"Bevern til Henrik"
Var med Henrik Strømstad ut i Øyerndelta i går kveld for å se etter Bever. Henrik fant raskt fren til de store gnagerne, og serverte Bever på løpende bånd. Det var bare å kose seg med foto. Siden disse skapningene er mest aktive når mørket siger på må iso knappen og stødig hånd kombineres på best mulig måte. En flott opplevelse som anbefales
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-08-20 13:40:03
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 5D mk II
  • Canon 500mm f4
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetISO 1600
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger173
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_482199} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Solvår B.

To flotte bilder av beveren. Artig med speilingen i V2. Det må ha vært en flott opplevelse å komme nær innpå disse dyrene. Skulle gjerne opplevd det.
: ) Solvår
Avsluttet .

Flotte og skarpe beverbilder! Fin speiling i vannet! Det må ha vært gøy å være der å oppleve dem på ganske nært hold!
Duy P.

Ser klart for meg hvorfor du valgte 500mm frem for 300mm. Bakgrunnen ble mer diffus (det hjelpe veldig på de typisk rotete miljø for denne arten). Tja, det var vel tett nok på de mest poserte beveren. Klart at det kan ble noe turer neste vår når fotolyset er lengre. Selv med 1/80s fikk du skarpe bilder. Har vel med at du holdte utstyret meget stødig.

Ha en flott fotohelg.

mvh duy
Bjørn J.

Tett og nært av beverene. Godt utført under vanskelige forhold. Likte spesielt v2 med speiling og glimt i øyet.
Mvh Bjørn
Henrik S.

Takk for sist

Ser du fikk utnyttet lyset vi hadde på en bra måte. V2 er helt rå, tett og spennende utsnitt, ryddige omgivelser, speiling og glimt i øyet. At du i tillegg har tatt bildet akurat i rett øyeblikk med snuta i vannet er prikken over ièn. Bra håndtverk! Originalen er bra den også, skarp og med fin bakgrunn. Men blir nesten litt"kjedelig" og ordinær i forhold til V2 etter min mening.

Mvh Henrik
Bjørn Aksel B.

Takk for kommentarer. Helt enig med deg Henrik og takk for sist. Det var hyggelig. Har ikke fått titta på alt ennå, men det helt spekulative er ikke lett å få til med slike lukkertider. Er fornøyd likevel og "ordinære" bilder tar vi til takke med vi som ikke vasser i Bever. Slike bilder tok du for mange år siden, og det blir fort kjedelig da.
mvh
Bjørn A
Nils Christian S.

Ja se det, her får vi se hvor flotte beverfoto virkelig kan bli!
Versjon 2 ble min favoritt, den fanget min interesse øyeblikkelig. Det må være det beste beverbildet jeg har sett!!! ( og har da sett noen...)
Teknisk upåklagelige bilder fra deg Bjørn Aksel, akkurat slik det bruker å være!
Mvh N.Chr.
Odd Chr. K.

Må bare si meg imponert over hva dere beverfotografer får til med dårlig lys og "elendige" lukkertider. Har ingen erfaring med båtfotografi. Kunne vært artig om Henrik eller noen av dere andre kunne si litt om hva som funker med tanke på teknikk. Håndholdt? Stativ? Beanbags? Ripa som anlegg? IS/VR av/på? etc.
Mvh
Odd
Bjørn T.

Jeg har aldri sett en bever, men skjønner at dette må være en artig opplevelse. Når man i tillegg klarer å dokumentere det slik du gjør må det være spesielt artig. Som vanlig kjempeflott fra deg, selv under vanskelige forhold. Mvh Bjørn
Tommy S.

Dette var fantastiske beverbilder!!
Så nært og rikt på detaljer.
Lett for å bli litt rotete miljø på disse beverbildene, men dette var ryddige og fine bilder.

Tommy S
Håvard F.

Utrolig nært og flott. Imponerende fotos
mvh
Håvard
Bjørn Aksel B.

Takk for kommentarer fra dere siste også, Odd Chr; Alt fåregår i en båt, der det som måtte finnes av anlegg blir brukt. Alt fra båtripa, stangholdere, ryggsekker, osv. Ingen ulempe med innebygd stabilisator, og ikke alltfor shaky er også en fordel.
Bjørn A
Torbjørn P.

Herlige beverbilder! Liker spesielt v2 med artig komp og fin speiling. Flott fra deg som vanlig.
Robin J.

Veldig bra begge versjoner. Mvh RJ
Odd Chr. K.

Takk for svar Bjørn A. Vet at enkelte stabilisatorer sliter når platformen er ustabil som f.eks vibrasjoner i fly, bil med motor igang osv. Var bare nysgjerrig på om dere hadde noen triks fra ei balje på sjøen...
Mvh
Odd
Jørn K.

Nært og skaprt av beveren. Utrolig at det er iso 1600 på disse bildene, ser ikke slik ut. Imponerende.

Fotohilsen
Jørn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu