Tak på Bogatun
Detalj som viser gammel byggeteknikk. Bogatun Radøy
Organisk, og viser gammel byggeteknikk og god utnytting av lokale råvarer
Bildet inngår i albumet Bogatun på Radøy - En samling gamle hus på Bogatun på Raøy.
Fotograferte en sen høstdag, i en "old fashion style", det vil si, med bare et 50mm normalobjektiv.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon AF-S NIKKOR 50mm 1:1.4G
  • Brennvidde50mmmm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetISO 800
    Håndholdt kamera
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger199
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_436333} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Håvard O.
Litt usikker på hva du ønsker kritikk på her. Hvis formålet med bildet er å vise byggeteknikken ville jeg kanskje gått enda tettere på og i alle fall kuttet bort noe av vinduet som drar for mye fokus.
Ulf F.
Jeg er langt på vei ening i din kritikk. Nå brukte jeg et 50mm normalobjektiv (egenpålagt oppgave) og ingen blitz. Jeg kunne nok beskjært vekk en del av vinduet, men for å få med utnyttelsen av matrialene så ble det slik.
Men takk for din kritikk, det er alltid godt med korrektiv fra andre

Ulf
Avsluttet .
Hei Ulf
Ser at du på forumet etterlyser aktivitet på kritikksiden.
Det har nok sine årsaker at så mange ikke finner veien inn her.
I grunnen likte jeg selv den gamle kritikksiden bedre enn den som er idag. Og med endel utblåsninger både ifra redaktøren og andre høyt respekterte fotografer, ble det i sin tid en flykt ifra kritikken.
Når jeg sitter og kommenterer bilder, det være seg her, eller på bildegalleriet, går jeg nokså nøye til verks. Om mine meninger alltid er riktige, det er usansynlig. Men jeg prøver så godt jeg kan å si hva jeg ser i bildene.

Det ser ut som at du har et veldig dårlig lys her i opptaksøyeblikket. Normalt er dette objektivet svært lyssterk.
Allikevel synes jeg at du får frem spennende detaljer i bildet ditt. Skal ikke gå så mye inn på de forskjellige detaljer og bare konstanterer at de er ganske sjeldne å se nå til dags.

Jeg ville nok ha kuttet bort endel oppe. Der er det ikke så mye "å se på". Halvdelen av torvtaket kan du kutte bort. Allikevel får vi se de detaljer som er på taket.
Så ville jeg nok hatt med mer nede. Jeg føler meg litt "snytt" for godbitene, hele vinduet ville jeg hatt med. Da ville jeg også fått et innblikk i panelets tilstand. Jeg ser nok for meg noen nyere materialer som erstatter gammelt råttent materiale, tenker spesielt på hjørnet på bygningen. Ville nok også sett litt mer til bygningen i venstre bildekant, hvorfor taket er lavere der, mm.
Føler at skarpheten er ok, også dybdeskarpheten, men litt lyst. Mulig at du kunne brukt en litt raskere lukkertid, eller godt ned til iso 400.

Joda, herlige detaljer med takrenne og dens holder, neveren på taket og disse "pluggene" som holder planken, som igjen holder på torv/gress på taket.
Mulig det også befinner seg et lite bjørketre på taket?:)
mvh arild
Ulf F.
Takk for en fin og utfyldene teknikk. Du har nok rett i det mest, det var både overskyet og regn da bildet ble tatt. Jeg hadde i utgangspukte bestemt meg for at alle bildene den dagen (I GÅR) skulle jeg jobbe med 50mm. Jeg vil jobbe meg fram til et godt bilde, uten å bruke alle zoom eller telelinser. Jeg tror at det er forsatt fotografen og ikke utstyret, som gir gode bilder, så får man heller tåle å feile. Derfor blir gode kritikker så verdifulle. Ulf
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu