Sangsvane, portrett
Sangsvaner har oftest brune øyne (brun iris) men noen har gråblå, som denne.
Bildet inngår i albumet Sangsvaner (Cygnus cygnus) - Bildene i serien tar sikte på en rimelig god artsdokumentasjon av sangsvaner. Opptak i Enebakk, opptak 4. og 7. mars 2003.
Utstyr
  • D100
  • Nikkor AF VR 80-400
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO 200 digitalt
  • Nei
  • AnnetHåndholdt. En angivelig svært sky fugl befant seg omtrent på objektivets nærgrense, dvs. ca. 2.3m.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger732
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_45181} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Ole Walter S.
Heftig bilde CA, og for en skarphet! Mr. blue eyes kanskje.

mvh/ows
Stian G.
Kanskje litt mye luft over toppen på svanen. Ellers et heftig blått blikk.
Ketil K.
Her har du virkelig dratt nytte av det duse lyset. Megte detaljrikt. Har prøvd å ta noen nærbilder av samme art i sterkt sollys, men det er nesten umulig å få bra resultat da.
Jan-Wilford A.
Greit arts bilde!
Litt ordinært, men teknisk godt.

Wilford
http://wilford.no
http://wilford.net
ftp://la1xja.com

Øystein S.
Jeg synes dette er flott, og det er vel sjelden vi ser slike artsbilder. Her stemmer alt, og vi ser noe vi vanligvis ikke ser. (Maj)estetisk!
Bent S.
Jøss, for et spesielt og fint blikk, Carsten! Også så godt det kommer frem med det gule nebbet... Ellers vil jeg si at bildet er ganske originalt og med fine detaljer i fjærene. God kvalitet, som alltid fra deg.
Hilsen Bent
Elisabeth W.
Spesielt med de blå øynene, jeg visste ikke dette om den mulige variasjonen i øyenfargen. Fint å se alle disse detaljene, fra vanndråpene på fjærene til strukturen i overflaten på nebbet.

-- Elisabeth
Carsten A.
Vi var 2 stk. som fotograferte sangsvaner over 2 dager i forrige uke. Med fugler vet man sjelden hvordan resultatet blir. Så langt (det er flere bilder på lager) ble vel dette for oss begge mer artsportretter (dokumentasjon av arten på vinterstid) enn det vi til å begynne med hadde tenkt oss (fluktbilder o.lign.). Nåja, en samling mer dokumentasjonspregete bilder av denne svært flotte svanearten kan sannelig være et formål godt nok i seg selv.

Arten skal iflg. litteraturen være sky, men det var langt fra tilfelle her. Vi kunne både lokke og dessuten gjete dem til plasser som egnet seg bedre for fotografering mht. til større flater med åpent vann, bakgrunn og brukelig standplass for fotografene.

Så ut fra dette er iallfall serien siktet omtrent mot ''Hvordan ser sangsvaner egentlig ut?''.
MVH CA
Jan B.
Ingen tvil om at serien viser hvordan sangsvaner ser ut. Herlig detaljrikdom og skarphet.
Jan B
Stein Rune B.
Skarpt og teknisk bra
Steinulf L.
Takk for historien om disse bildene også. Finner ikke noe å utsette på dette bildet. Flott.
Nils B.
Veldig bra CA. Om blidet er ordinært eller ikke så liker jeg denne typen dokumentasjon, og da spesielt når det er så vakkert som her.
mvh Nils
Sigmund B.
Et uvanlig og godt portrett av en blåøyd sangsvane.Synes det er et flott bilde,sylskarpt med mange detaljer.
Jonas L.
Virkelig flott og detaljert portrett. Fint med dråpene, som på en måte gir litt ''liv'' i fuglen.
Har aldri sett slike øyne på en sangsvane.
mvh JL
Stian S.
Bra bilde...men har du manipulert de øynene litt...hvis ikke......skummell svane...

JK:)
Carsten A.
SS: Ditt spørsmål er overraskende, om jeg skal nøye meg med en svært forsiktig reaksjon. Omtrent nøyaktig samme type spørsmål er besvart av meg for nesten 3 år siden, se bilde nr. 4090, jfr. min kommentar av 2. juli 2000, den som begynner med ''FOR DET FØRSTE''. Sagt med andre ord, når bildet av meg er plassert i gruppen ''Natur'', med opplysning om at det dreier seg om en bestemt art i naturlige omgivelser, er bildet hverken ''manipulert'' eller tatt under kontrollerte forhold.

De fleste sangsvaner har mørk brune øyne (brun iris), men et mindretall (her 1 av en flokk på 8 fugler) har blå øyne(blå iris), se forøvrig artikkelen om ''Whooper Swan (Cygnus cygnus)'' på : http://www.srsa.freeserve.co.uk/swanuk/swanspec.htm#5

Bildet er mao. helt i samsvar med artskjennetegn for sangsvaner, som også (for voksne fugler) bl.a. omfatter skittengul fjærdrakt på hals og hode samt gul nebbflekk. I diffust lys virker slike blå øyne nesten lysende, selv på mange meters hold.

Fuglene o denne flokken (som altså IKKE er tamdyr) var hverken sky eller aggressive, tvertimot var de ganske tillitsfulle. Intet skummelt ved denne vakre fuglen - som noen ganger synger flerstemt med seg selv.
MVH CA
Christian E.
Vakkert portrett! Hadde det vært en idé med litt støyfjerning i bakgrunnen? etter min mening ikke manipuasjon, men andre er kanskje uenige?
Carsten A.
CE: Utvilsomt en idé med ''litt støyfjerning i bakgrunnen'' - den vesentlig større originalen har ikke (synlig) støy, men etter nedsampling og det som skulle være en standard dose USM har jeg tydeligvis vært litt unøyaktig og har fått fram noe USM-grums. Det kan komme på jevne flater uansett om det er støy i filen.

Fjerning av støy, tilpassing av tonefordeling, kontrast og fargebalanse mm. er ikke uakseptabel manipulasjon når det gjelder naturbilder.
MVH CA
Hans- Georg S.
Virkelig bra portrett av ei sangsvane. Litt uvanlig å se denne ift. knoppsvanen. Ellers et fint utsnitt og behagelig fargetoner.
Torgeir S.
Wow, knallnært ''portrett'' av en vakker fugl. De blå øynene var bare enormt spesiell, bra!

Mvh. Torgeir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu