Bildet inngår i albumet Mennesker -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-01-17 10:34:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-01-18 16:42:19
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 70-200mm 2,8L IS
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Annet
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger380
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_368931} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
anders s.
dette er ikke helt min fotosjanger,men det tekniske ser jo ut til å sitte fjellstøpt
mvh anders
Kjell Sigurd S.
Småartig positur, selv om den kanskje ikke er så flaterende for modellen. Tonene er litt harde og gir uheldige effekter i bla pannens midtre/nedre del. Usikker på beskjæringen, spesielt den halve haken, men det bidrar til å sette fokus på øyepartiet. Av de to versjonene foretrekker jeg V2.

Kjell S
Avsluttet .
Enig i småartig positur slik det er sagt ovenfor. Synes de harde tonene understreker nettopp posituren. (Kan det være at hun sier: Spøker du.., ikke nytt objektiv nå igjen..!!:)
vh kjellh
neil robert jones f.
Hei Thorbjørn,
Veldig bra s/h bilde godt tone og kontrast, synes jeg.
like v/1
Men jeg tro jeg ville klonet vekk hår klemme.
Mvh. Neil
Pål E.
Pussig nok vinkel, men teknisk svakt i mine øyne. Sort/hvitt kan jo virkelig få frem konturer over en stor skala. Her fremstår portrettet flatt og grått - kanskje pga blitz - mens øynene er uforholdsmessig hvite. Fin jente, men vinkelen er ikke flatterende (hårspenna er uelegant, kuttet ved haka er liksom verken fugl eller fisk). Synes du har mye å gå på i portrettsjangeren, Thorbjørn.

mvh, Pål
Avsluttet .
Ble SÅ inspirert igjen. Tråkket kanskje ut på tynn is med min "useriøse" tolkning av innholdet i min forrige kommentar, men.. For meg virker s/h toneskalaen ganske omfattende og langt fra flat. Lyssettingen kunne nok vært bedre og ikke så hard. Jeg spør, hvorfor skal dette bildet forandres i det hele tatt, kan ikke spenna i håret være der, synes den ser helt naturlig ut, kan ikke den litt spesielle vinkelen også være, sammen med kuttet over haka. Synes det er helt greit at ikke hele ansiktet synes, kuttet setter fokus på øynene. Dette bildet har i hvert fall et budskap og et innhold i motsetning til mange av de andre portrettene som gjøres ”etter boka” og bare blir A4. Trivelig med noe "annet" (synes jeg da:)

vh kjellh
Arvid B.
Portretter er ikke min greie, så jeg kommenterer ut fra det bildet gir meg uten å ta hensyn til det tekniske. Synes du har valgt en original løsning her, hvor øya blir det sentrale i motivet. Blikket fanger virkelig her! Komposisjonsmessig veit jeg ikke om det hadde blitt bedre med kutt ved hårspenna og heller beholdt noe mer av hakepartiet og området under. Regner med at du har prøvd begge deler og endt opp med dette. V2 ble bedre etter mitt skjønn.

mvh

Arvid B
Thorbjørn R.
Mange takk for gode innspill, både i den ene og den andre retningen.

For det første. Kuttingen i bunn er ikke helt heldig. Som Pål sier, så blir det verken fugl eller fisk. Flere varianter kan nok vurderes her, men selv tror det beste hadde vært å kuttet litt til.

Arvids tanker om å kutte øverst tror jeg også kan ha noe for seg. Som han (og også Kjell) sier så er jo blikket det sentrale her. Men dersom først øvre del er med, så synes jeg at hårspenna må få stå slik den er. Dette var ment å være et litt uhøytidelig portrett.

Når det gjelder toneforløpet, så er jeg i tvil. Her er jo en del lyse toner, spesielt i hår og panne, som jeg håpet skulle forhindre et kontrastløst uttrykk. På den annen side ser jeg at det i deler av ansiktet (særlig nedenfor brillene) er lite kontraster. Her er det brukt tre blitzer: En forfra til høyre (med reflektor), en foran til venstre (rett på) og blitzen på kameraet sendt opp i et hvitt tak. Det er klart at det blir lite skygger og tegninger av slikt.

Jeg synes for øvrig at Neils justering av tonene i v3 ble en forbedring. V3 gir et mykere inntrykk, samtidig som toneforløpet ikke blir (enda) flatere.

Igjen, takk for nyttige og oppriktige kommentarer. Det er slik bildekritikk skal være.

Mvh Thorbjørn
Inger-Lise S.
Fint portrett med artig positur på modellen. En skøyerjente er det jeg ser. Jeg ville ikke kuttet.
Jeg reagerer mer på de blanke områdene på nese og panne ( blitz, vil jeg tro). Best uten hårspenne.

Inger-Lise:)
Marit O.
Uttrykke på modellen hadde jeg sansen for
her Thorbjørn,litt lekent og morsomt uttrykk
tror jeg heller hadde valgt og beholde nedre del av ansikte og heller beskjært i toppen.
Når det gjelder toner,liker jeg best 3!

Mvh Marit
Håvard F.
Et spennende portrett med fint blikk. Føler snittet burde vært forflyttet litt ned. Går for V1.
mvh
Håvard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu