Traner i flukt
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger682
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_379515} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Geir K.
Flott bilde. Veggpryd.!!

Mvh Geir
Kjell Sigurd S.
Liker traneduoen. Passe abstrakt. Utsnittet er i trangeste laget synes jeg.

Kjell S
ronny s.
Lekkert og dust.
Passe abstrakt men vi ser forsatt at det er traner, ellers er eg einig med Kjell Sigurd angåande utsnittet.

Mvh Ronny
Svend Wiig L.
Hei Ketil!

Leste kommentarer til ditt forrige bilde og ble noe lei meg da du ønsket å trekke deg fra Foto.no!??

Du er vel en av de fuglefotografene som inspirer og er kreativ som her!
Kunstnerisk uttrykk som har "vinger å gå på!"
Har dog sett noe lignende før men hever seg høyt pga to tilnærmet like possiturer!

Sitter med en lyssterk skjerm og skjemmes noe over diffuse hvite pixler/flekker i det mørke.
På min stasjonære er det ikke antydning til dette!

Synes det er et tett og godt utsnitt!

Mvh Svend

Ketil K.
I give it another chance Svend!
Og du er en av dem jeg liker å kommentere og se bildene til!

Og jeg liker aldri denne standardkommentaren om trangt?. Holder ikke . Folkens tenkt dere om!

Hva er alternativet - at dere ikke forstår motivet - det er for langt i fra- Glem ikke formatet på foto.no. Her er det noen bortebommer.
Monika Frisvold V.
Hei

Sitter lenge og nyter bildet.
Måten fuglene flyr på gir bildet
fine former, å skaper diagonaler i mellom seg.
To må en være nå når vi går mot vår :)
Liker godt dem flotte bevegelsene i vingene gir
bilde det lille ekstra.
Takk for du deler..
mvh monika
Helge .
Pokker ta for et nydelig bilde, bedre innledning fant jeg altså ikke. Synkrone fine bevegelser, bildet tar rett og slett vare på bevegelsen, nesten som det aldri har stoppet.
Har studert utsnittet og synes det er bra som det er, siden fuglene ligger så tett bør ikke det være noe særlig mer.
En estetisk nytelse er det.

Mvh
HRB
Kjell Sigurd S.
Det synes jeg var et underlig sleivspark Ketil. At noen har et annet syn på valgt utsnitt enn deg synes jeg du skal respektere uten å gå til angrep og insinuere at man ikke forstår og at dette er en "standardkommentar". For å begrunne min kommentar vedr. utsnitt ytterligere; den visuelle effekten av luftig flukt ville etter min mening styrkes hvis motivet hadde noe mer luft å bevege seg i, spesielt i fluktretningen.

Kjell S
anders s.
har jeg forstått deg rett ketil,så prøver du å få frem det visuelle i bildet som det viktigeste,men da er det kanskje ikke så viktig å bruke f64 bildekritikken til det?
spesielt ikke,når du ikke tåler å høre andres mening
akkurat nå så "snøffler" du i vei som en småsur og halvpompøs ari behn som akkurat har stått opp på feil bein,og nermest påberoper deg sannheten om hva som er fasiten innen fuglefotografering
mvh anders
Ketil K.
Hehe. Pompøs er et ubrukelig og ubeskrivelig meningsløst utrykk. Og noen Ari Behn blir jeg heldigvis aldri. Skal jeg etter din mening Anders bare takke og bukke uansett?

Jeg har bestemt meg for å ta igjen overfor bevisstløse kritikker - og begrunne hvorfor. Jeg tåler selvfølgelig alt, men velger å svare ærlig. Usaklige personangrep som småsur etc, hva er det for noe? Her er det bildet direkte som gjelder! Hold deg til bilde takk!
Ketil K.
Deilig å kunne ta til motmæle mot foto.no's standard krtikker: Uskarpt, trangt, utsnittet er feil osv. Hallo.

Se på bildet først. Min kritikk ville muligens inneholdt flg:

"Tett og nært utsnitt av sky fugler. Vanskelig opptak. Gjennomtenkt, kanskje ikke helt originalt, men muligens litt standard i forhold til lukkertid og motiv. Likevel fanges tranene på en spesiell måte, der forholdet mellom skarphet og uskarphet gir liv i bildet og får frem en blanding av bevegelse og form som tilfører bildet en klar form.

Bildet har en direkte og visuell følelsesmessig litt drømmende appell, oppnådd gjennom den bevisst lange lukkertiden."
Odd Tore S.
Bildet gir meg med en gang assosiasjoner til det første Nordenfrimerket, med motiv "Svanene fra Norden". Dvs. egentlig til mitt bilde av det i dag, kanskje omlag 50 år etter det ble utgitt.
Det var et motiv som jeg likte.
Svaner ble til traner, og skarpt og konkret til uskarpt og antydet. Motivet, eller heller tolkningen av det, har ikke tapt seg av den grunn. Jeg synes at dette ble en elegant antydning med vekt på "flukt".
Av egen erfaring, som aldri vil finne veien hit til dotten, vet jeg at det å treffe med lukkertid og positur av fuglene er vesentlig vanskeligere enn å ta et rimelig bra skarpt fluktbilde. Jeg synes at ditt valg har gitt et severdig resultat.
Jeg synes at dette har noe til felles med det jeg oppfatter som Arne Strømmes tolkning av fugler. Den var en forfriskende og til tider elegant variasjon over temaet fuglebilder.
Odd Tore
Tormod H.
Jeg har et spørsmål til slik du formulerer en kritikk du selv foretrekker Ketil. Er det ikke slik at det er vanskelig for oss andre medlemmer på dotten å sette oss inn i fotografens situasjon på opptaksstedet? At det var et "vanskelig opptak" og "likevel fanges tranene på en spesiell måte" var nok ikke formulereringer jeg selv ville kommet på. Mulig jeg tar feil, eller at det er helt naturlig for de som er dyktige fuglefotografer å se det slik.
Ketil K.
Hei Tormod. Ja det er to angrepsvinkler. Det ene er selvfølgelig sluttresultatet, Det er det som i realiteten betyr noe.

Om et opptaker vanskelig å få tatt er uten verdi for andre enn aktive naturfotografer, men det belønnes faktisk - kanskje feilaktig - ofte i konkurransesammenheng.
anders s.
hei igjen ketil
er helt enig med deg angående motkritikk,det er kanskje like viktig som å gi ærlig kritikk til andre.
angående utsnittsforslaget til kjell sigurd,hva var det som var så galt med det forslaget?
er det pga at han ikke redgjør hvorfor han mener det er for trangt?
isåfall,så er jeg enig at det er viktig å gi en begrunnelse til hvorfor en feks synes at et utsnitt er for trangt
mvh anders
Ketil K.
Takk for det Anders - ett hvert kritisk forslag bør ha en saklig og vel begrunnet forklaring, i hvert fall hvis ikke forslaget er tydelig selvforklarende slik at mottaker forstår hva som menes. Ubegrunnet kritikk blir jo ganske utydelig og bidrar ofte ikke positivt. Dog er det rimelig selvforklarende her det Kjell Sigurd skriver.

Mitt poeng er at du ikke bør se utleggelsen av bildet utenom sin sammenheng. Det er mer å gå på i bildet, så ved en annen presentasjon vil jeg sikkert velge mer rom rundt, særlig i front.
Kjetil S.
Herlig kreativt, og pent presentert spør du meg!

mvh

Kjetil
Rune Edvin H.
Tok litt tid før det satt, men så var det fint. Får jeg foreslå litt mer luft i fremkant for å få det litt mer balllansert (i mine øyne)?
Trine R.
Hei Ketil.

Jeg kunne ikke få sagt meg mer enig i dine kommentarer og oppfordringer etter konstruktiv men VELBEGRUNNET kritikk...Enkelte ganger virker det som om folk bare slenger av seg standardfraser, og nærmest kommenterer utifra tidligere kommentarer uten å selv se nøye på fotografiet...

For meg som ikke er dyrefotograf får dette bildet et mer abstrakt uttrykk med fugleformer. Kunne like gjerne vært svaner for å si det sånn...Ikke hadde jeg visst at det var noen flukt heller, kunne vært en hvilken som helst "flytur":p

Men da kommer den objektive kritikken inn i bildet, og jeg synes både komposisjon og utsnitt fungerer flott. Fuglene danner en fin diagonal linje i bildet. Det skapes dynamikk og bevegelse.

Flott levert!

-Trine
Pål E.
Jeg oppfatter dette først og fremst som et poetisk bilde. Assosiasjonen til frimerket (OTS) er treffende, ettersom rammen/beskjæringen spiller opp mot det ikoniske. Det gjør forresten også tvillingmotivet, som med sin speileffekt uthever og bekrefter bevegelsene. Adskillig mer spennende enn et luftig design, spør du meg. Dessuten, måten tranene er sett på - denne litt slørete og ikoniske presentasjonen - forteller også noe om det menneskelige blikket. Har ikke alt det vakre og poetiske vi ser i denne verden et slags slør over seg?

Pål
ingebjørg fyrileiv g.
Jeg opplever bevegelsen, sløringa og mykheten i vingene som estetisk, og dermed behagelig. Jeg synes også at det er bra at kroppene ikke er helt i svart, da det kanskje hadde blitt en litt for hard kontrast til uttrykket. Plassering og overlapping er god, noe som også forsterker det behagelige ved bildet. Jeg liker dette, men hadde nok også likt det med mer rom rundt. Å begrunne seg selv er veldig viktig i både rosende og kritiske kommentarer. Det trengs å ta tak i her inne..


Mvh Ingebjørg
Per Harald O.
Vakker og stemningsfull diagonal kreasjon!
Underholdene lesing. Lææærerikt;)
Avsluttet .
Ja. Nesten redd for å skrive noe etter jeg har lest noe av de siste kommentarene på dine bilder.

Om jeg kan/ønsker å si noe konstruktivt er jeg ikke sikker på. Går jeg på Van Gogh musea eller Riksmusea så ser jeg på masse som jeg liker eller ikke. Dømmer ikke kunstneren men se på hva han/hun viser meg. Opp til meg om jeg liker det eller ikke. Hvem er jeg å kunne si noe om Rembrand van Rijn?

Til ditt =) Herlig, stilig. Flotte dyr. Likte måten du viser det til oss. Jeg synes at dette var noe jeg kan se på lenge og ofte. Eneste jeg lurer på om det var 2 ulike birds?

Jeg som vanlig dødlig synes at dette var virkelig noe som skal ligge på F64..om jeg bidrar med noe tilbakemelding som passer på Galleriet? Vet ikke...kunne ønske meg et gallery selv.

Takker for meg som egentlig ikke prøver å si noe om bilder med fugler =) Ser på de så klart...men ikke mitt,

Mange hilser fra meg....slakt i vei ;-)

Venche J.
Dette likte jeg godt Kjetil. Du er en mester i å få til disse drømmeslørene (som jeg har prøvd å få til, uten noe brukbart resultat) som personifiserer bildene dine. Minner meg om bussbildene dine fra India som jeg ennå husker veldig godt. Det var den gang du opererte med D100. (mimre, mimre...)

Få det på veggen!

Wenche.
Inger-Lise S.
Hei Ketil!
Jeg har sansen for den effekten du formidler her. Jeg syns den er spennende og liker bevegelsen/ flyten i bildet.For meg er bildet godt for blikk og "sjel",både mht til det jeg opplever som slørdans og fargetoner.
Jeg er veldig enig med deg i alt du skriver her og mener å forstå dine ord og meninger til fulle.Jeg er ingen fuglefotograf,(heller ingen dyktig formidler av hva et bilde gir meg)men her opplever jeg det synkrome,sammen med det diagonale som en levende bevegelse som gir nytelse.Det er traner, men mest poesi i bevegelse, nettopp pga den dyktige formidlingen.
God utnyttelse av bildeflaten.
Svært godt bilde, mange viktige ord.

Inger-Lise
Gunnar N.
Hei Ketil!
Svært mye er allerede sagt om dette bildet, og svært mye er allerede sagt om 'det å si'. Antagelig ganske nyttig, lista bør være litt høy for å legge inn bilder her - og også i forhold til å kommentere disse bildene. Samtidig er det kanskje viktig at for mange ikke skremmes helt av banen.
Jeg synes ellers at bildet ditt er svært bra. Det spiller på følelsene direkte. Glimrende utsnitt etter min mening, mer luft foran synes jeg bare ville påvirke symmetrien i negativ retning. Mye positivt kunne sikkert vært sagt om det tekniske, men dette er like mye et bilde for de usagte, gode følelsene - slik jeg føler det.

mvh Gunnar N
Carsten A.
Mye bra her, enda bedre med noe mindre tett beskjæring oventil og til høyre.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu