Autumn Foliage
Et bilde fra en kommende presentasjon i Nikon Pro Magazine 1/2003

Siden bilderedaktøren falt for dette må minst én person foruten meg like bildet.

Samtidig får jeg testet skriptingen til mr. DBL
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt på Kodak Infrared Ektachrome (EIR) med et Y48 gulfilter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger423
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_41864} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .
Nåja, Bjørn, ''don't sell yourself short'', du kan nok trygt regne med at langt flere enn to liker dette bildet. Det har en stillferdig harmoni som ikke oppheves av fargeavviket i forhold til ''normalen'', og gjengir det flekkvise lyset i skogen godt. Det eneste jeg ville foreslå er at du lukker bildet i venstre kant gjennom å beskjære inn på trestammen. Jeg vet du er uenig, men det er nå i alle fall mitt syn.

MVH
Ola
Birna R.
OEH: jeg har tidligere prøvd den beskjæringen du nevner og forkastet den. Ikke for å være uenig med deg, men fordi bildet mister dybde (trestammen opphører å eksistere ==> venstre side blir et tomrom).
Avsluttet .
Vi har hatt samme vurderinger på et av dine tidligere bilder, Bjørn, og det var det jeg husket. (Se bilde nr. bilde nr. 38233 )
Jeg synes fortsatt at bildet lekker på venstre side, og synes også at du har all dybde du måtte trenge sentralt i bildet. Ikke noe stort poeng dette, som den enkle sjel jeg er liker jeg det enklest mulig.

Ola
Nils B.
Skal ikke begi meg inn i en diskusjon om hvor kutte hva. Tiltalende og spennende med god dybde og pent beskåret.
mvh Nils
Carsten A.
Bildet har utvilsomt en stillferdig harmoni , enig med OEH på det punktet. Beskjæringsforslaget er imidlertid litt overraskende - her er vel flateutnyttelsen som den skal være, etter min mening.
NVH CA
Avsluttet .
Har ingen innvending mot flateutnyttelsen, CA, det er det at blikket vil vandre ut på venstre side, ''bildet lekker'', som gjør at jeg reagerte, og husket samme innvending på det tidligere nevnte bilde. En beskjæring ville etter min mening ha gjort bildet bedre, men en demping av ''høylysene'' på venstre side av trestammen hadde gjort samme nytten, med bildets proporsjoner intakte.

Ola
Birna R.
Til ulike formål kan bilder oppfattes og komponeres ulikt. Slik det er vist her er dette originalversjonen, og den jeg falt for selv.

Til presentasjonen i Nikon Pro Magazine laget jeg imidlertid en helt annen versjon, med mye mer ''aggressiv'' beskjæring tilpasset deres layout-ønsker. Jeg har ikke bildet tilgjengelig nå, men OEH og andre interesserte kan jo laste ned korrekturen på artiklen her
http://www.naturfotograf.com/Nikon_Pro_2003_1.pdf
og kikke etter

Alt til sin tid og sted.
lars morgan k.
Hei
Bildet har en voldsomt stillferdig kvalitet, i disse Tolkien tider minner dette meg om skogalvene. Slik det står nå føles det mer ''ekte'', enn med en beskjæring og nedtoning av høylys i nedkanten. Jeg ville selv valgt å beskjære mer aggressivt, som du beskriver det. Bildet er pent og fortjener nok sin plass i magasinet.

vennlig hilsen
Lars Morgan
Avsluttet .
Har sett på bildet flere ganger i løpet av dagen, og dette er definitivt et bilde som vinner seg ved gjensyn.
På hjemme-skjermen merker jeg ikke så mye til lekkasjen heller. (Skjermen hjemme er litt mørkere) .
Uansett, det slår meg hvor harmoniske og fine fargene er, selv om de er ''skrudd''.
Thorfinn B.
er sjeldent jeg liker disse IR-bildene (vet ikke hvorfor...kanskej fordi jeg ikke har testet selv), men denne derimot ....! Harmonisk og urolig på en gang. Passe mengde informasjon i bildet og rot i systemet.
Birna R.
Jeg har flyttet bildet fra den ''lukkete'' avdelingen til det åpne forumet, siden mange åpenbart har interessert seg for dette.

Så værs'go', er det noen med kommentarklø så er ordet fritt.
Jon-Petter T.
Bildet er meget smakfullt utført! nydelige toner. Synes også komposisjonen bærer preg av et velordnet kaos, der ingen ellementer må fjernes. Gjør de det, faller kompet sammen. Er derfor uenig i Ola-E. Hofshagens kommentar om å lukke venstrekanten i bildet.
Det er først og fremst lyset jeg faller for i bildet, slik som det fordeler seg fra kilden bak og til bladene forran.
Kjetil N.
Jeg synes utsnittet er slapt. Det er dessuten forstyrrende elementer ved høyre, venstre og øvre bildekant. Det sorte er ikke helt sort, og fargene virker litt blasse.

Ellers er det en fin stemning i bildet.

Kan sende et beskjæringsforslag på mail hvis du vil. Men det blir sikkert for tradisjonelt for deg...
Birna R.
Blir nok det, KN, ellers takk for tilbudet. Jeg er likegyldig til ''regler'' når det passer meg (og det er ganske ofte).


De mørkeste feltene har (R,G.B) verdier til dels langt under 10, så de burde være temmelig svarte på en bra kalibrert skjerm.

Ann F.
Etter å ha sett på både denne og den ''barberte'' versjonen, synes jeg denne balanserer best. De små lysflekkene t.v. som mangler i den barberte utgaven gjør sitt til å tegne miljø.
Strøken BR-stil.
Som vanlig.
Mvh Ann
Ishi K.
har sett på bildet mange ganger, og faller absolutt for bildet.... bortsett fra at jeg må si meg enig med ola. Venstre kanten skurrer. Men den mer drastisk versjon er også meget tiltalende på sin måte.

ishi
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu