Access Violation
Tester min nylig ombygde 28/2 Nikkor og sannerlig ble lysmålingen (og fargene) mye bedre med en CPU innabords.
Utstyr
  • D1H
  • 28/2 Nikkor (CPU-mod.)
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger167
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_39261} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Stian G.
Ganske psykedelisk fabrikkpipebilde. Hadde kanskje passa på forsiden av Natur og Samfunn eller annen miljøblekke. Skikkelig giftig farge på røyken. Det rød gjenskinnet i skiltet kunne kanskje med fordel blitt fjernet.
Avsluttet .
Det eneste jeg har å innvende er den hvite rand-tegningen rundt skiltet og pipa. Slikt lukter det PS av.
Vidt tolkningsrom, og det er bra. Patentløsninger er det nok av, fri flyt av tanker og ideer er det verre med.
Dag T.
Lur ide å legge bildet begge steder...

Ellers er jeg ikke helt med. Ikke fordi det ikke er teknisk OK, og det er absolutt gjenkjennelig deg, men jeg har to motforestillinger:

Visuelt synes jeg ikke kuttingen fungerte i forhold til høyresiden av bildet. Jeg ser gjentagelsen av linjene i skiltet og røyken, men bildet ''beveger seg bort fra'' høyrekanten, og særlig øvre høyre hjørne, på en måte som jeg ikke synes fungerer.

Innholdsmessig ligger det for mye mot det banale, for mye plakat for miljøsaken, og da fungerer det dårlig at fargen pipen ser pålimt ut og at ''røyken'' sannsynligvis er damp som er helt ufarlig.
Marcelo V.
Jeg synes det fungerer greit. Liker det mørke mot det fargerike (giftig?). Bildeflata er benyttet på en grei måte.
Hilsen
MV
Tom B.
Stort sett eni med Ola. Idemessig bra, men slurvete maskering.
TomB.
Birna R.
ingen maskering i det hele tatt, TomB. og ikke PS heller, Ola. bildet er oppbygd etter tilgangsmetoden, Dag T, altså utnytte forholdene maksimalt innenfor det muliges rammer.

Ellers er dette jo et testbilde tatt på vei til Ullevål sykehus nå grytidlig i morges. Morgenlyset laget fargene helt av seg selv.

chipmodifisering anbefales på det varmeste for 28/2 som var og er et fantastisk bra objektiv. nå snakker det fint med alle mine digitalkameraer, tilsvarende optikk finnes ikke i dagens program fra nikon om man ikke regner med 28/1.4 som er 3 ganger størrelse, 4 ganger vekt og 5 ganger pris(ombygging av min 28/2 var et testprosjekt til en bitteliten brøkdel av hva en 28/1.4 koster - det ga mersmak)
Tom B.
Ja da så... Men det ser sånn ut samme hva som er årsaken. Ikke den ''nye'' linsa vel? (Aner ikke hva en sånn chip gjør. Jeg trodde chipping var kun for biler ;))
TomB.
John G.
Tøft!
Assosiasjonene - flere - gir seg selv. Fargene havner i den surrealistiske verden. Det samme er idéen om et ''forbud''(bildet kan gjerne tolkes i den retningen) - i allfall i overskuelig fremtid - om helse og naturskadelige utslipp.
MEN, i en fjern fremtid har vi kanskje utviklet og bygget renseanlegg for de fleste utslipp??? Det er lov å håpe...
John .-)
Marcelo V.
Gjør chipen at kamera kan benytte både matrix og avstandmåling?
Hilsen
MV
Birna R.
MV: med CPU kan et gammelt objektiv snakke ''Nikonsk'' med et moderne kamera. Matrix-, fargemåling osv. er selvsagt tilgjengelig på lik linje med et AF objektiv av siste modell. Det sier seg selv at du ikke får AF, og ''D'' teknologien lar seg ikke implantere i et eldre objektiv. ''''D or not D'' er uvesentlig i praksis og AF er mest til besvær for de objektivtyper jeg bruker selv. Derfor er det perfekt å konvertere mine gamle gode arbeidshester til nymotens skikk og bruk. Jeg beholder alt jeg er vant med å bruke og kameraet tror på de usannhetene som det modifiserte objektivet sender tilbake. Alle er fornøyde. Kan man ønske noe mer?
Rune Edvin H.
Likte den nesten grafiske og enkle oppygningen her.
For min del kunne det like godt vært sort hvitt, men fargene ødelegger ikke.
Rune
Marcelo V.
Får du fargemåling også. Fungerer dette kun med F5? eller har D1/D1H/DX fargemåling?
MV
Birna R.
MV: ja, selvsagt blir det fargemåling på de kameraene som har dette (F5 og D1/D1X/D1H)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu