den kom tilbake idag ;)
.. og det var kjekt, for da fikk jeg satt opp stativet og justert på innstillinger. Men, i dag var det mørkt og dårlig lys så jeg måtte stille på høy ISO. Det blir endel ISO støy på fuglen da, men ganske bra tror jeg. Ja, den liker visst alle konglene i furutrærne mine - til motsetning av meg.

Fortsatt ikke sikker jeg på om dette er en grankorsnebb eller furukorsnebb ????? Vanskelig å skille på det i mitt oppslagsverk.
OK, litt mørkt
Bildet inngår i albumet I min hage - Bilder tatt ute i hagen min
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-11-29 13:05:27
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 400
  • Canon 100-400mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_436585} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Venche J.

Hva gjelder art, så kan jeg ikke hjelpe deg - tror jeg. I mitt oppslagsverk står det som følger under granskorsnebb: 1-årige hanner er ofte ufullstendig rødfarger, men også adulte kan ha innslag (inntil mesteparten) av grågrønt. Ingen slike bemerkninger under furukorsnebb.
Uansett - godt sett og fanget av en for meg eksotisk fugl. :)
Wenche.
Liv F. D.

Mange takk for kommentaren Wenche. Jo, vi har vel lest omtrent det samme, så det får være hva det er dette her. Korsnebb er det iallefall :) - og jammenmei eksotisk nok for meg også som for det meste ser skjærer og gråspurver i hagen.

mvh
Liv ")
Ann Kristin S.

Veldig flott fugl, - litt papegøyeaktig og som skiller seg ut blant meiser og finker. Artig nebb og fine farger på den også. Har så vidt hatt besøk av den, men satt helt i toppen av ei gran sammen med konglene.
Litt mørkt ja, men synes resultatet denne tida på året er bra. Satt vel et stykke fra deg denne er også. Artig lyd på disse fuglene forresten. Jeg hørte den før jeg så den!
Mvh Ann Kristin
Håvard F.

Mangler litt på skarphet. Litt korn også.
Men ok artsportrett. Skulle så gjerne sett den her også..
Men du verden... for denne godt med frø og andre godsaker :).. En hyggelig og sjelden gjest som du sikkert for enda bedre bilder av senere - hvis den blir værende :)
God advent.
mvh
Håvard
Adrian Dyrhaug G.

Hei Liv!

Et artig bilde av denne spesielle fuglen!
Ok teknisk med et fint miljø.
Fint dette!

Fortsatt god søndagskveld!

mvh Adrian Grande
Liv F. D.

Mange takk for fine kommentarer Ann Kristin, Håvard og Adrian. Ble litt dårlig teknisk med så dårlig lys og høy ISO, men jeg syntes det var morsomt å få den i helprofil.

mvh
Liv ")
Geir K.

Flott bilde av korsnebben. litt uskarpt og noe kornete. Men du verden.. en flott fugl og et flott bilde.

Mvh Geir
Jarl Marius A.

Hei igjen
Ut i fra dette bildet mener jeg at dette er en furukorsnebb. Kraftig over og undernebb, butt og kromt, men for all del, det kan være vinklingen på bildet som lurer meg. Det som er sikkert er at det er ett nytt individ, en hann sådann. Denne er ikke fullt så rød, som den du hadde bilder av igår. Sannsynligvis en ung hann, men å bestemme alderen ut i fra hvor rød den er, kan fort bli feil. Fargen avhenger av hvilke næringsstoffer fuglen får i seg. Dette gjelder alle finkefugler og en del andre grupper, som f.eks. sildemåke, som har knall gule bein, men enkelte individer har mer eller mindre grå bein.
De individer med klarest farge er også de mest attraktive hos det motsatte kjønn

Mvh Jarl M
Avsluttet .

Jaha, den har blitt husvarm hos deg. Flott. Da får vi mange fine bilder fra denne flotte fuglen. Fine rustrøde farver har den på fjærdrakten.

Veldig bra jobba dette Liv. Bra skarphet, bra tegninger i fjærdrakta.
mvh arild
Liv F. D.

:) takk Arild, vi får de på det. Nå er det jo en ny uke med jobbing, mørkt når jeg drar på jobben - og mørkt når jeg kommer hjem, så det blir isåfall en uke til neste gang. Hm, om jeg ikke tar et arkivdykk da :)

mvh
Liv ")
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu