Vårtegn
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-05-26 15:20:37
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-3
  • Olympus 50mm makro
  • Blenderf/2.0
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger441
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_399750} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Marius E.
Et flott makro bilde. Det som fenger meg ved første øyekast er de behagelig fargene og den myke konturen. Fokus ser ut til å være på rett plass. Komposisjonen fungerer fint. Jeg liker at det er litt luft til høyre for motiv.

Jeg blir samtidig litt nysgjerrig på hvordan motivet villet utspeilet seg med ett hakk blenderåpning mer.
Thorfinn B.
Relativt tradisjonelt blåvveisbilde. Vanndråpene hever det litt, men det skal vaskelig la seg gjøres å få til blåveisbilder som i dag vekker oppsikt. Man har liksom sett det ørten ganger før.

Pluss for rolig og fin bakgrunn.

Minus for statisk og tung komposisjon/utsnitt. Hva med en blå dert oppe til høyre også :-)
Kjell Sigurd S.
Pent og teknisk vellaget, men uten momenter som kan løfte det ut av mengden av slike bilder. Støtter TB i at dråpene er et pluss. Et annet utsnitt med større spenn, antydninger til andre blomster, en bakgrunn som kunne være egnet til å skape en viss dybdefølelse er eksempler på momenter jeg mener kunne bidratt i positiv retning. Blåveis er vel blandt de mest fotograferte blomstene våre, så du har begitt deg ut på et vanskelig oppdrag :-)

Mvh
Kjell S
Håvard F.
Et bilde som er vakkert utført, og nesten i mål.
Håvard F.
I all verden.. dette er andre gang kritikkskjema forsvinner...


Ok for ta det en gang til.

+ farger, toner og dof

- litt trangt snitt

Konklusjon: Pent severdig makrobilde,som mangler ørlite for å komme helt i mål. Det ørlite er i mine øyne litt mer luft i komposisjonen.
Bjørnar P.
Takker for mange konstruktive tilbakemeldinger.
Litt mer luft er lett å få til, da jeg har noe å gå på mht utsnitt. "Derten" må jeg nok i så fall lime inn, og det blir for mye manipulasjon til at jeg vil gjøre det. Skal dog ha "derten" i bakhodet ved neste anledning! :)
Ivan H.
Hei,

Som det andre også skriver, er dette helt på det greie. Men det er noen momenter jeg vil ta opp.

Utsnitt er det også skrevet om, for meg skulle jeg ønske det var tatt et mer bevisst valg om hvor blomen skal plasseres i bildeflaten. Hvor ønsker du at blikket skal starte og ende opp?
(når en for eks betrakter bildet for første gang)
For meg er det noe diffust.
Det begynner i midten, når blomen er nesten midtstillt, har du der allerede gjort en begrensning. Det går så diagonalt (positivt) ned på dråpene, men der stopper det i den motsatte diagonale linjen du har fått med i bakgrunnen. Alt dette fører til at jeg blir hindret, det er iallfall den følelsen jeg får. Blikket mitt får for lite spillerom, hvis du forstår hva jeg mener.

Jeg ville plassert blomet lenger til en av sidene og spillt enda mer på diagonaler. Bakgrunnen kan også være til hjelp her, som de andre nevner.
Og for eks stilken kan også hjelpe til. Her ser vi den ikke. Egentlig ikke noe galt i det, men det hjelper ikke for å få bildet mindre statisk.

Positivt? ja, liker fargene dine, selv om det noen steder kan virke som du beveger deg på grensen til utbrendthet i det blåe. Mulig bare min skjerm. Skarphet er bra, kanskje litt mer dybde for å få en bedre "tegning" av de nærmeste bærerene (eller hva nå de heter).

Vel, slik opplever jeg bildet. Si fra om jeg tar feil i noe her, sant? :)

Mvh
Ivan

Øyvind T.
Ivan Holmedal nevner blåfargen, jeg har aldri sett blåveisen så blå som dette. Med alle mulige forbehold om spesielle lysforhold tror jeg dette er gjort i etterbehandlingen ved å øke metningen på blå/cyan siden og reduksjon på lilla/ magenta. Resultatet blir for meg litt "even better than the real thing".

Legger man inn blåveis i nøkkelordfeltet i bildeoversikten får man opp en rekke blåveisbilder å sammenligne med.
Bjørnar P.
Øyvind: Tror nok du har rett mht naturtrohet. Har lagt ut en ny versjon uten ekstra fargemetning.
Bjørnar P.
Ivan: Definitivt ikke noe "feil" i det du sier (i den grad en subjektiv vurdering kan være feil i det hele tatt). RGB-histogrammet for det ubehandlede bildet i RAW-konverteren viser ikke at noen fargekanaler er utbrente og jeg kan ikke se det på min skjerm. Kanskje skjermen ikke er god nok? (kalibrert Imac 24")
Komposisjonen er ikke av de sprekeste, og definitivt ikke bildets styrke. Hyggelig at du likte bildet totalt sett likevel tross svakhetene.
Stig Børre E.
Bildet er utvilsomt pent, men det blir noe kjedelig. Rent teknisk er det bra, perfekt plassering av fokuspunkt og fine dype toner. Komposisjonen er tradisjonell og grei, men usnittet blir for trangt etter min mening.

StigB
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu