Gubbemøte
FRANZ er ankommet eventyrskogen fra det høye nord!!!
Her blir det smultringfest den ganske natt til ende....
Stor var spenningen da han titta opp av sekkelomma mi og krabba opp på stubben...
Ville han bli godtatt av alle eventyrskogens inbyggere?

Til og med den humørsyke Rondane- kaillen hadde tatt turen for å delta på feiringa. Her sitter gubbene og gransker hverandre mens flaggspettola allerede er krabbet oppi Franzefanget klar til å smake på gosakene.
Hvordan vil dette gå?
Hvem er han egentlig denne Franzyboy?
Hvor kommer han fra? Hva tenker han der han sjenert titter seg rundt i eventyrskogen?
Jeg undrer meg over denne arme gubben.....




Liker godt det jeg ser, men.....
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-07-31 19:52:06
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 40-d
  • sigma 120-300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger220
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_478969} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Solvår B.

Franz er selvfølgelig er 70-tallshippi som aldri sluttet med hippitilværelsen. Det ser man tydelig på håret, nesa, tærne...uttrykket... Smultringer var nok et relativt ukjent fest-begrep på 70-tallet, men det er ikke umulig at dette var in i enkelte snevre kretser. Jeg er ingen ekspert her.
Franz ser litt skeptisk ut. Kanskje det norske eventyrlynnet til kaillen er litt for voldsomt for utlendingen. Norsk flagg på jakka hjelper ikke når man virkelig kommer tett innpå gubbene.
Er det grøt eller noe flytende i gryta? Får vi noengang svar her? Hvorfor har han kommet til Eventyrskogen? Tilfeldig, eller er dette planlagt? Kan flaggspetten gi oss svar? Jeg tviler og venter.
God våt regnværskveld fra Stavanger!
: ) Solvår
Avsluttet .

Føler meg særdeles truffet over Solvår's utsagn:) hhe.
Men smultringer, det var julebakst.
mvh arild
Monika Frisvold V.

Hei
Næ ka e det i ser..he na beryktete rømlingen fra nord kommet i eventyrskogen... prøver å få innpass med smultringer luringen...bare vent du Tyrin når han viser sitt sanne jeg... Han opererer på lik linje som tretråspetten, men han bruker lommekniv...Du må se å få fatt i kniven Hans Jørgen eller så dør eventyr skogen, men fortvil ikke bestanden av spetter vil øke da dem liker død skog, men hva vil nissen si...

kreativ og flink du!

Monika
Håvard S.

God kveld, Tyrin!

Har dessverre ikke fått fulgt med på de siste hendelsene i Eventyrskogen.
Ser det har kommet nytt besøk.
Blir spanande å se hvilken retning dette tar.
Ser litt vettskremt ut, men det går sikkert fort over i slike lugne og trivelige miljøer som oppi Eventyrskogen.

En god helg!

Håvard
Frode L.

Hei Hans-Jørgen.
Se der ja, nå er han på plass.
Ser dem sitter og smugtitter på hverandre, er nok litt skeptisk.
Ser flaggspetthannen føler seg rimelig trygg, så da går det nok bra.
Blir artig å følge med Franz i eventyrskogen fremover, og jeg tror han takler overgangen bra.

Frode.
Inger Anne Maritsdotter V.

Kjempeartig historie og kule bilder av disse to gubbene:=)
Ved nærmere øyesyn i #2 syns eg faktisk at Franz ligner veldig på Gollum i Ringenes Herre (bortsett fra frisyren da, men sjekk det ansiktet, det må være tvillingbroren til Gollum:)

Det skal bli spennende å følge med på fortsettelsen fra eventyrskogen:~)

Mvh Inger Anne
Tone A.

Her har Franz fått ein flott velkomst av flaggspettola og gubben. Smultringane med flagg på toppen forsterkar dette, sjølv om nå dei andre to ser meir på smultringane enn på Franz.Det virkar ganske så kjøleg i Eventyrskogen slik som Franz er kledd og håret flagrar i vinden. Eit kjøleg lys og i bakgrunnen er det litt fukt også, men dette gir eit flott fotolys med flotte fargar.
"Vannari" om det ikkje er sommarvarme når smultringane er på plass. Men kva er det som er i gryta? Eit flott bilde i serien din, helsing Tone
Harald N.

Artig historie, med artige kommentarar, eit bilete som engasjerer.

Mvh Harald
Hans-Jørgen H.

Takk så masse!
Leser med stor interesse Solvårs hippiteorier da hun som kjent er en respektabel forskerinne.
Blir skremt av Monikas utsagn...Har han skumle hensikter og er han i besittelse av waffen?
Ka som er oppi gryta er en intern hemmelighet som ikke kan røpes på nuværende tidspunkt.
Hutteu.....
Liv F. D.

Hei Hans-Jørgen,
så flott å se at Franz har kommet seg vel frem til Eventyrskogen. Stakkars, han ser en smule betuttet ut der han sitter med smultinger tredd opp i fanget :) 2 stilige bilder Tyrin, hlder en knapp på #2. Veldig bra det!

Go augustsøndag !!

mvh
Liv ")
elin a.

Stakkaren ser jo aldeles forskrekket ut jo.....
Håper han blir tatt godt i mot av alle i skogen.
Ser ut som han trenger en stoor venneflokk denne forskrekka gubben her.
Flott igjen fra deg Hans-Jørgen, i bilder og ord.
Gleder meg til fortsettelsen.
elin
Inger-Lise S.

Hei Tyrin!
Et flott bilde fra deg igjen, og morsom tekst som følger med. For en fantasi du har:) Men den arme Franz ser noe forskremt ut! Sikker på at han kommer nordfra ? Hmm...Ikke tror jeg han har kommet over grensen heller....
Men bildet er fint og herlige uttrykk og klare farger her! Diffus og fin bakgrunn.

Ha en trevlig fotovecka!
Inger-Lise:)
jarl kjetil j.

Heisann!

JA hvem er denne Franz? han ser jo både enfoldig og skeptisk ut på samme tid, vi får vel svar tenker jeg. Morsomt bilde og story Hans Jørgen, har forøvrig sendt deg svar på en melding som du ikke har åpnet ennå ser jeg, er sendt i midten av juni, mulig det er noe feil med varslingsystemet, bruker jo å være et rødt tall øverst på siden når man mottar meldinger fra andre brukere.

jarl kjetil

jarl kjetil
Inger-Lise S.

Hei igjen!
Det er en ting som slår meg med denne karen Franz..
Her undres jo på hvem han egentlig er..og hvor han kommer fra.
Jeg har intet svar, men kaaanskje et ørlite spor?
Han ser jo ut som om han er skåret ut av pottit! Ja, ikke bare fordi han har pottitnese, altså:)
Og det har vært sagt mye om mandelpotet...Men det kan jo like gjerne være Soløye! Den finnes riktignok mye av nordpå, men trolig ikke bare der.
Nei, jeg tror det sporet var svært lite..Særlig her i Pottitland! Men likevel....Nei, ikke vet jeg!

Inger-Lise:)
Hans-Jørgen H.

Takk for nye innspill og teorier omkring denne mystiske Franzekaren....
Pottitteorien hennes Inger Lise er intressant, men..men...nei her er nok mer enn mandelpottitt ute og går.
Per Einar G.

Nå er det lenge siden jeg har fått fulgt med fra eventyrskogen, men latteren satt løst når jeg så utrykket på Franzegubben fra ...ja ikke vet jeg hvor denne karen med vind i håret kommer fra og jeg går utfra at det vanker plenty smultringer til den som gjetter riktig eller hva Tyrin?

Ha en trivelig dag !

Per E.
Lars Ivarson F.

engasjerande kameravinkel med god historie..
Odd E. k.

Du store allværa Tyri...

Drivdalsgubben ble helt fra seg av undring da han tilfeldigvis falt over dette bildet på nettet om kvelden...Kjerringa kom også styrtende til da gubben falt av stolen og oppå Tørri, halvt vilkatte fra grisehuset. Nei å nei ropte gubben mens kjerring holdt deg om den nesten tannlause munnen. Hvor skal dette ende sa de i kor attmed peisbordet inne i stua...
Er det ikke prematurungen til Storola som Olga fødde ute i stallskjulet ved hestene en desembernatt for 67 år siden. Nei å nei så lik Storola var da han ble hengende fast i løpestrengen oppe i brattura og oppnådde en fart på minst 3oo km/t ned brattura sier gubben.. ja , sier kjerring i undring...det må da være han...Prematurungen ble liggende nede i fjøset blant hønene til langt ut i april måned dette året, da skammen var stor av å føde en 5 måneder for tidlig unge på denne tiden. Han ble godt stelt blant dyrene i fjøset, og kom seg fort.
At han skulle havne opp blant dyrene i eventyrskogen er en lykke for Franz, da han kan det å behandle dyrene og bli pleid av de...Du store alpakka for en lykke, nå blir det fest blant alle innvånerne i skogen, det er sikkert og visst..
Takk foe et flott bilde, der du viser oss denne stemningen på en utmerket måte Tyri!!

Hva hender videre...???

Ha en fin sommer!

Mvh

Odd E.

Lisbeth S.

artig uttrykk på herrene og fint med spettmeisen fint plassert på armen, jeg tolker det slik at han ser litt undrende ut og ser ikke ut til å ville dele smultringene med hvem som helst, flaggspettola tigger pent om en ring, men er ikke helt sikker på om han vil gi bort noen, sikkert en gjerripetter denne Franz.
mvh Lisbeth
Solvår B.

Jeg tok en tur innom for å se hva som har skjedd med Franz & co., og her skjer det ting! Odd E. har kommet med en avklaring...eller forklaring....eller forvikling... Ikke lett å si. Men radarparet Tyrin og Odd E. er uslåelig. Gi ut bok! Det er herlig å få igang lattermusklene på en vanlig torsdags ettermiddag med regn.
:))) Solvår
Hans-Jørgen H.

Utrolig story Odd! Takk..
Godt du stikker bortom Drivdalskåken av og til.
Tenke seg til...arme Franz...tenk å holdes skjult i fjøsin sammen med dyra. Tenk hvor det har prega fyrens sjelsliv.
Men hvor harn levd alle disse åra etterpå og hva harn opplevd? Her er fremdeles mange gåter....Sjøl ern nesten like stum som en østers.
Huttetu!
Odd E. k.

Du store grinbiter Tyri!
Ja, denne Franz har hatt et spennende liv. I guttedagene jobbet han på garden sammen med far ute på jordet. Nybråttsarbeid var et strevsomt arbeid der store røtter skulle opp fra jorden, og da med enkelt redskap. Enkel skolegang ble gjennomført der pisken låg lett i armene til rektoren på skolen. I sommersessongen ble det mye fanging av storlaks nede i drivdalshølene, da med bare nevene og til stor ergelse for naturforvaltningen. Franz var en ener i denslags. Han hadde svømmehud mellom tærne og var en veldig flink svømmer.Han kunne også ligge i skjul på bunnen av elva blant steinene i opptil flere lange halvtimer på jakt etter storlaksen. De siste 35 årene har oljeselskapene fått snusen i hans egenskaper i forhold til vann. Han var den eneste som takket ja som montør på de store dyp ute i nordsjøen uten bruk av surstoffmaske og verneutstyr. Han kunne jobbe på opptil 350 meters dyp i opptil flere timer ved bare bruk av snorkel. Der kunne han møte på både fisken Uer og andre dyphavsfisker.Dette har ført til at ham har fått et sterkt forhold til disse fiskene på godt og vondt. På grunn av de lange periodene med dypvannsdykk, så har han fått utstikkende øyner slik som fisken Uer har. Noen kaller han bare for Uer'en fra Drivdalen. Nå er Franz pensjonert og ønsker å bruke resten av sitt liv på land. Det at Tyri dro han med til Eventyrskogen er bare et under og en gave for Franz. Nå skal han bare kose seg sammen med skogens innvånere utover høsten... Blir sikkert en fantastisk tid...

Mvh

Odd E.
Solvår B.

Tusen takk for biografien til Franz, Odd! Du får meg til å la på en søndag også. Herrlig! :)))
Solvår
Tove H.

Så søt! Sjarmerende bilde av Franz.. har ikke sett ham på 20 år. Nå kan du komme hjem igjen Franz, jeg har kastet kjevlet!
Hehe, storkoser meg med bildene dine Tyrin...og kommentarene over blomstrer om kapp med bildet. Flottings innsats!
Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu