Horse of the Dark Knight
Islandshest i vinterdrakt,
tatt i Nederland ved lav kveldssol.
Bildet inngår i albumet Nature - Flora, Fauna and other nature-related photos
Utstyr
  • Canon EOS 5D mk II
  • Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetHar lagt 5 RAW-konverteringer over hverandre og maskert ut det jeg følte ble riktig. (2 farger med forskjellig satureringer, og 3 svart/hvit med forskjellige kontraster)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_365599} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Per Einar G.
Ser av bilde og teknikken at du har lagt ned mye arbeid her. Ypperlig og intenst bilde. Kunne tenkt meg å se orginalen også.

Mvh
Per E.
Finn Arnold R.
hei!

skal sies at jeg ikke er spesielt stor fan av hestebilder. men her føler jeg du traff spikeren! som tidligere skrevet, ett intenst bilde. liker det veldig godt. godt utført! (og det kom fra en super-amatør)

Finn
S. N.
Dette ble lekkert, med de myke lokkene, sløret ned med dybdeuskarphet, og det knivskarpe øyet. Interessant midtstilt og ikke helt "skoleriktig" komposisjon. Fargene, som jeg ser at du har jobbet endel med, har dua all grunn til å være fornøyd med. Stemningsfullt resultat som sikkert gjør seg i større format. Silje
bente s.
Hm, er bare litt nyskjerrig å lurer på hvordan dere kan se at det er jobbet med fargene? Er det lys/skygge dere mener eller er det fargene? Bare spør fordi jeg vil lære :o)

Et flott og spennende bilde!
Berit N.
Dette er noe av det aller beste jeg har sett her på foto.no.
Lisbeth S.
Hei
Dette liker jeg veldig godt, fint lys og farger i og rundt blikket skaper mystikk i bildet.
mvh Lisbeth
Atle J. G.
Hei og takk for kommentarer.
'Originalen' er jo en raw-fil, så det blir vansklig å legge den ut egentlig. Skal se om jeg legger ut en kovenretering rett fra raw.
Hesten var veldig optatt av meg. Kanskje det var min nye 5DmkII de så etter? Hvem vet :)
Har ikke tenkt så mye på hvordan jeg 'skulle ha gjort det' når det gjelder komp, men har rett og slett lyttet etter hva bilde forteller meg. I etterkant ser jeg at jeg kanskje burde croppe litte fra venstre side?
Jeg har laget 3 forskjellige S/H konverteringer. Svart og hvit finnes kun i øyet. Resten av bildet er kun gråtoner. De med kalibrert skjerm vil nok se dette bedr enn andre. Så har jeg lagt over 2 lag med farger. Brukte 'Color' og 'Soft light' som instillingene på layers. Så har jeg masker ut på 'gefühlen' hva som passet meg best. Igjen mest farger og kontrast ved/rund øyet og de deler som er skarpe.
Gøy å lese at dere liker det :-)
Mvh AJG
Ivan H.
Hei Atle

Dette likte jeg, "akkuratt slik jeg ser det", var det første jeg tenkte. De gangene jeg har fotografert hester, ser jeg etter detaljer. Tar nesten aldri bilde av hele hesten. Er på utkikk etter det abstrakte i dyret.

Synes det er mye bra i dette bildet, sidene ballanserer bildet fint, samt øyet som blikkfang og hårene som skaper det lille ekstra av nærhet og mystikk.

Fint presentert med subtil ramme. Synes flere bør tenke på presentasjon og helhetsinntrykk før bilder legges ut. Det har mye å si, for meg iallefall.

Hilsen
Ivan Holmedal

Aina s.
Nydelig bilde. Tror ikke du trenger å croppe noe til venstre. Helhetlig sett er det noe med tonene i fargene på luggen som går igjen til venstre. Liker dette godt slik det er.

Mvh Aina
Oona Christine T.
Et herlig bilde, med masse uttrykk! Pels og hår mot det "harde" øyet. Gode toner i bildet. Men for meg, først og fremst uttrykk!
mvh Oona
Sverre H.
Et meget godt bilde Atle.
Ser tanken din om en kraftigere crop fra venstre, men samtidig så liker jeg denne "nesten" midtstilte uttrykket. Det skaper en fin balanse i bildet, og gir bildet et særeget preg. Et godt stykke arbeid!

Sverre.
S. N.
Hei igjen, jeg kommenterte lenger opp at det ikke var "skoleriktig" og mente det på en bra måte ;) Tror de fleste ville antagelig valgt å legge øyet nærmere venstresiden, helt i det gylne snitt. Men jeg synes dette fungerer veldig bra og de enslige lyse hårene kommer veldig godt fram nå, med litt luft rundt seg. Hilsen Silje
Atle J. G.
Takk til dere siste også.
Det er noe mystisk over islandshest synes jeg. Jeg stor der og fotografert dem i godt og vell en time. Med dette bilde som resultat.
Tror at en 'skoleriktig' beskjæring ville gjort høyere side for enkelt. Det ble bedre balanse nå, men som nevnt: beslutningene er tatt ren på følelser. Takk for ekstra forklaring.
Mvh AJG
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu