
  • FujiFilm FinePix S9600 (28-300mm Fujinon Ultra Zoom Objektiv)
  • -
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/3.4
  • Lukker1/90s
  • Nei
  • AnnetPolarisasjonsfilter. Komposisjon og utsnitt ble gjort under opptaket, og bildet er ubeskåret. Brukte auto bracketing funksjonen i kameraet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_483341} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Svein-Magne T.
+1
En nydelig komposisjon og en fantastisk speiling av himmelen i vannet her Hans Olav!

Svein-Magne
Hans Olav S.

Takk Svein-Magne
Det var de gyldne skyene som fanget min interresse, og jeg satte på polarizeren for å få et best mulig speilbilde i vannet. Hyggelig at du også likte det.

c",) Hans Olav
Inger-Lise S.
+2
Hei Hans Olav!

Så hyggelig å se deg igjen her da! Nå er det sannelig lenge siden!

Det er et vakkert bilde du viser oss. En aldeles nydelig speiling av de flotte skyene med det fantastiske lyset!
Jeg liker også svært godt fargemetningen i bildet.
Komposisjonen sitter!
Godt å se på dette!

Hilsen fra Inger-Lise:)
Achton B.

Veldig fint bilde i utgangspunktet, fint sett og fanget. Jeg er veldig fersk på foto selv, og har ikke så masse erfaring å bygge kommentarer på. Men jeg synes mange her på foto.no legger på for mye farge i bildene sine. Personlig synes jeg mange flotte bilder har blitt ødelagt av dette. Det er fint å kunne legge på mere farge i mange tilfeller, men hvis det ikke er bevisst i forhold til å lage fotokunst utover det vanlige foto så mener jeg at det å overdrive med farge ikke automatisk høyner det kunstneriske. Det blå på det skarpeste her stikker i øynene synes jeg. Men ellers veldig flott med speiling av skyer med gult i.
Erling K.

Velkommen tilbake!

Et fint bilde med fin stemning. Jeg også synes at det litt mye farger. Videre lurer jeg på om det er litt mye oppskarpning.

Hilsen Erling.
Inger-Lise S.

Hei igjen!
Jeg liker best v1 her.
Vedr. fargene, er det ulike meninger, naturlig nok.
Jeg husker en av våre største naturfotografer, nå avdøde Kurt Sedeniussen ( bildene hans ligger her ennå) mente vi ikke skulle være redde for å gi litt trøkk på fargene.
Vi har ennå noen knakende gode naturfotografer med mange års erfaring, som våger å bruke farger og leverer usedvanlig gode bilder.
Men det er jo naturlig med ulike meninger:)

Hilsen Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hans Olav.

Utrolig kjekt å se deg her igjenn:)

Det er et stemningsfullt bilde du viser oss, et bilde med flere elementer, men må innrømme at det er vel vannspeilingen som tiltaler meg mest her. Den er vel verdt en studie i seg selv, litt usikker på om eg likte best #1 el. #2. Polariseringsfilter er fint å bruke når en har med vann å gjøre og det får fram fargene på en utmerket måte.
Er svak for sterke farger da, bare det ser naturlig ut, og det syns eg at begge fargeversjonene dine gjorde.
Eg liker godt helheten i bildet sjøl om eg er svak for vannrefleksjoner. At du viser himmelen og naturområdet som speiler seg i vannet gjør det til et severdig og fint bilde.
Slike stemninger kan en leve lenge på.
Tok du videoklipp også av denne fine stemningen eller? (går ut i fra at ditt kamera også har videofunksjon)
Må nok sei at eg likte best fargeversjonene i dette tilfellet.
Mvh Inger Anne
Achton B.

Versjon 2 ble betraktelig bedre synes jeg. Er enig med Inger-Lise i at man ikke skal være redd for å trøkke på med farge, men det må ikke bikke over grensa hvor fargene slår ihjel motivet føler jeg.
Ann Kristin S.

Nydelig motiv, nydelig komposisjon og kjempestemning i farger på himmel og vann. Ørlitt mye farge for meg, men bevares, vakkert så det holder.
Mvh Ann Kristin
Hans Morten H.

Hei.Har sittet og studert bildene dine,og må nesten med skam si at jeg gleder meg nesten til vinteren,slik dreis du har på dine måneskinnsbilder..Dette bildet av våtmarksområdet Dokkadeltaet,har flott dybdevirkning og bra komposisjon,men jeg ville kuttet litt på venstre side for å bli kvitt båtene.Ellers likte jeg v.2 best ang fargene. Mørke skyer over Torpa,ser jeg...MVH Hans M.
Hans Olav S.
+2
Tusen takk for kommentarer!

Er litt treg til å svare her, for jeg fikk et stort sjokk i går da jeg dessverre oppdaget at noen av mine favoritt fotografer var gått bort.

Inger-Lise: Ja nå er det virkelig lenge siden. De siste fire bildene mine er faktisk lagt inn med to års mellomrom, og det er vel seks år siden jeg var aktiv her nå. Koselig at du liker bildet mitt.

Achton: Da jeg var fersk på foto.no (2003) la jeg merke til en del flotte naturbilder som skilte seg ut med flotte farger, det viste seg at den fine effekten kom av at de brukte konvensjonell "Velvia" film fra Fujifilm. Selv hadde jeg bare et dårlig digitalkamera og det var ikke mulig å få til slike farger uten en del fargestøy. Senere gikk jeg til anskaffelse av et Fujifilm digital kamera, som jeg nå bruker. Og der har man en simulering av "velvia filmen", som heter "Vivid Colours". Kameraet mitt står nesten alltid på "Vivid Colours" når jeg tar naturbilder fordi jeg falt så pladask for de sterke fargene. Naturen er jo nesten aldri fargeløs. Nåvel, når du har hørt historien min så kan jeg fortelle at jeg faktisk ikke har forsterket fargene, det er resultatet av "Vivid Colours", Velvia simuleringen. Og så lenge det ikke er noen fargestøy, så er sterke farger bare herlig synes jeg. Men la ut en desaturisert versjon til deg, og en svarthvitt versjon om du foretrekker det, for der er det jo ingen "forstyrrende" farger. Forøvrig så brukte jeg Polarisasjonsfilter, som også har en forsterkende effekt på fargene.

Erling: Tusen takk, men kanskje du liker den desaturiserte versjonen da? Når det gjelder oppskarping så er jeg uenig. Har vært veldig forsiktig med USM (UnSharp Mask) på bildet, og man må jo alltid gi bildet litt USM når man forminsker det sånn at man kan legge det ut her på dotten.

Inger-Lise: Jeg er helt enig med Kurt angående sterke farger. Han var en meget dyktig naturfotograf ja.

Inger Anne: Det var nok speilingen i vannet jeg var mest opptatt av også da jeg bestemte meg for å fange dette motivet og satte på polarizeren. Jeg har videofunksjon ja, men tenkte ikke på å filme det. Det var jo omtrent ingen bevegelse annet enn skyene som gled over himmelen, så jeg prøvde å fange øyeblikket i stedet :)

Achton: Hva mener du med at fargene slår ihjel motivet? Det er da vel fargene som er mest interresant i bildet. Selve motivet med bare formene kan du se i svart hvitt versjonen.

Ann Kristin: Hyggelig at du liker bildet, og du nevner fargene. Jeg vil bare gjøre oppmerksom på at jeg har to versjoner til med mindre farger på.

Hans Morten: Hei du. Ja den dagen hadde det regnet mye men det hadde heldigvis klarnet opp da jeg tok bildet. Men de mørke skyene kan fortsatt sees over Torpa ja. Du er kjentmann du gitt, fra Odnes og allting. Selv er jeg torping. Har nå lagt deg til i mine favoritter.
Så du liker måneskinnsbildene mine du, det var hyggelig. Det er forresten lov å kommentere de gamle måneskinnsbildene mine mens vi venter på vinteren, om du vil.

Til de som for n'te gang ønsker meg velkommen tilbake og håper at jeg skal bli denne gangen, så kan jeg fortelle at jeg nå har blitt betalende medlem. Så da bør jeg vel bli aktiv igjen også.

c",) Hans Olav
Lars Teppan J.

Fenomenal fin speiling!

Har kjørt forbi Dokka ved flere anledninger i sommer og smiler over skiltet "Landsbyen" hver gang:-)

Som barn hadde mine foreldre en koselig hytte ved Randsfjorden mellom Fluberg og Hov. Mygg og blodigler var det endel av, men også varme sommerdager og lyse netter.
Hans Olav S.

Takk Lars. Dokka er visst det eneste stedet i Norge som har fått "Landsbystatus". Det er fordi man ville være unike visstnok, selv om man kunne fått bystatus i stedet.

Så du kjenner igjen Randsfjorden du, som har vokst opp like i nærheten, i allefall på sommerstid? Da har du kanskje sett Dokka-deltaet også?

Tenk å kjøre forbi Dokka da, uten å komme innom meg å hilse på :P

c",) Hans Olav
Erling K.

Etter å ha sett nærmere på bildet, ser jeg nå at oppskarpning er riktig utført. Videre så synes jeg at versjon 2 ble best, men versjon 1 er jo bra den også.

Hilsen Erling
Håvard F.

Vakkert. Flott speiling. Velger meg V2
mvh
Håvard
Hans Olav S.

Takker for kommentarer. Det er fint med tilbakemeldinger når man selv er litt usikker på bildet sitt.

Jeg har hatt litt vanskelig for å bestemme meg for hvilken versjon som skal være endelig. Men har etter mye grubling kommet frem til versjon 4 med litt lavere fargetemperatur (varmere) for å yte de gyldne skyene rettferdighet, samt lavere fargemetning.

Hva synes dere folkens?

c",) Hans Olav
Inger-Lise S.

Hei!
Jeg syns det er vanskekig å velgs mekllom v1 og v4, men valget faller på v4.

Inger-Lise:)
Inger-Lise S.

Oops! Her ble det mange skrivefeil...Sorry!

Inger-Lise
Wilko J.

Du er god i etterbehandling må jeg si.

Likte #3 =) men klanskje litt mer dramatikk. Ellers #4.

takker for et flott syn.

Mvh Wilko
Hans Olav S.

Takker for kommentarer

Inger-Lise: Da er vi enige, for jeg synes selv v4 ble best.

Wilko: Hva mente du med at jeg er god i etterbehandling? Takk (tror jeg). Glad bildet falt i smak :)

c",) HOS
Avsluttet .

"God i etterbehandling" vil vel si at du vet hvor det trengs (evt ikke trengs), og hva du skal gjøre med det, og det gjør du tydeligvis :)

Veldig flott bilde. Blir liksom dradd inn i motivet. Jeg har kikket på det en gang tidligere også, og planla å kommentere, men plutselig hadde jeg sett på det så lenge at jeg ikke hadde tid til en skikkelig kommentar lenger.

Jeg må si meg enig i det de andre sier bortsett fra de som ikke liker de sterke fargene, og syns konklusjonen din ang endelig bilde virker fornuftig. Bra jobbet! :)

Mvh Ronja
Avsluttet .

Er forresten imponert over det lange svaret ditt lenger oppe her. Sånt liker vi! Det gjør det kjekkere å kommentere :)
Er ikke akkurat verdensmester der selv, men det kan ha med sporadisk aktivitet fra min side. Kan kanskje ha noe å gjøre med at jeg ikke får lagt inn bilder med én gang jeg har tatt de, og fikset på de? Kjedelig å måtte vente på å kunne legge ut ny versjon også. Ikke sikkert jeg har tid, eller husker det når det har gått en uke...
Tove H.

Likte godt den varme v4 - gode farger! Fikk lyst å sette meg ned ved vannet og nyte roen og utsikten. Sikkert fisk som vaker ...om det ikke sees på bildet.
Bildet er vakkert, jeg liker sterke farger. Men den dagen en synes naturen er for blass, ja, er det på tide å vurdere om en ikke har vennet seg til for sterke farger via egne bilder..:-)
Inspirerende å lese de fyldige kommentarene dine, forresten!
Tove
Hans Olav S.

Takk for nye kommentarer. Burde vel egentlig ikke si noe mer, men av respekt og takknemlighet for de som har brukt sin tid på å vurdere bildet mitt og skrive kommentar, så har jeg den leie uvanen at jeg svarer allikevel.

Ronja: Takk for forklaring på hva "god i etterbehandling" betyr. Ja jeg har vel brukt photoshop i noen år som et digitalt mørkerom, og forhåpentligvis lært ett og annet. Veldig hyggelig å høre at du ble dradd inn i bildet så lenge at du ikke hadde tid til å kommentere. Det må vel bety at jeg har greid å gjenskape noe av den opplevelsen jeg følte der og da, for det var et vakkert skue, heldigvis så fikk jeg summet meg til å prøve å fange "øyeblikket" før det gikk over. Hyggelig at du likte det og er enig angående min konklusjon. Det er inspirerende.

Ronja (igjen): Imponert over lange svar sier du, humsann og at dere liker det? Takk for det, det var hyggelig å høre (om det ikke var ironisk ment da). Har opplevd å få en del pes tidligere fordi jeg tar meg tid til å lese kommentarer og svare på dem. Det er jo (etter min mening) slik man kan finne svakheter ved et bilde og få finstemt det slik at det oppnår sitt fulle potensiale. Jeg må også si at jeg har lært utrolig mye av gode kommentarer jeg har fått her på dotten, samt fått motivasjon til å prøve nye ting og utvikle meg.

Tove: Så koselig da, at du ville sette deg ned og nyte roen og sånt. Når det gjelder fisk, så kan jeg fortelle at det pleier å være mye sik der i Randsfjorden, selv om den får være i fred for meg. Bra vi er enige om sterke farger og at du likte den endelige versjoen v4 best.
Setter pris på at du også finner mine fyldige kommentarer inspirerende. Takk skal du ha. Se ellers svar til Ronja.

C",) HOS
Jens Erik J.

Hei Hans Olav!
Er litt sent ute med kommentar. Du har fått mye skryt her, som jeg stiller meg helt bak. Flotte farger i bildet ditt, kanskje litt mye i v1 (for meg altså). Da faller v4 bedre i smak, hos meg. Der mener jeg du har klart å få frem en skikkelig godstemning! (Ligner faktisk litt på landskapet i Rondane.) En utrolig flott speiling har det blitt. Ja dette likte jeg, det er slikt som skaper fred i sjelen når man betrakter det. Flott!! Og takk for titten.
mvh. Jens Erik
Bergliot E.

Heisann,
Så hyggelig å se deg på banen igjen. Det var lenge siden, men har nu ikke så mye å skryte av sjøl da hmt aktivitet her inne på foto.no. Vært lite tid til det i det siste. Hyggelig at du gjorde en visitt innom min side:)
Dette var et flott bilde. Fin speiling og fine fargetoner. På min skjerm ble v1 veldig bra. Flott med ulike fargenyanser i fjellene som ligger lag på lag innover i bildet. Gir en fin dybde. At du i tilleg valgte å ta med litt av landskapet i forgrunnen forsterket dybden. Fin komposisjon og et godt komponert bilde. Men noe mangler når bildet er lagt ut av deg.....mener å huske at du pleide å ha så fin musikk til bildene dine. Fortsett gjerne med det for min del. Da blir det max stemning når mang studerer bildet ditt:)
Ha en finfin søndag :)
Erling K.

Jeg synes at versjon 4 blei best, med varmere farger.

Hilsen Erling.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu