Mot geiranger fra Dalsnibba
Utstyr
  • Sony DSC-H5
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_446131} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Lasse L.

Hei,
Jeg liker slike bilder, selv om de er "enkle" rent teknisk, men du har krabba mange høyde meter for å få dette til og det er et glimrende bilde sett fra mitt ståsted. Knalltur :)

/LL
Heidi M.

Kan kjære bil opp hit:)
Andreas B.

Jeg må nok si meg uenig med /LL her. For det første vil jeg si at slik bilder ikke er så enkelt teknisk sett, og jeg mener at dessverre at dette bildet bærer preg av det.

Jeg skal begrunne:
1. Jeg synes du har tatt med veldig lite himmel. Jeg mener at når du først har valgt å ta den med burde du tatt med litt mer
2. Kontrasten mellom himmel og fjell er dårlig, nesten vanskelig å se
3. Sneen blir veldig utydelig. Akkurat nå sitter jeg på en litt dårlig skjerm, men så langt jeg kan se er det meste av snøen utbrendt. Bildet hadde fått en helt annen kvalitet og detaljrikdom om det ikke hadde vært slik.
4. Bildet er tatt på en klar dag, men likevel så ser man at det blir blassere til lengre frem i bilde du kommer.

Er du god i photoshop så kunne du nok ordnet opp i mye av dette, men det er en ting som er viktig, og som gjør at jeg er uenig med LL i at det er lett teknisk. Det er nemlig slik at med vårt øye er det ofte flott å se naturen i skarpt sollys, men skjelden på bilder. Bilder som dette bør tas like før og etter sonoppgang og like før og etter solnedgang. Da vil du ikke få det skarpe høylyset slik at du vil få bedre kontraster, likere skarphet gjennom hele bildet, du vil få mer dybde og bedre fargegjengivelse. Ser du et naturbilde i en kjent fotomagasin så kan du nesten garantere at det er tatt i dette tidspunktet.

Håper ikke jeg knekker selvtilliten din om var ganske klar i denne tilbakemeldingen. Jeg er på ingen måte noen ekspert, og det er mulig at noen er uenig. Samtidig har jeg les en del og prøvd en del og etterhvert innsett hvor vanskelig det er å få til en godt bilde i slikt lys.

ab
Lasse J.

Takk for tilbakemeldinger.
Til Lasse: Heidi har rett, man kan kjøre bil helt opp, men fint du liker bildet.
Til Andreas: Er veldig enig med det du kommer med, bildet ble tatt i forbindelse med en rundtur i fjor sommer, dermed ble tidspunktet oppe på Dalsnibba tilfeldigvis midt på dagen.
På denne turen hadde jeg kun med et vanlig digitalt kamera, og det var savnet etter å få tatt bedre bilder som gjorde at jeg nå har investert i digitalt speilrefleks kamera.
Bildet var enda blassere, men har ordnet noe i elements, men har lang vei å gå der også.

Mvh Lasse
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu