Klisjépreget, men jeg liker det. Lurer på om det er for mørkt.
Utstyr
  • Canon 5D Mark II
  • Canon EF 24-105 L f/4.0 IS
  • Blenderf/20
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • AnnetKameraet er håndholdt, men det er brukt stabilisator
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_406111} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Yngve Sem P.
Med mange potensielt rene linjer å kunne hente fram i et slikt motiv, ville jeg gjort noen endringer både i opptaksøyeblikket og i etterbehandlingen her.

Jeg ville ha forsøkt å plassere brygga i den glipa mellom fjellene. Bildet ville likevel balansert godt, slik jeg ser det, selv om det rødaktige skjæret på himmelen nok kunne ha befunnet seg mer mot høyre. Forøvrig et noe svakt skjær, men den dype magentaen kan fort komme til å skli ut hvis du drar særlig hardere i spakene, vil jeg tro.
Den vertikale laginndelingen fungerer greit. Passe med himmel og hav, egentlig, selv om et brutalt kutt fra oven (omtrent halve bildet) ville gitt meg et bedre dybdeinntrykk. For himmelen er ganske tam.

Jeg irriterer meg over enden av flytebrygga, som kludrer til den rene dybden resten av brygga skaper. Kan jo klones vekk.
Strekene (det er vel fortøyningstau ?) ut fra bryggekantene på vannet bryter også, og er ikke spennende nok til å tilføre noe. De bare er der. Og de er i veien, gitt. I mine øyne :).

Liker godt den lyse speilingen i horisontlinja som skaper et kledelig skille mellom fjellet over og på vannet.
Kristin O.
Takk for godt innspill!

Jeg har ikke rørt fargene, da jeg synes det er litt juks all den tid det er naturens egne farger som skal avbildes. (Jeg tror ikke jeg har etterbehandlet det i det hele tatt, med unntak av å klone vekk noe støv som var tilkommet.)

Det er en båt som ligger fortøyd til brygga helt ytterst, jeg er enig i at den irriterer og lekte med tanken en stund på å flytte den før jeg tok bildet, men fant ut at det ble litt stressende. Jeg kan forsøke å fjerne den. Tauene er jeg selv i tvil om, det er riktig at det er fortøyningstau.

Jeg er uenig i at himmelen er tam da det er flere rosa bomullslag av skyer på den, det er derfor jeg lurer på om bildet er litt mørkt, slik at de ikke kommer tydelig frem.

Hvilken glipe mellom fjellene mente du, jeg skulle siktet på da jeg tok bildet?
Yngve Sem P.
Kristin, med "glipe", som nok var et litt uklart ordvalg, så mente jeg et punkt sånn ca en halv cm til venstre for enden av brygga, der hvor himmelen speiler seg lenger inn mot horisonten enn ellers i flaten. Jeg tror brygga ville passet finfint inn der.

Du synes det er juks å etterbehandle fargene. Vel, det er øyet som ser. Opplevde du fargene slik du har gjengitt dem her, så blir jo dette riktig i dine øyne, utfra dine premisser rundt naturlige farger. Men forskjellige øyne oppfatter forskjellig. Kameraer også, ikke minst hva angår optikk.

Jeg synes forresten ikke at bildet er mørkt, i hvert fall ikke i det partiet jeg anser som det mest vellykkede, altså nedre halvdel. Kanskje du klarer å mane frem mer futt i skylaget med litt curves/levels. Hvis du føler for det :).
Kristin O.
Da skjønner jeg hva du mente, takk for forklaringen, jeg får forsøke å få til et bilde i denne 'glipa' neste gang jeg drar til Sandane i september. Det er alltid fantastiske solnedganger der og jeg bør ha omtrent samme lysforhold da som i april da bildet ble tatt. Med litt flaks er båten borte også :)

Du har selvsagt rett mht farver. Jeg er ikke stor fan av å endre for mye, jeg synes mitt kamera/optikk er veldig naturtro i forhold til det jeg ser, men det er min subjektive vurdering.

Jeg har bare Aperture, ikke Photoshop. Jeg skal investere i Photoshop og et kurs i løpet av høsten. Jeg kan jo forsøke i å få litt mer futt i skyene via en eller annen innstilling i Aperture.

Tusen takk :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu