Nr.2
Blei nok litt utbrent, men men
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-05-15 11:49:30
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-05-16 22:04:47
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 40D
  • Canon EF 24-105mm f/4 USM L IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger633
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_395704} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
ketil g.
Hei!Er ikke så god på teknikk, men for meg ser dette ok ut. Grunnen til min kommentar går på utsnitt. Jeg opplever av svanen er på vei ut av bildet og dermed blir høyre halvdel av bildet bare tomrom. Prøv å beskjær bort denne delen av bildet (baken på svanen vil kuttes, men medføre at fuglen kommer inn i bildet samt at komposisjonen blir bedre og mer spenstig.

Ketil
Carsten A.
Nei, dette ble rett så mislykket - antakelig et ikke vellykket forsøk på å redde undereksponering.

Her er den uheldige teknikken som som fører til at det fotografen eventuelt bil formidle ikke kommer frem. Vanskelig å forstå hvorfor fotografen har valgt å legge ut et slikt bilde for kritikk.

Endel annet i bildet er heller ikke OK, stor tom høyreflate (hvorfor er den med?), opptak ovenfra og nedover samt lite originalt motivvalg.

MVH CA
Morten M.
Hei dere, tar for så vidt til meg kritikken på dette... Det er nå sånn men en gang lærer seg. godt at man ikke legger ut flere slike da.
Geir Roger S.
Hei Morten,

Det var lurt du la ut bildet her. Da kan du nemlig få en del nyttige tips om hva som oppfattes som bra og dårlig, slik at du kan ha det i tankene for senere fotografering.

Det er allerede nevnt at bildet bryter med den tradisjonelle motivplasseringen. Fuglen burde vært plassert mer til høyre i bildet, for dermed å ha litt rom i den retningen den vender hodet. En del felter på fuglen virker helt utbrent, noe som gjør at fuglen fremstår som noe fattig i detaljene. Det meste av hodet ser ut til å være i skyggen, noe som gjør fuglen mindre 'livfull'. Ellers så fremstår fuglen etter min mening med en grei positur.

Det hadde vært interessant å se noen nye bilder av fuglen hvor du prøver å rette på ovenstående. Men det er helt opp til deg. Lykke til videre.

Mvh GeiR
Morten M.
Skal legge eu en ny versjon nå... tenker kenskje den er litt bedre.
Carsten A.
Nei, V2 har samme opptaksfeil som V1 - dvs. tydelig overeksponering. Forskjellen er at i V1 er de overeksponerte partiene gjort grå, men noe tilsvarende ikke er gjort med V2. Opptaket i V2 er gjort i hardt, rettet lys (midt på dagen?- uansett meget høy solstand), meget vanskelig lyssituasjon å få noe bra ut av. Er målet først og fremst å lage et "pent" artsbilde må du velge en annen type lys, tidlig morgen og sen kveld er det som kan passe for slikt. Midt på dagen i hard sol er, om ikke akkurat bannlyst, så ihvertfall normalt ikke å anbefale i en slik situasjon (litt anderledes om svaner går på is el. sne). Også her er det ovenfra og nedover - som regel ikke noen god løsing for fugler på vann.

MVH CA
Morten M.
He he, tenkte vel meg det.opptaket er gjort på en solfylt da euten for oprahuset.. e vel et sånn "kodak" moment.. er ialfafall på vei mot å levere bedre varer og det er jo på grunn av denne kritikken.. det folk flest syns er et kjempebilde blir slaktet her... stå på!!!
Carsten A.
Jeg har litt vanskelig for å forstå hva du egentlig vil si i din egenkommentar. Du skrev til meg nylig for råd om anskaffelse av nytt kamera. Du har her 40D med EF 24-105/4, et utstyr som er mer enn godt nok for kritisk profesjonell bruk - om det blir riktig brukt. Det du bør legge vekt på er ikke nytt kamera, men å lære deg grunnleggende fotograferings/opptaksteknikk og grunnleggende digital bildebehandling. Du kommer i og for seg ikke ikke et skritt videre bare med en nyanskaffelse.

Når det gjelder ordet "slakt" er det brukt i din egenkommentar. Du bør være klar over at du har lagt ut bildet i FOTOdotNO sin mest ambisiøse gruppe. Forutsetningene for deltakelse i den gruppen regner jeg med at du har satt deg inn i.

MVH CA
Morten M.
Jeg skjønner det. jeg er på ingen måte skuffet eller lei meg for kritikken. tvert om. Når det gjelder deg Carsten så ligger det trolig en enorm erfaring og viten bak det du betrakter og det kanskje andre legger bak kritikken. De fleste kan drømme om å levere det samme som noe av dine bilder. dess tyngre blir kritikken. og dess mer blir den satt pris på.
Geir Roger S.
CA skriver om V1 i sitt første innlegg: "Nei, dette ble rett så mislykket - antakelig et ikke vellykket forsøk på å redde undereksponering."

Jeg skulle mene at det er en overeksponering (og ikke undereksponering) som det eventuelt var gjort et forsøk på å redde her.

Mvh GeiR
Morten M.
Fint at flere henger seg på her=)
Avsluttet .
Var vanskelig at jobbe med toern når ikke RAW var til rådighet over mot treern, ble vel en tanke bedre kan tenkes Morten, kunne bygget om hele svanen, men det hadde tatt for lang tid, kun enkle midler er brukt her

:http://community.adobe.com/help/search.html?searchterm=sh...p;hl=en_US

:http://community.adobe.com/help/search.html?searchterm=sa...p;hl=en_US

:http://community.adobe.com/help/search.html?searchterm=sm...p;hl=en_US

Alle kan!

Mvh. Wind 8~))
Carsten A.
Det kan vel være så et det er forsøkt gjort det muligens beste ut av et uiegnet opptak. Forholdet viser med all ønskelig tydelighet hvor viktig opptaket er, ikke minst mht. til valgt lys og hensiktsmessig tilpasset eksponering.

MVH CA

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu