nordnorsk maleri
Har arvet en blits som fattern brukte når han var ung (sunpak auto 2000 DZ), gøy å prøve nye ting. Spesielt siden man enda leiter etter "meg" når det gjelder foto!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-12-05 01:10:53
    Versjon #2
Utstyr
  • eos 450D
  • -
  • Blenderf/3.5
  • Lukker25 secs
  • Nei
  • Annetendret innstillingen til tungsten.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger210
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_359254} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
elin a.

Vakkert og stemningsfullt. Nydelige farger.
elin
Tor-Arne I.

takk Elin :)
Espen S.

Heisann, ser du har funnet ut et særpreg med Tromsø by;) Husker når jeg bodde der, så var det ofte man dro ut på jakt etter aurora borealis. Et lite tips som jeg fikk fra en av tromsøs store nordlys-sønner, Kjetil Skoglid, som jeg fikk en gang jeg var på sørskaret på natta og tok bilder av nordlyset. Sett objektivet på manuell fokus, fokuser til uendelig og litt tilbake, har funket bra for meg på nordlyset. Vanskelig å få rett fokus med autofokus på dette motivet. Ellers så er bildene bra, arti å leke litt med blitz, eller alternativ belysning som man har litt kontroll på.
Tor-Arne I.

takker for tips, eineste som e no dritt e at linsa mi ikke har uendelig fokus,så trur rett å slett æ e nødt t å invistere i ei ny ei,,,en vakker dag ;)
Espen S.

Du har manuell fokus? fokuser manuelt sånn at de objektene som er lengst borte blir skarpe, så litt tilbake, da burde nordlyset være skarpt. E d kitobjektivet du har?

her e kjetil skogli sin side her på dottn, en del bra bilda:)

http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_oversikt.cgi?brukerid=25952
Espen S.

Du har manuell fokus på den? Da fokusere du på den avstanden som e lengst fra deg på manuelt, og så fokusere du tilbake et nån mm, så har du forhåpentligvis nordlyset klart. Funke på nikon, og fungere vel på canon også, Ovennevnte fotograf brukte vel eos 5d. e litt vanskeli å bedømme fokus igjennom søkern på kamera i mørket, spesielt med litt mer lyssvak optikk, da blir søkern gjerne litt mørk, og vanskelig å se skarphet o.l. Og autofokus jage gjerne litt ekstra i mørtna. Tror de fleste litt mer drevne nordlys-fotografa bruke manuell fokus i mørtna, eg ser no på det som det mest praktiske. har jo truffet et par ganga med autofokus, men det e litt vanskelig å finne nokka å fokusere på hvis det e helt mørkt. :) Her e forøvrig litt inspirasjon fra ovennevnte.

http://foto.kskogli.no/
Espen S.

Oi, ble visst litt mange kommentarer;) Og linker til to sider.. jaja.. aldri så galt at det ikke e godt for noe..:)
Tor-Arne I.

hehe,her va mye ;) bruke selvfølgeli manuell fokus me kitobjektet, men d blir som regel litt "suddig" som svenskan kalle d ;) objektet mitt e rett å slett alt for dårli i mørket, drømmen e en lyssterk 10-22 eller fast 24 :) Takk for tips,vi har iallefall nokka å snakke om neste slektstreff ;)
Espen S.

Foto e et interessant tema, det omhandle så mye og så lite på en gang. Du kan utbrodere det i sju lange og sju brede, men til syvende og sist, så kan du koke det ned til nokka så "enkelt" som å male med lys:)

Optikk e av og til viktig det ja:) har og løst på sigma sin 10-20mm, den e ikke så lyssterk, men den har fått mye bra omtale, Eller nikon sitt 12-24 f4. Ellers så e det nok en lang lyssterk tele som står på ønskelista. Eg har etter eg begynte å ta bilda, utvikla litt mer enn normal interesse for ørna, og ørnebilda:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu