Blåveis
endelig et livfullt vårtegn, fikk nesten litt dårlig samvittighet da vi plukket dem men det hører med til historien at vi ikke tok med roten :)
liker komposisjonen, kunne tenkt meg at den fremste blomsten fikk skarpheten istedenfor den midterste
Utstyr
  • Pentax k7
  • Pentax 100mm macro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_460104} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Litt dårlig fokus, kanskje? Og jeg tror det er blåveis, ikke blåklokke.
Eli S.

Enig med Svein Olav. Litt dårlig fokus.
For meg ser det ut som en ikke helt utsprunget blåveis.
Mvh Eli
Eviann A.

Er ikke blåveisen fredet??? De kan nytes der de vokser men ikke plukkes.
Solvår B.

En morsom idé med blåveisen og den blå neglen, men litt for dårlig fokus.
Jeg tror vi skal la være å plukke blåveisen, selv om jeg ikke vet om det er ulovlig så lenge rota får stå i fred. Blåveis og blåklokke blomstrer ikke samtidig. Blåklokke er en skikkelig sommerblomst.
: ) Solvår
Lasse K.

Takk for kommentarer, må si jeg ble en smule forbauset da jeg oppdaget at det ikke var noe positivt å komme med kanskje spesielt Eviann sitt innlegg.
Det er definitivt en blåveis og ikke en blåklokke (litt rød i kinnene) men at den er fredet har jeg aldri hørt noe om, så jeg sjekket med wikipedia og noen andre sider men fant ingenting om at den er fredet dessuten er det en enkel blomst som man lett kan dyrke i sin egen hage, tok ikke akkuratt livet at den så den vokser nok ut igjen fra røttene sine.
Når det gjelder skarpheten i bilde så ligger det på den midterste blomsten og i porene på pekefingeren noe jeg også skrev på info om bildet, kunne kanskje tenkt meg at den lå i den fremste blomsten men syntes det var ok siden jeg likte bildet som det ble, når jeg tar bilder med 100mm macro så vil jeg bevist ha noe dust og det syntes jeg passet her, spesielt på den bakerste blomsten. Kom gjerne med tilbakemeldinger :)

Mvh
Lasse
Eli S.

Hei, igjen.
Har bestandig hørt at blåveisen er fredet endel steder.
Fikk bekreftelsen her: http://anitaslittlecorner.com/var/blaveis/blaveis.htm
Nest siste setning i andre avsnitt.
Eli
Gunnar V.

Eg likte godt bildet ditt. Enkel form og fine farger. M.h. Gunnar
Lasse K.

takk for hyggelig kommentar Gunnar
var innom å tittet på bildene dine og jeg ble imponert, flotte motiver og strålende komposisjoner helt etter mitt hjerte :) kommer til å følge med fra nå av...
Mvh
Lasse
Lasse K.

Til Eli
takk for opplysningen :)
Eviann A.

Legger man ut bilder på foto.no så må man også tåle kritikk av både den positive og negative sorten. Takk til Eli, jeg tok ikke helt feil.
Lasse K.

Blåveisen er kjent for det fleste, enten som blomst, eller den under øyet. Den første kommer på denne årstiden, den andre kan komme helt uventet, men ingen er fredet. I følge naturvernloven er det 47 arter som er fredet i Norge, og der står ikke blåveis. Derimot finnes det flere verneområder, og det er innefor disse områdene at blåveisen er fredet, på lik linje med alle andre arter som vokser i det samme verneområdet. Jeg tåler kritikk Eviann men når den ikke er konstruktiv og så sur som din må jeg få lov til å regere, det må også du tåle, du ble tydeligvis provosert over mitt bilde og jeg ble provosert over din uttalelse. Ferdig med det.

Mvh
Lasse
Biffen B.

Syns bildet blei flott jeg Lasse, det eneste jeg har å utsette på bildet er at du ikke er flink med Tonje sine fingre. Vet han ikke at en kvinne bør ha riklig tilgang på fuktighets krem???? assa hun har sprukken hud på pekefingeren (dåån)
Lasse K.
+1
He he Biff, nå snakker vi kritikk på et godt plan :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu