- Tid -
Så fort tiden går. Er det feil å si det slik? Tja, noen sier at tid går ikke - tid kommer! Ufattelig traust har ihvertfall tiden gått, uten en eneste pause i alle disse årtusene. Og like fullt kommer titusener av år, måneder, uker, dager, timer, minutter og sekunder. Ja, se der forsvant jammen en hel flokk med sekunder igjen!! Sett i et litt annet perspektiv, som f.eks. fra dyrenes side, er vi mennesker opptatt av mye rart med denne tiden, f.eks. klokke, kalendere, kvalitetstid, på høy tid, osv. Vi har til og med faste tider, hvor vi har bestemt at vi skal gjøre faste ting, som nå snart, hvor vi skal feire noe vi kaller for jul. - Tid - Fra man er 0 til man er 20, føles det som en evighet og plutselig har man oppnådd alt man drømte om i ungdommen. Fra man er 20 til man er 40, føltes det som et par måneder. For meg, føles det viktig å ta vare på den tiden som kommer. La skjelettene ligge ifred og tenke fremover. For, plutselig har det gått 20 år til ...
Bildet inngår i albumet Abstrakte sider av livet -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-11-09 23:54:10
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2002-11-09 23:59:46
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2002-11-10 00:00:49
    Versjon #4
Utstyr
  • Olympus E-20 P
  • Standardobjektiv
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger669
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_36748} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (41)
Janne Cesilie J.

Wow Bent!
Dette må betraktes opptil flere ganger før jeg kan komme på noe smartere å si enn: Fabelaktig fantastisk og veldig kreativt!!!
Bra jobba åsså!!!
Ha en flott lørdagskveld!
Mvh JCJ;0)
Mehrzad G.

Perfekt!

mvh Mehrzad
Thorfinn B.

I reneste Morten Riseth stil. Tøft bilde Bent, men jeg kunne klart meg uten den nederste linja med de skjelettene. Da blir storyn mer rendyrka.
Bent S.

Takker og bukker for lynraske kommentarer, dere. Thorfinn, den tar jeg og ny versjon er herved lagt ut. Ha en fin senkveld og natt. Mvh. Bent
Thorfinn B.

yes....v4 gjelder og går selvsagt. Knallbra Bent!
Bent S.

Takk Thorfinn. Dette er bildekritikk på sitt beste og jeg lærte noe svært nyttig av dette. Sitter man med et bilde lenge, ser man seg fort blind på innholdet ...
Mvh. Bent
Avsluttet .

V4 er best da kommer menneskene til sin rett. Ser på bildet med teksten og klokken som en tidsreise. Flott og kreativt dette.
Nils B.

Ja dette var det klasse over Bent. Falt i smak og er printet ut og henger over pcen (tid er noe vi begge har) til ettertanke.
Marcel Proust hører til de mest berømte forfattere i vårt eget århndre. Hans selvbiografiske romanserie heter ''På sporet etter den tapte tid'' . Så tilden kommer, tiden går, men vi kan enda minnes det som var å håpe på det som kommer. Videre kan vi også være med å påvirke vår egen fremtidstid og våre venners forhåpentligvise positive tid.
Ha en god kveld. Jeg fikk en positiv opplevelse, og da startet spinninga rundt teksten og bildet ditt.
mvh Nils
Bent S.

Tusen takk. Hyggelig at du printet det ut, Nils. Du er jo selv flink med både bilder og ord og jeg skal finne ut litt om forfatteren du nevner. Han høres intressant ut. Er også enig med deg om vår egen fremtid og om våre venner's tid sammen med oss selv. Men viktig er det også ''å være venn med seg selv''. Man blir liksom litt rundere i kantene og det er lettere å godta både sine egne og andre's sider. Ha en fin natt!
Mvh. Bent
Hege K.

Flott skildring av tid og fin illustrasjon! Enig i at bildet ble bedre uten skjelettene, men på den annen side så tilførte de bildet dynamikk også og passet dermed godt til teksten. Hm.... Tror alikevel jeg går for versjon 4.

Ville muligens valgt en annen farge enn lilla på klokkerammen...

:-) Hege
Arild S.

Jeg får egentlig assosiasjoner til årtusenskiftet og nyttårsfeiring av dette bildet. Folkene har startet nedtelling og feiring.

Bra for bildet at skjelettene ble begravd igjen.

Fin sammenstilling dette. Tid er vi opptatt av.

Arild
Ragnar W.

Too much information ... kommer tilbake til dette når jeg blir edru .... ;-)
Arne S.

Ta godt vare på minuttene, timene går av seg selv, sa Lord Chesterfield. Du er inne på noe her, Bent. Tiden er hva vi gjør den til.

Bildet er usedvanlig talentfullt utført. Skjelettene er fascinerende, men bildet står seg bedre uten. Lillafargen på klokka er befriende.

Godt bilde, god ide.

Knall :) arne


Kent O.

Mycket bra bild och en lika bra och tankeväckande bildtext!
Kent
Hans-Einar O.

Både bildet og tankene du delte ut var til ettertanke. Da jeg mistet et nært familiemedlem for en tid tilbake, kom tanker om hva vi gjør med tiden vi har til rådighet på jorda og hva som er viktig i livet. Den første tiden er det nesten ufattelig at tiden går videre og ikke stopper opp, bare for en liten stund.
Men slik er det jo ikke, minuttene og sekundene tikker ubønnhørlig videre.
Så vi må ta vare på de vi er glade i på vår reise i tiden, og av å til stoppe opp å tenke etter hva som er viktig i tilværelsen.
Håper dette ikke ble for personlig på en sein nattetime...Life is a short warm moment...
v.4 var topp! Ha fortsatt en fin lørdagsnatt!
Mvh Hans
Frank W. G.

Knallfint dette her. Liker versjon 4.
Bruk tiden nå, og glem hva du skulle ha gjort i går. Gjør det istedet i tiden som kommer.

Frank
jarl A.

Det er mange måter å fortelle tid. Du har valgt den enkleste. Ikke særlig kreativt å bruke årstall, skjelett og mennesker og en sirkel. Ser heller ingen særlig symbolikk i å gjenta skjelettet(ser de er speilvendt bortover). De får derfor kun en estetisk mening bildet. Komposisjonen er statisk og rotete, lite gjennomtenkt. Jeg er også betenkt til fonten du har valgt. Sirkel er jo symbol på lukkethet, det evige kretsløpet, evighet osv. Når sirkelen forsvinner ut av bildeflaten skaper du jo et spennende brudd som kanskje forteller noe om menneskers skrøpelighet, forgjengelighet eller liv og død. Det fungerer bra. Men når du i tillegg da pøser på med skjelett, mennesker i silhuett og årstall oser det overstatement. Strukturen i bakrunden kan med litt hjelp fortelle den samme historien. Men hvorfor skal vi fortelle en historie godt innpakket i langsøkte metaforer. Det spørsmålet har jeg selv stilt mange ganger. Det samme gjelder poeten. De gode diktene er noen ganger vanskelige å forstå. Jeg har faktisk ikke et klart svar. Jeg vet bare at hvis du greier å formidle et budskap uten bruk av sterke symboler viser du et mer nyansert syn på virkeligheten. Det er fullt mulig å fortelle tid uten bruk av opplagte symboler. Vet ikke hvis noen av dere så Morten Krogvolds utstilling for 2-3 år siden på Stenersen museet i Oslo: Tema tid. Han brukte opplagte symboler og brukte enkle forførende virkemidler for å fortelle sin historie. Det er forførende for mange da det er lett tilgjengelig, men ble slaktet av kritikerne eller det var vel ingen av kritikerne som engang gadd å skrive om utstillingen. Noen kan mene at det er fullstendig meningsløst og direkte jålete og dumt. Men vi ser det samme overalt. Tyrfekteren, fotball virtuosen, vin smakeren, musikkeren osv. Det er de små nyansene som gir mening og vi hyller. Derfor når du velger å bruke opplagte symboler vitner det kun om et unyansert blikk for detaljer og hastverk arbeide. Nå vil sikkert mange mene at dette ikke er en arena for kunstnere. Greit det. Men jeg ser samtidig at de dyktigste fotografene på topicen har et mer nyansert syn og ønsker å bruke en mer dempet bruk av symboler. Derimot er teksten bra skrevet og gir en stemning og mening. Uten teksten hadde dette bildet vært direkte dårlig. Men det er vel kanskje derfor du skriver så mye tekst for å gi en mening til et lite gjennomtenkt bilde.
Lars-Anders M.

Dekorativt.
Bent S.

Tusen takk for mange flotte kommentarer. Det gir meg kjempemye å se at dette engasjerer mange. Ha en flott farsdag, alle pappaer og ha en fin søndag, alle dere andre også... :-D
Mvh. Bent
Stian G.

'Ticking away the moments that make up the dull day

You fritter and waste the hours in an off hand way

Kicking around on a piece of ground in your home town

Waiting for someone or something to show you the way''

Lar denne tekstsnutten fra Pink Floyd stå som kritikk på bildet. Assosiasjonene var der med engang.
Stian G.

Oops, glemte å si at jeg liker bildet best ut de døde dyra :)
Stein Rune B.

Kunst.
Flott bilde bra tekst.
God helg
Hilsen SRB
leif b.

Er enig med all ros.Jeg vil bare föye til,at dette er det beste du har laget.Ha en fin dag...
leif
Bent S.

Hjertelig takk alle sammen. Blir rørt av alle superlativene, jeg... :-)
Ha en herlig søndag, dere.
Mvh. Bent
Ragnar W.

Ahhhh! Var det sånn det var når øya ikke gikk i kryss ... ;-)

Veldig bra Bent! Foretrekker nok versjonen uten skjelettene. Ha en fin og solrik dag!
Toini B.

Veldig bra!!!!!!
Best uten skjelettene ja!!
Flott Bent, j....` kult!!!


toini:)
Bent S.

Takker masse igjen, dere. Var du så veldig på snurr igår da, Ragnar..? He he, håper du hadde det hyggelig, da. Jeg synes faktisk versjonen uten skjelettene er best selv også!! Ha en flott dag, Ragnar og Toini.
Mvh. Bent
stian w.

meget bra jobba Bent!!!!
Fred S.

Fy flate, dette er usedvanlig bra ! Fabulerende og nøkternt på samme tid. HER fikk jeg Pink Floyd-følelse !
vh FredS
Rune Edvin H.

Fint bilde. Ellers enig med Bekkelund. Hadde vært lettere å komme inn i det uten den nederste linja, hvis budskap (etter min mening) er tatt vare på i bakgrunnen.
Rune
Roy S.

knall
Bent S.

Tusen takk dere, for positive tilbakemeldinger og superlativer. Ha en fortsatt flott kveld.
Mvh. Bent
Reidun G.

Virkelig kreativt og flott Bent, liker versjon 4 best.
For meg har de neste 20 allerede passert, jeg lever for dagen i dag :-)
Reidun
Tom E. F.

Tekst og bilde =hånd i hanske.
(#4 best. Kan hende skikkelsene skulle ''gå'' fra barn til olding?)
mvh Tom
Bent S.

Takk igjen for fine kommentarer. Reidun, ja du lever iallefall stort for fotografiet, ser jeg. Nyt det og lev det helt ut... Tom E. Jeg skulle gjerne hatt alle generasjonene på rekke, vet du, men hadde ikke alle modellene tilgjengelig akkurat nå ... He he! :-)
Mvh. Bent
Børre S.

Jeg får helt sikker en del uvenner nå. Men jeg må nok si at jeg er enig i veldig mye av det Jarle Afsar sier. For meg så fungerer ikke bildet uten teksten. Må si at teksten var bra og fikk meg til a tenke litt. Bildet derimot er for meg estetisk uforståelig. Aner ikke hvordan du kom fram til dette resultatet, men for meg så ser det ut som en tendensering til misbruk av PS filter. Ja, det er rotete og statisk. Likte mange av de andre bildene dine bedre.

Børre
Bent S.

Ingen grunn til å skulle bli uvenner, Børre. Vi legger jo ut resultatene for å høre hva andre medlemer synes om hva en har gjort. En annen ting er jo også at smaken er forskjellig hos oss og noen er kanskje mer kritisk til det som legges ut. Det er akkurat dèt som gjør dette til et givende sted. Så både dine og JA's synspunkter tas imot med stor takk. :-D
Mvh. Bent
Stig S.

Bent : førstetanken min var å hive meg på hyldningene over, for jeg liker bildet. Etter å ha sett bildet flere ganger, samt å ha lest kommentarene, har jeg imidlertid forståelse for motargumentene som fremkommer mht. bl.a. overtydelighet. Men så blir mitt spørsmål; hva slags bilde liker jeg dette som? Storformat på veggen? Neppe. A la postkort? Trolig ikke. Som illustrasjon? Knall!! Hvor tydelig en gjør symbolikken er avhengig av bildets bruk - alt til sin tid. Bra jobba!

--ss--
Stig S.

Ps. Vekk med skjelettene : versjon 4 vinner!

--ss--
Bent S.

Vet du, jeg synes det er hyggelig med en inngående og fin karakteristikk som det du gir, jeg. Jeg er jo en amatør som har fryktelig mye å lære og når superlativene hagler på, får man en følelse av at laubærkransen presser seg nedover halsen, hvilket er negativt for videre utvikling. Så tusen takk, Stig. Dette satte jeg skikkelig pris på.
Ha en fin kveld.
Mvh. Bent
Anne-Cecilie Wendelborg H.

Versjon 4 er vanvittig kul. Virkelig bra montasje, liker det småindustrielle preget.....

:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu