Bildet inngår i albumet Lyngsalpene m.m. -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger349
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_403160} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Bjørnar P.
Fine kontraster. Lyngsalpene er et mektig skue, men jeg får ikke helt den mektige følelsen her. Kanskje skyldes det at det ikke er noen referanse mht størrelse i bildet. Savner også mer dybde i bildet.
Håvard F.
Det er mektig. Det er skarpt.
Som Bjørnar er inne på, så er dybdevirkningen litt fraværende. Bildet er ikke dårlig, men bildet kan oppleves ørlite flatt.

Godt foto, med fine kontraster.
mvh
Håvard
Kristin S.
Jeg savner ikke mer dybde. Jeg vil tro at målet med bildet ikke er å vise det mektige landskapet?, men at det derimot er et tett utsnitt for å få fram de fine strukturenee og formene. Slik velger jeg å se det. Jeg synes komposisjon er fin med gjentakelser av linjer og former. Mulig det ble litt i det lyseste laget på fjelltoppen til venstre? Fjellet i forgrunn med de flotte strukturene kan jeg se på lenge.

Mvh Kristin
Avsluttet .
Jeg liker dette bildet, fordi det viser først å fremst de fantastiske fjellene i Lyngen, og det er det jeg tror du vl formidle her.
Liker også komposisjonen/utsnitt.
Kanskje kunne du lysnet litt i skyggene, men alt i alt så synes jeg du kommer godt av med dette.

Eirik
Anita D.
Slutter meg til Kristins kommentarer her. Jeg synes imidlertid at de lysere fjelltoppene ikke blir for lys, men tilfører derimot bildet mer liv og spenning. Nydelig !

- anita :)
Ivan H.
Hei,

Har vært innom bildet ditt er par ganger siden du la det ut. Ble ikke så imponert ved første øyekast, men tror man må gi det litt tid. Her er det linjer i fjellet og adskilt av tre plan, som også har linjer. Var vel egentlig en dårlig formulert setning, men du forstår nok hva jeg mener.
Med å gi bildet noe tid, vil linjer i fjellet og detaljer kommer bedre frem.
Noen steder "smelder" fjellene litt sammen, men at snøen er i samme toneleie. Litt usikker på dette, men ender vel opp med at noe mer definert linje mellom de to fjellene ville hevet bildet. Om noen har mening på dette (inkl deg, Thorbjørn) hadde det vært interessant å høre deres meninger på det.

Snøen i solpartiene er ikke utbrendt, på min skjerm blir det ikke for lyst. Synes den er godt gjengitt.

Alt i alt sitter jeg igjen med et greit inntrykk, men for meg vil jeg nok glemme dette bildet ganske fort.
En annen ting er at jeg tror det vil kommer mer til sin rett på et print. Da vil detaljer og linjer komme enda bedre frem, iallefall bedre enn her.
Flere av bildene mine har jeg gjemt litt vekk på PC-en, men blir overrasket når jeg printer de ut. Da kommer de mer til sin rett, om du forstår hva jeg mener.

Mvh
Ivan
Thorbjørn R.
Mange takk for gode og konstruktive kommentarer.

Jeg har tidligere i Lyngsalpene-serien fokusert mye på mennesket i fjellet, gjerne høyt til fjells og med bruk av mer beskjedne brennvidder. Se f.eks bilde nr. 375561, bilde nr. 447725 og bilde nr. 452356.

Her er tilnærmingen en annen. Bildet er tatt med 300mm teleobjektiv, fra havnivå. Uten mennesker eller andre kjente referansestørrelser blir dimensjonene litt ubestemmelige ja. Her var mitt anliggende å fokusere på kontraster, linjer og lys - ikke dimensjoner. Synspunktene fra de som savner referansene er likefullt verdifulle fordi det forteller noe om at "substituttet" kanskje ikke holder.

Nedre del av fjellet er mørkt, med hvite tegninger. Øvre del er lys, med mørke tegninger. Fra toppen blåser det det snø mot høyre, dette kommer kanskje ikke godt nok fram?

Det du sier om en mer definert linje mellom fjellene er jeg enig i, Ivan. En tanke mer snø på fjellet bak hadde bidratt til det. For øvrig interessant å høre at du opplever at bildet vokser ved gjentatte betraktninger. Jeg avskrev selv dette som for ordinært og kjedelig da jeg fikk det opp på skjermen første gang (i november i fjor), men klarte liksom ikke helt å bli ferdig med det. Om det holder i lengden er jeg likevel usikker på.

Mvh Thorbjørn
Marit O.
Detaljene i front kommer virkelig godt frem her Thorbjørn,savner litt mere detaljer i fjella i bakrunn!Gode kontraster i bilde!

Mvh Marit
Roger H.
Tre "farger" i bildet forsterker den enkle rett på komposisjonen du har valgt her.Fjellet ser dramatisk og storslagent ut med skarpe konturer. Du er litt usikker på holdbarheten, jeg tror dette er et bilde som holder lenge. Jeg savner ikke noe ved dette bildet og har ingen forslag til endringer.
På min skjerm er er det ikke noe minus å se her.

vh Roger
Håvard S.
Hei Thorbjørn!

Det er jo mektige fjell du vandrer i!
Synes ikke du klarer helt å fange den mektige følelsen helt her, dessverre.
Bildet blir litt statisk og uten dybde.
Det jeg liker er tredelingen med himmel, det kvite bakfjellet og det svarte i front.
Mønstrene som det vesle med snø danner i fjellet er også verdt å studere ekstra.
Jeg vil gjerne ha sett en fargeversjon.

Et ok bilde, men nådde for meg ikke helt opp mot det du har levert før.

Hilsen Håvard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu