- Deep Impact -
Et enkelt eksperiment jeg fikk lyst til å prøve, etter å ha sett andres lignende bilder. Altså ikke noe nytt, men min kjære tittet rart på meg, der jeg stod over oppvaskbenken med kamera og stativ og så visstnok fryktelig alvorlig og konsentrert ut. Bildene er utsnitt av større bilder og kommer ikke til å bli beskjært mere. MCON-35 gir ikke ekte macro, men er mere en god forsats for Close up. For en gangs skyld har jeg ikke lagt til andre elementer i noen av bildene, da jeg stadig får høre at ''dette bildet ville også gjort seg uten manipulering!'' Ja, dett blir de eneste bildene av denne typen, men se ikke bort fra at jeg lager noe med elementer fra lignende bilder som disse. Idèene sprenger på her, gitt. Det er slitsomt, men ok.
Bildet inngår i albumet Abstrakte sider av livet -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2002-10-22 00:22:06
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2002-10-22 00:24:02
    Versjon #3
Utstyr
  • E-20 P
  • MCON-35
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKamera m/blitz, oppvaskkum m/rent vann, en dryppende kran, godt humør og tid...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger967
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_35431} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (40)
stian w.

virkelig rent flått og blått!!
mulig det kunne vært beskjært litt her eller der...

men bra!!
Bent S.

Tusen takk, Stian. Du var så rask, at jeg rakk ikke å legge inn alle 3 versjonene og informasjonen om beskjæring. Men nå vet du det, da... Natta!
Mvh. Bent
Avsluttet .

Likte de meget godt, spennende bilder. Ja, her kan det og bli mye intresangt i PS. V3 har noe spes over seg der den ene dråpen akkurat treffer vannflata og den andre ligger der.
Arne A.

Det er utrolig mye vakkert i hverdagen som er usynlig for oss uten et kamera og en god fotograf.

Arne A,
Kenneth S.

Et velbrukt tema etterhvert, men det gjør ikke noe siden dette bildet er av de bedre! Ville nok brukt kniven, som nevnt. Og bildet er jo ''kniv'' i seg selv. Bra!

mvh Kenneth
Anders K.

fascinerende. Det falt meg ikke engang inn å begynne å beskjære bildet, ble bare så utrolig fascinert over vanndropen som ligger på overflaten rett før den sprekker ned i vannet.
Dette fikk jeg lyst til å prøve selv.

Anders
Finn Arne M.

Fine vanndråper du har fått til.
Skarpe og med ei god blåfarge.

mvh.
Finn Arne
Rune J.

Fine farger og god skarphet!
Bra jobba!

Det mest fascinerende ved disse bildene er
kanskje den geometriske formen på 'plasket'
i versjon 3. Legg merke til at plasket nesten
har form som en krone, der taggene er små
dråper som skytes ut radielt. Det interessante
er at antallet slike tagger alltid er konstant
lik 24! Dette morsomme fenomenet kan gis en naturlig matematisk forklaring via visse symmetribetraktninger.

MvH Rune Johansen

Bent S.

Tusen takk for mange fine kommentarer. Dette er som nevnt ikke noe revolusjonerende, men det var rimelig intressant å forsøke. Intressant er det også å høre at antallet tagger er konstant lik 24. Pussig, det visste jeg ikke. Dette gjelder vel kun for dråper, vil jeg tro!? Takk igjen!
Ha en fin dag.
Mvh. Bent
Jan B.

Det klarte du bra. Fint bilde om ikke revolusjonerende, men hvor mange bilder er nå det ?
Jan B
Annika L.

Wow
Mycket bra skärpa och färger, även kompositionen är mycket bra.
Ciao Annika
Avsluttet .

Det må føles ''ekstremt tilfredsstillende'' (sitat KIRøkke) og endelig å ha fått til et så bra bilde !!
leif b.

Joda,Bent hvet hva han gjör.Skal bli spennende og se resten av din produksjon utover året.
Ha en fin dag...leif
Hege K.

Synes slike dråpebilder er veldig behagelige å se på dersom de er skarpe, fanget til rett tid og har behagelige farger. Her synes jeg du har greid det veldig bra. Likte nok originalen best, men jeg hadde også sans for versjon 3. ''Plasket'' minner om en flaskekork. Interessant å høre at det alltid er 24 tagger. Lærer stadig noe nytt....

Ser forresten at du har samme kamera som meg. Fornøyd? Jeg har bare hatt mitt i litt over en måned så jeg har ikke blitt ordentlig kjent med det ennå. Funker veldig bra så langt ihvertfall...
Er MCON-35 objektivet bra?

:-) Hege
Anne-Cecilie Wendelborg H.

meeeget bra :-)
Bent S.

Tusen takk igjen!! Nå er jeg glad!

Ekstremt tilfredstilt er jeg nok ikke, men det var jo innmari intressant og spennende å holde på. Det innrømmer jeg gjerne. Har gått og tenkt på dette lenge. Har lyst til å prøve andre flytende elementer og. Vi får se...

HK: Jo, jeg er fornøyd med E-20 P. Bortsett fra bildestørrelsen og fleksibiliteten (Litt begrenset utvalg av optikk.), synes jeg det er godt og brukervennlig. MCON-35 er optisk sett, veldig bra. Det samme gjelder WCON-08B og TCON-14B, henholdsvis vidvinkel og kort tele.

Ha en fin dag, dere.
Mvh. Bent
elisabeth t.

Utrolig bra!!! Alle de tre bildene er helt førsteklasses!!! stå på : )
Arild K.

Fint dråpebilde med fine farger !

Mvh AK
Bent S.

Takker og bukker for det. Det snør kraftig her på østlandet ikveld. Skikkelig vinterføre og stemning, men se opp for de som kommer kjørende uten vinterdekk. Skummelt! Og hadde jeg ikke hatt det selv, kunne jeg fort også ha kjørt på 4 små barn som krysset veien på akebrett, nå når jeg var ute og handlet!!
Ha en ellers hyggelig kveld.
Mvh. Bent
Tom A. T.

Syntes at v3 er den desidert beste. Enkelt, rent og pent.
mvh Tom T
Bent S.

Takk skal du ha, Tom. Flere har påpekt den. Ellers er det jo artig at det er lagt ut flere bilder av vanndråper i forskjellige varianter her i kveld. Ha en fortsatt fin kveld.
Mvh. Bent
Janne Cesilie J.

Ah Bent...
Dette er poesi hehe!
Lekre alle sammen!
Det er krystallklart,
i love it!
Mvh JCJ
Bent S.

Takker og bukker, Janne C. Fint at du likte alle 3 da. Nå ble jeg, om mulig, enda gladere!! Ha en fin kveld og natt!
Mvh. Bent
Hans-Einar O.

Kommer litt seint inn, men dette er virkelig noe som appelerer til meg. Både at det er delikate og flotte bilder, samtidig som det inspirerer til å prøve selv. Liker alle, men spesielt v1 og v3.
mvh Hans
Bent S.

God aften Hans-Einar. Hyggelig å høre,- tusen takk! Og du, det er bare å gå igang. Det var kjempespennende og når jeg holdt på, kom det bare enda flere ideer... Ha en fin kveld og natt.
Mvh. Bent
Frank W. G.

Jeg kommer også veldig seint inn her, men det er jo aldri for seint.
Fint, og ellers henger jeg meg på alle de positive kommentarene som er gitt fra før her.

Frank
Toini B.

Liker tre'ern best, men de er flotte alle sammen!!

toini:)
Bent S.

Hei på dere og tusen takk for de hyggelige kommentarene.
Ha en kjempefin kveld.
Mvh. Bent
Fred S.

Hei Bent: Må jeg si at jeg håper du ikke har lagt Pink Floyd -prosjektet på hylla. For hva med dette bildet f.eks. ? OK, du har kopiert andre, og jeg HAR sett flere av denne varianten, men ingen så gode som dette, faktisk, og det fortjener en PF-tittel. ''Deep Impact'' høres ut som tittelen på en action film, og er det sikkert også. Hva med å kalle det ''Time'' i stedet ? (Fra Dark Side of the Moon) Da er du over på det jeg så B.R. brakte på bane i en kommentar til ''Waiting for the worms'', dette med ''subtilitet''. (Han sa bildet var for lite subtilt for han) Med en tittel som ''Time'' tilfører du dette bildet nettopp subtilitet, om enn ikke av det mest dyptborende slaget, så i alle fall nok til at seeren vil spekulere: Vann som drypper, har det noe med tid å gjøre...?
Vel, en tanke bare. Du er virkelig dyktig og kreativ, å få til noe slikt på mer eller mindre første forsøk er utrolig bra, innbiller jeg meg, selv om det som er gjort før av opptil flere her på dotten.
vh FredS
Ragnar W.

God idè FS. Men jeg foreslår ''Echoes'' som potensiell PF-relatert tittel!

Ellers har det nok blitt litt for mange slike bilder i det senere til at jeg klarer å engasjere meg fullt ut. Det skal dannes veldig sære figurer før det blir interessant, og i så måte synes jeg ikke disse er mer enn litt over snittet, selv om det er pene. Sorry! ;-)

Men jeg er litt nysjerrig på hvordan du/dere får såpass klar og kraftig blåfarve. Er det farge i vannet?
Bent S.

Takk Fred. Det var hyggelig å høre. Neida, har ikke lagt PF på hylla for godt. Ønsker bare å bruke mere tid på det prosjektet. Og vet du, jeg tenkte på ''Time'' og kalte filen akkurat det først. Men så svirret ordet ''subtilitet'' oppi hodet mitt igjen og da ble jeg usikker på om dette ville falle bra sammen. Derfor Deep Impact, etter filmen om en enorm komet som er på vei mot jorden. ''Havet stiger. Byene synker''... He he, med litt ironi i den bittelille dråpen... Takk igjen.
Mvh. Bent
Bent S.

Hei Ragnar og takk skal du ha. Echoes, jo, det er jo også en fin idè. Blåfargen ordnes enkelt i PS! ;-P
Mvh. Bent
Reidun G.

Jeg blir misunnelig hver gang jeg ser disse flotte vanndråpe bildene, og ditt er blitt virkelig flott. En vakker dag håper jeg at jeg skal klare det også, men jeg må modnes litt mer først :-)
Reidun
Bent S.

God senkveld, Reidun og takk skal du ha. Oppskriften står i teksten under bildet og det er bare å gå igang med det. Du har jo et flott digitalt kamera, så bare sløs i vei med bilder og prøv deg frem... Ha en fin kveld/natt.
Mvh. Bent
Elmer L.

UUUutrolig bra bilde ! har du brukt blitz på kabel ?
Bent S.

Tusen takk. Neida, bare blitzen på E-20 P, enkelt og greit. Men det ble mange eksponeringer da, føre jeg plukket ut noen få som jeg synes var brukbare... Takker igjen! :-)
Mvh. Bent
Jarle J.

du har fått mange positive komentarer her. hva kan jeg si enn å gratulere deg med et utrolig bra, stilig og artig blått bilde. godt jobbet.
Erlend M.

Flott! Versjon 1 er jo best, når det gjelder toner og komp. Men fine splæsj på de andre to og..!
Bent S.

Takker så mye, dere. Kjempehyggelig å høre.
Mvh. Bent
Kine H.

Hei! Må starte med å si at du har en del kreative og fine bilder, som jeg stadig er er inne på og beundrer... =)

Synes dette var et veldig spennende bilde, men fine farger.
Godt gjort å fange den nederste vanndråpen før den treffer vannflata og sprekker...

Kan jeg få lov å spørre etter hvordan du går fram, når du skal ta et slik type bilde?
Lyst til å prøve det selv en vakker dag =)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu