Hornugle
Min norsk fugleart nr. 164 på foto.no. 36 igjen til 200.
Hornugle er en ganske vanlig ugleart, som finnes både i Nord-Amerika, Europa og Nord-Asia. I Norge finnes det opp til ca. 20.000 av arten. Men antallet er vanskelig å anslå, siden hornugle i likhet med en del andre ugler streifer omkring. Den lever mest av markmus. Markmus er en art som i liten grad oppholder seg oppå snø. Derfor trekker hornugle, sydover om vinteren. I motsetning til perleugle, som lever mest av klatremus, som oppholder seg mye oppå snø,
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger375
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_406831} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Martin H.
Du har noen fantastiske fuglebilder må jeg si, god inspirasjon til alle oss andre - hvertfall for meg! Gode historie følger med til bildene som settes pris på. Jeg er interresert i å vite hva slags kamera, objektiv og innstillinger du bruker, så hadde personlig satt pris på dette. Akkurat dette hadde litt støy ser som kanskje kunne vært unngått, hvis jeg skal kritisere noe :) Ser frem til flere fuglebilder og lykke til på jakten til din 200'de fugl :)
Ketil K.
Takk for svar. Nikon D3 Iso 6400 tatt i skumringen med 600mm tele.
Inger-Lise S.
Hei Ketil!
Nå er jeg ingen fuglefotograf, men jeg prøver likevel, for jeg syns denne uglen er fin med flotte farger, farger som går godt sammen med greiner og blader her.Det er vel naturens egen kamuflasje...
Lyset faller fint på spesielt det gyldne i bildet.
Jeg tror bildet hadde gjort seg bedre med litt mer kontrast og mindre støy, men blir likevel tiltrukket av bildet. Underteksten er god og som alltid lærerik å lese under dine bilder.

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu