Temmincksnipe
Var en tur i våtmarksområdet i dag. Da traff jeg på blant annet denne.
Ikke helt fornøyd, lang avstand og 2x converter gir dårlig lys og litt grumsete detaljer. Ønsker meg en 500 millimeter, men det tar tid - lang tid.
Bildet inngår i albumet Langs vannkanten - Ting jeg møter på min vei langs vannkanten i Alta.
Utstyr
  • D300
  • Nikon AF-S VR-Nikkor 70-200mm 1:2.8G
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Annet2x converter og håndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_403968} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
elin a.

Skarp og flott.
Fine detaljer, gode farger og pluss for vingen.
Ha en flott lørdagskveld.
elin
Nils Christian S.

Virkelig bra ! Et fuglefoto der positur og miljø gjør bildet ekstra severdig. Bildet er tatt i noe hardt lys, men de fine detaljene på fjærdrakten kommer fint frem allikevel.
Håvard F.

Fint bilde av snipa. Posituren gjør bildet.
mvh
Håvard
Odd A.

Flott bilde av snipa. God skarphet hvor fjærdrakta kommer fint fram. En pluss for den flott positur. Syntes du skal være fornøyd med dette resultatet med 2X konverter.
Mvh
Odd
Avsluttet .

Nært,skarpt og fint bilde.
Tone
Geir K.

Skarpt og fint! Pluss for positur.
Mvh
Geir
Odd E. k.

Så flott Wenche. Nydelig positur der den strekker på vingen i strandkanten. Upåklagelig skarpt og i flotte naturlige farger. Flott diffus bakgrunn og i en utmerket fotovinkel inn på fuglen. Blinkskudd dette Wenche!

Ha en fin lørdagskveld!

Mvh

Odd E.
ketil o.

Hei!
Fint bilde,fin positur.Bra skarphet.
Mvh:
ketil
Odd Einar F.

Du har eit utruleg variert repertoar.

Du har teke eit vakkert bilete av småvadaren, fine detaljar og fin positur der han strekkjer seg og syner vengeflata. På same tid har du også med miljøet rundt.

Eg er litt meir usikker på arten. Er sandsnipe eit lokalt namn? Det norske namnet sandsnipe er brukt om ein amerikansk art med mørke bein.

Venleg helsing Odd Einar.
Venche J.

Tusen takk for kommentarene dere.
Jeg må nok innrømme at jeg på ingen måte er fugleekspert, så jeg sitter med Gyldendals store foran meg når det er fugler jeg ikke aner hva heter.
Odd Einar, du har sannsynligvis rett i at det ikke er Sandsnipe. Jeg overså fargen på bena. Neste alternativ blir Temmincksnioe. Den har skittengule ben og har samme størrelse. Om det er noen som vet med sikkerhet hvilken art det er blir jeg veldig glad. Jeg har et par til som jeg er usikker på. Kommer senere...
Wenche.
Frode L.

Her er det bare å henge seg på de andre,
skarpt og detljert med gode farger.

Frode.
Dirk R.

Hei Wenche,

at bildet er tatt med 2x converter er helt utrolig, så skarp! vet ikke om canon klarte det...

hilsen dirk
Odd Einar F.

Dvergsnipe og Temmincksnipe er temmeleg like på storleik. Dvergsnipe har mørke bein og ein tydeleg lys v over framryggen. Når denne vert skremt opp sklir den roleg bortover vatnet. Temmincksnipa vil stige til vers. Du har truleg begge artane hekkande hos deg. Eg trur du har rett i at det er ei temmincksnipe du har fotografert. Dette får du sikkert stadfesta av dei som verkeleg kan dette.
Venleg helsing Odd Einar.
Isidoros P.

Flot positur av fuglen og ikke så verst kvalitett i bildet til tros at du ikke er helt fornøyd.Jeg kan tenke meg hva 500 mm vil det koste..:)
ha enn fin dag
Truls L.

Dette var et fltot bilde av snipa i en flott positur. Fine farger og fine tegninger i fjærdrakten :)

Mvh Truls
Bjørn H.

Skarpt og flott bilde det her,fin positur.
mvh.Bjørn
Terje K.

...dette er ei temmincksnipe. greit bilde, men du skulle ha senket deg mer ned på fuglens nivå - det hadde hevet det adskillige hakk. Men tøff fugl, temmincken:o)

-Terje-
Jarl Marius A.

Heisann
Dette er ei Temmincksnipe, det kan du se på de skittengule beina og det smale hvite vingebåndet inne på armen. Dvergsnipe ville hatt mørke bein og hivt "V" på ryggen. Strandsnipa som også er nevn, har også brun- grønn- gule bein, men er mye større. Den har også mye kraftigere vingebånd, som strekker seg ca. halvveis ut på hånden, ellers har den lenger nebb og fargene i brystet stopper som en skarp kant og den virker renere i drakten.
Temmincksnipen lager veldig ofte en trille lyd når den letter/ flyr. I flukt kan man også se at den har hvite stjertsider, dvergsnipen har grå stjertsider.
Ellers en fin positur, du har da vært tålig nærme denne.
Ottar P.

Flott bilde av snipa i fin positur.
Venche J.

Tusen takk for kommentarer, tilbakemeldinger og hjelp med artsbestemmelse.
Jeg var nær her. Ca. 5 meter vil jeg anta. Og skulle jeg gått lavere måtte jeg gravd meg ned. For å komme så nær drev jeg med lav åling mot en klynge med sandgress. (Hadde folk sett meg hadde de sikker trodd jeg var gal.) Inni der lå jeg - skinnflat - og laget "hull" for kameraet. Var vel ca en meter over vannivå. Men bilder ble det. :)
Utrolig mange arter i våtmarksområdet - det er til å få vann i kameraet av.
Wenche.
Venche J.

... rettelse på meter: Ca. 8 meter.
Roy Arne K.

Hei
Her må jeg bare henge meg på og si at dette er et meget bra bilde til å være tatt med 2x!!!, men du bruker jo Nikon også da, så det er ikke så rart, he,he,

Bildet synes jeg er bra komponert. Du har litt hardt lys her, men det takler dere bra (du og Nikon) - også liker jeg posituren til fuglen.

Bra jobba det her.

Mvh. rak
Roger K.

Hei Wenche!
Flott bilde av snipa her. Skarpheten nevner du selv, men med avstand og 2x converter og lysforhold e det vel vanskelig å komme seg unna litt bevegelsesuskarphet. Positur kommer jo mye av øyeblikket og sitter veldig bra her. En 500mm hadde jo vært tingen og kommer nok med tiden.

Mvh Roger
Hans-Jørgen H.

Så flott av temmincksnipa da Wenche! En art jeg ikke har særlig erfaring med her sør.
Intressant å lese kommentarene og forskjellen mellom dverg og temmincksnipe.
Virkelig bra til å være tatt med konverter.
Artig.
Hilsen Tyrin.
Liv F. D.

Vakkert bilde av sjøfuglen dette Wenche. Du er flink!

mvh
Liv ")
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu