Langdalstindene
Langdalstindene (Guhkesgáisa) 1580 m.o.h. Et imponerende fjellmasiv i hjertet av Lyngen. Bildet er tatt fra Holmevassfjellet.
Bildet inngår i albumet Lyngsalpene m.m. -
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 70-200 2,8L IS
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetRaw ISO 640
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_373955} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Anne-Lise S.

Mektig, med flotte strukturer og linjer. Lekkert lys. Synes linja i høyre midte forstyrrer.

Anne-Lise
Thorbjørn R.

Takk for raskt innspill, Anne-Lise. Jeg er enig i at linja forstyrrer og jeg har vurdert å klone den bort. Da dokumentasjonselementet er såpass framtredende i dette Lyngsalpene-prosjektet mitt valgte jeg å la den være. Linja skyldes forresten et elvesøkk og ikke en skogsvei, som det jo også kan se ut som.

Mvh Thorbjørn

Fredrik S.

Heisann.

Enig med innspel om linja, men syntes ikkje den bør klonast bort- den er jo ein naturlig del av landskapet (i alle fall sidan det ikkje dreier seg om en skogsvei).

Ellers meget bra landskapsbilde med flotte fjell, lys og farger.

Mvh Fredrik S
Kjartan Nielsen F.

Flotte farger og flotte fjell her!

Syntes også du bør beholde linjen, men kan kanskje gjøres litt mørkere, slik at den ikke blir å tydelig.

K
Bjørn H.

Nydelig landskap du har her,men synes himmelel er litt rosa for min del.

mvh. Bjørn
Thorbjørn R.

Mange takk til Fredrik, Kjartan og Bjørn også.

Kjartan: Å dempe linjen er en fin mellomløsning. God idé.

Bjørn:Jeg ventet i en time på toppen (i 10 minus) nettopp på denne rosafargen. Så da var all frysingen forgjeves? hehe. Rosafargen forekommer gjerne i januar i kaldt vær og hvor det er et helt tynt lag av skyer/slør på himmelen. Dette bildet er tatt 18. januar og sola hadde såvidt tittet fram for første gang siden 22 november. En time etter var himmelen knallrosa.

Mvh Thorbjørn
Yngve Sem P.

Storslagen natur i flott fargeprakt, i og for seg, men noe uspennende - kanskje det er avstanden som gjør det. Noe dybdeløst. Den nevnte linja ville jeg også dempet. :)
Hans-Jørgen H.

Hei Thorbjørn!

Mektig og vilt høyfjell fra Lyngsalpene.
Liker komposisjonen godt.
Himmelfarven er da flott i helheten her.
litt usikker på den hvite "streken", men la den stå du.
Tyrihilsen.
Marit O.

Farger linjer og eksponering sitter som et
skudd Thorbjørn,pent bilde den linja plager ikke meg
den var der så da hører den med også.
Den øddelegger ikke for helheten!

Mvh Marit
Thorbjørn R.

Takk for ytterligere innspill. Jeg er enig i bildet kunne hatt bedre dybde, Yngve.

Hvordan framstår skarpheten, synes dere?

Mvh Thorbjørn
Roger H.

Imponerende fjell dette her. Siden du spør om skarpheten så er det ikke lett å bedømme det i det lyset, men det kunne vært skarpere. Tror jeg ville valgt høyere blendertall en 2.8
vh Roger
Jan Inge K.

Vakkert fjellandskap formidlet på en god måte..:-)
Per Einar G.

Imponerende fjell oppe i nord og med god hjelp av sola så ble dette mektig. Kjekt med tolmodighet også. Linjen kan du godt dempe litt som nevnt...da sitter det!

Mvh
Per E.
Knut Georg F.

Fjelltoppene er flotte,og det er flott eksponert og en fin dokumentasjon. Jeg synes det mangler en "fot" i fotografiet, eller at foten er kappet på leggen.
mvh knut
Torbjørn K.

Vakre fjell og pent lys, men jeg synes ikke du er i mål med komposisjonen her.

Torbjørn
Ørjan B.

Majestestisk bilde av fjellene! Liker lyset og fargene på himmelen. Fint utsnitt. Ingenting å
utsette her

Ørjan
Thorbjørn R.

Mange takk til dere siste også. Grunnen til at jeg spør om skarpheten er at bildet i utgangspunktet framstod som noe grautete og uskarpt og at jeg har skarpet opp ganske aggresivt i ettertid. Men i utskrift A3 blir uskarpheten fortsatt skjemmende. I mindre formater går det bedre.

Jeg tolker tilbakemeldingene fra dere dithen at selv om skarpheten ikke framstår som optimal her - så er ikke uskarpheten direkte skjemmende i web-visning av denne størrelsen.

Jeg er forresten usikker på hva uskarpheten skyldes. Litt svakt lys, slik som her, går lett ut over detaljeringen - men det skulle likevel ikke bli så uskarpt. Håndholdt 105mm og 1/125 sekund på IS-objektiv skal normalt heller ikke være noe problem. Men det er mulig jeg var for ustødig.

Torbjørn og Knut: Komposisjonsmessig mer å hente -ingen tvil om det. Jeg får se å komme meg til Lyngen snart - så får vi se om jeg klarer å hoste opp noe mer spennende.


Mvh Thorbjørn
Avsluttet .

Kommentarene er vel ikke slutt før de dør ut av seg selv, og at jeg kommer sist i denne rekken. Dette er et pent bilde som kan gjøre seg i en serie, eller på veggen til noen som har et forhold til stedet. Noen har nevnt komposisjonen her uten at jeg har fått helt tak i hva som menes. Jeg mener at dimensjonene ikke helt kommer til sin rett fordi du har for lite med av "roten" til fjellet. Det nevnes denne linja. Jeg synes det blir helt håpløst hvis en skal begynne å rydde/klone bort i "natur" og at det alt for ofte går mere på teknikk enn innholdet i bilder. Huff, dette ble mange ord og veldig generelt, men.., ser fram i mot flere bilder fra Lyngen da.
vh kjellh
Thorbjørn R.

Mange takk for innspillet, Kjell. Jeg forstår ønsket om å se "foten" av fjellet. Men et dypere utsnitt gjør fjelletryggen foran til høyre for dominerende, etter min mening. Alt i alt er nok ikke dette stedet optimalt for opptak av Langdalstindene - og det var i utgangspunktet et annet fjell (Piggtinden) jeg var ute etter å fotografere denne dagen. Men så kom altså rosafargen på "feil" sted.


Mvh Thorbjørn
Bente R. D.

Majestetisk og flott. Det spesielle lyset i nord har du fått fint fram. Et harmonisk bilde som fortjener en hedersplass. Den gode skarpheten i fjellene gjør bildet helt trolsk. La bildet være som det er. Det er teknisk meget bra.

Hilsen Bente
Jon K. L.

Fantastisk fargespill her. Vakkert bilde.

Jon K.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu