Føling i Fjæra
Solnedgang på Refsnesstranda i Moss
Bildet inngår i albumet Solnedganger -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHDR av 3 bilder
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_401357} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Bjørnar P.
Fin stemning med god tegning i hele toneområdet. I så måte vellykket HDR. Ramme synes jeg ikke noe om. Den markerer ikke hvor bildet slutter og begynner, og dermed mister den sin verdi for meg.
Litt tvilende til midtdelinga. Nå har forgrunn og himmel en like stor del av billedflaten, noe som normalt ikke er så lurt, da de to bildedelene dermed konkurrerer om oppmerksomheten. Blikket vet dermed ikke hvor det skal stoppe.
Christer Eide L.
fin stemmning, fin hdr, synes rammen skaper en tøff effekt, men men synd bildet er uskarpt.
Anita D.
Du har fangeet en nydelig stemning, med steinen og det stille vannet i forgrunnen. Himmelen er også flott, men ville kuttet iallefall halvparten slik at den fantastiske forgrunnen får være i fokus.
Dette bildet liker jeg, og har ingen problemer med uskarphet her.

-anita :)
Arne S.
Jeg er allergisk mot effekt'rammer. Som betrakter starter jeg derfor å minussiden. Det meste av motivet ligger i nedre halvdel. Fine linjer, men steinen, som har fine toner i seg selv, blir alt for stor og tung i denne komposisjonen. Bra stemning, men en hel del å rette på.
Andreas B.
Hei! Jeg er enig med de som sier at her får himmelen for mye fokus. Ville helt klart kuttet en del av den. Det plager ikke meg at steinen er så stor som den er, den gir et godt blikkfang, men da må den være skarp. Blikket mitt endte nemlig fort opp i steinen, og merket jeg ble skuffen når jeg så den var uskarp. Eller vil jeg si at bildet falt virkelig i smak flott HDR jobb!
Jan Ole S.
Ja her hagler det inn med konstruktiv kritikk! :) Ut på tur, aldri mer uten stativ... Steinen ble dessverre ut av fokus på en av eksponeringene - med kamera innstilt på +/- 2 EV ble lukkertiden for lang med håndholdt kamera og ISO 100... Dessverre må jeg nok på ny ekspedisjon for å kunne rette det. Ellers så er jeg IKKE allergisk mot effektrammer, men har fått forståelse for at mange er det.... Personlig synes jeg at den høye himmelen gir volum i bildet, men ser at forgrunnen ville bli mer fokusert ved å redusere himmelen. Jeg har dessverre en hang til å ta med mye himmel... Får jobbe med saken.
Carsten A.
Her ser jeg at Arne Strømme kom meg i forkjøpet når det gjelder dette med effekter - uansett hva man mener om dét er dette alt for tydelig her. Ikke bare når det gjelder rammen, bildet virker som det er svertet litt ned i over- og underkant.

Steinen i forkant er gjort til et hovedelement i bildet - men den er både uskarp og viser farget kant. Rent billedmessig er den også for tung og interessant for resten av bildet. Når den samtidig er uskarp drar den på seg mye negativ oppmerksomhet.

Istedet for å bruke energi på denne HDR-teknikken (her er det forresten "tone-mapping" og ikke egentlig HDR) er det mye bedre å konsentrere seg om motivutsnitt og alminnelig god opptaksteknikk. I dette tilfellet er det nemlig lite som tilsier at det ikke skulle gå helt greit med ett -1- opptak i RAW og på frihånd (mye av de mørke partiene er jo gjengrodd allerede). I stedet for å bruke f/5.7 og 100 ISO kunne du blendet av til f/8 el. f/11 og brukt 400 el. 800 ISO, lukkertid på 1/25s el. 1/50s med 25mm brennvidde skal normalt være helt greit på frihånd. Mange bruker laveste ISO (på dette kamera antakelig 100) i den (feilaktige) tro at det er "best", optimal ISO mht. dynamikk/støy ligger på de aller fleste kamera mellom 50 og 400 ISO, ofte betyr det 200 ISO. En ubegrunnet frykt for støy, og en ubegrunnet vektlegging av at det eventuelt er litt støy i et bilde, fører til at mange ikke utnytter kameraets muligheter. Uskarpe men støyfrie bilder på lav ISO er ikke noe å trakte etter.

Midtdelingen av bildet langs horisontlinjen betyr i dette tilfelle nærmest at du har villet ha med to bilder i ett opptak. Det ene er himmelen ned til like under horisontlinjen, det andre er forgrunnen opptil like over horisontlinjen. I slike tilfeller skal man bestemme seg, enkelhet er som regel den beste løsningen. "Ja takk til begge deler" gjør budskapet uklart.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu