58° 58' 12'' N, 9° 49' 41.4'' E
Mennesker i naturen. Stedet er jo velkjent, det samme gjelder den (fredete) røysa i bakgrunnen
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger953
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_35305} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Jeanette L.
Sorry, Bjørn, dette bildet skjønte jeg ikke...
Ble ikke klokere av tittelen heller.....
Jeanette:-)
Christoffer A.
Hehe. Satt og ventet på dette ;) Men jeg trodde vel at stigen med sola kom først. Masse farger da.

Chris
Birna R.
Stedet er Mølen og det hele er ikke mer høyttravende enn man selv ønsker. Personlig *ser* jeg jo mye her, men det gjelder meg og ikke nødvendigvis andre.
Jeanette L.
Men hva er det bilde av?
Jeanette:-)
Erlend K.
Fine farger er det jo, og svært god dybdeskarphet... men - dette fungerte ikke for meg. Lurer mer på hva som ble utelatt, og får derfor en følelse av at her er mindre på langt mer bedre.

Er det den blå jakken som er skitten, eller linsa di ?
Birna R.
Feltantrekk, Erlend. Optikken min er jo så rein som forholdene tillater.

JL: mennesker i naturen. Med vekt på det første, slik som det faktisk forholder seg også i den store verden, men ikke nødvendigvis til det gode.
Christoffer A.
Den blå varmedressen til Ivar Trondsen er skitten. Det er 2 personer som holder rundt hverandre, men står med ryggen i 2 forskjellige rettninger.

Chris
Erlend K.
'Skitten'' jeg refererte til var oppe i høyre del av den blå armen. Klarte ikke helt å skille om dette var et resultat av nødvendige aktiviteter, eller optisk. Det var noen punktet til, men ikke så tvetydige.

Du har jo et aktivt standpunkt til dette, så jeg tenkte det var greit å spørre.

Personlig foretrekker jeg selv feltantrekk i felten - rød eller grønn... PS - du mangler et bilde av den grønne buksa mi :-)
Birna R.
Fortsatt feltantrekk og fortsatt nødvendig påført møkk, Erlend.

Jeg bruker rødt antrekk selv ute. Gir liksom flere muligheter.

Du får melde deg på et kurs til våren, så kan jo vi fikse bilde av buksa ....
Jeanette L.
Sorry, Bjørn, kanskje det har noe med aldersforskjellen å gjøre?
Jeg ble ihvertfall ikke klokere. Syns ikke dette fungerte i det hele tatt. Jeg ser ikke mennesket, og jeg ser ikke naturen.
Dette kan du bedre, Bjørn!!
Jeanette:-)
Birna R.
Det er *absolutt* ingen ting å beklage, JL. Om alderen spiller noen rolle så er det vel i gal retning her? Jeg skal jo nærmest pr. definisjon være forsteinet i oppfatninger og uttrykksformer.
Geir Arne M.
God kveld Bjørn.

Skarpt , fine farger , masse humør.
Ellers ''havner'' vi jo alle i ''røysa bak'' etterhvert.

mvh
gam
Birna R.
GAM: ja, det er en gravrøys i bakgrunnen. Litt av hensikten.
Magnus W.
virker på meg som et ganske meningsløst bilde...
Marcus R.
Det minner litt om retorikken i ''psykologi/filosofi-bilder'', der man skal se det som ''ikke er der'':-)...men det er jo ingen hemlighet at BR er en liten hobbyfilosof:-)

Hvis dette skal være et meningsfullt bilde, ser du ting i bilder som ikke jeg ser! Dette gav ikke meg noe...annet enn muligens en bekreftelse på at BR har GPS på D1x'en:-) Det var kasnkje denne aldersforskjelden...?

Men, du får fortsette å utforske uttrykket du:-)

MVH
MR
Birna R.
Kartet har da koordinater, med eller uten GPS.

Vi kan sikkert diskutere lenge om vel om prosessen med å ''se'' bilder, men jeg nøyer meg bare med ingenting, verken bilder eller annet, *må* være det de synes å være ved første øyekast. Dette uten å være hobbyfotograf, eller hobbyfilosof for den sakens skyld.

Og så var det nivået på bildekritikken som du etterlyste da, MR.
Marcus R.
Jeg hadde faktisk forventet mer av deg BR, enn å komme noe slikt. Jeg tror du skjønner at det ikke handler å avstå fra en hyggelig tone, men å ikke glemme kritikken. Men hvis du vil ha det i alvorlig klartekst; Jeg skjønner ikke hva du vil med bildet! Jeg er ikke fremmed for de abstrakte kvalitetene (eller hva man nå vil kalle det) i kunst/design/foto, og kan ''se'' mye i ulike former for kunst, men skulle gjerne ha hørt din intensjon. Siden du mer eller mindre bare går rundt grøten når du forklarer, antar jeg at du helt enkelt vil utforske og stimulere. Dette er jo ikke noe nytt fenomen fra din side...derfor mine henvisninger til hobbyfilosof. Beklager hvis du ikke likte ''tittelen''!

MR


Tor Olav H.
Hva er poenget med dette bildet? Helt meningsløst etter min mening, men det har kanskje en intern verdi?

Hilsen TOH
Stein Rune B.
Farger!!
Roy S.
he he, god underholdning å lese hvordan noen lar seg engasjere. (For å si det mildt)
Fargesprakende bilde med et humoristisk (ut)snitt
slik jeg opplever det.

Ang. mitt foregående spm. ringer jeg når jeg vet mer. oki ?
Kai-Wilhelm N.
Her tror jeg fotografen har skapt bildet litt for mye i (med) hodet og muligens med følelser. Men det ser ikke ut til at tankene/følelsene står på egne ben når de har tatt turen igjennom kameraet.
Som en betrakter som ikke kjenner noen av omgivelsene, ble det litt vanskelig å få noe ut av dette.
Jeg regner selvsagt med at bildet er beregnet for alle, og ikke bare for 2-3 spesielle som kjenner situasjonen.....

mvh
-kai
Birna R.
For all del, KWN. Temaet menneske i natur er da alment nok. Menneskene kan fremstilles dominante eller ubetydelige og tolkningen(e) endres tilsvarende.

Ellers så får alle ha sine egne oppfatninger, bare de fremsettes på en skikkelig måte. Jeg er ingen tilhenger av å gi ''fasitsvar'' på slike bilder selv om jeg oppfatter noen ønsker dette.

Forøvrig om meningsløsthet: Jeg minnes reiser med Tokyos undergrunn og alle stemmene omkring meg. Ikke ett ord eller frase var begripelig, men jeg tenkte aldri at samtalene var meningsløse.

Avsluttet .
Takk for et spennende kurs på en strålende dag, Bjørn. De som ikke ble med kan angre ;) ,meget lærerikt går igjen.
Tror faktisk jeg skjønner hva du vil med dette (uten at jeg skal begi meg ut på en forklaring).
Det handler vel om at bildet utvilker seg under observasjon...
<font color=''#0000FF''>~Ivar~</font>

lars morgan k.
Snedig hvordan man utvikler sansene sine over tid. Dette bildet kunne jeg selv tatt ved et uhell når jeg kommer bort i utløseren, har en del slike da kameraet stort sett alltid er påslått. Disse har jeg ikke drømt om å legge ut til kritikk. Mølen er et fotogent sted med mange muligheter til å ta bilder som blåser hodet av betrakteren. Dette bildet, vel, det er jo annerledes enn andre mølen bilder. Dessverre også det dårligste mølen bildet jeg har sett, noensinne. Skarpheten og fargene trekker dog opp kvaliteten.

vennlig hilsen
Lars Morgan
Jan B.
Syns bildet er stilig, men så var jeg jo der og kjenner bakgrunnen for opptaket. Derfor er jeg kanskje ikke særlig objektiv.
Takk for et inspirerende kurs Bjørn. Håper inspirasjonen fører noe med seg.
Jan B
Thore A.
Ser ut som svigermors feriebilder. Hun har også en tendens til å kutte hodene av folk.
Birna R.
Skulle man la sitt bildesyn diktere av bildekritikken på fotodotno ville resultatet bli deretter. Muligens ville svigermor bli fornøyd, men det er også alt.
Avsluttet .
hvis en annen fotograf hadde tatt dette bilde ville det fått 3 visninger og 0 kommentarer men fordi en velkjent fotograf har tatt det har det til nå over 500 visninger og nesten 30 kommentarer...
det syntes jeg er veldig synd...
Jan B.
Og så er det pån igjen. Alle som ikke syns bildet fortjener oppmerksomhet bare ''må'' legge inn en kommentar. Pussig.
Jan B
Birna R.
Ja, ikke sant. Heldigvis er det ingen grunn til å tro alt man leser, Jan. Bildesyn skapes ikke fra opportunisme.
Thore A.
BR: Jeg synes heller ikke man skal la sitt billedsyn bli diktert av foto.no. Det eneste jeg poengterte var at kvaliteten på dette bildet ligger skremmende nært opp til min svigermors bilder - som jeg med mitt billedsyn - ikke liker noe særlig.
Skal jeg utdype min kritikk kan jeg si at komposisjonen på betrakteren virker tilfeldig, utsnittet like så. Fargene virker også noe merkelige, med underlige overganger i det blå.
Tittelen på bildet er imidlrtid presis.
Birna R.
Du burde kanskje se også på bilder du *ikke* liker, TA. Muligens er det noe du ikke fikk med deg på første forsøk? Bare en liten strøtanke. Jeg pleier selv å ta noen runder med bilder som jeg ikke liker, og det er ikke sjelden at jeg endrer oppfatning etter å ha kikket og grublet litt mer. (det samme skjer også den andre veien med bilder jeg starter i en positiv retning med).

Uansett er det en god trening for enhver fotograf å verbalisere hva man oppfatter, eller ikke, i et vilket som helst bilde. Og da tenker jeg ikke komposisjon, det blir for enkelt og stusselig. I en ''fast-food''-tid skal jo alt være umiddelbart tilgjengelig, og dette er simpelthen umulig for ethvert bilde å bli, heldigvis.

De ''underlige'' blåfargene kommer nok av tilbøyelighet til spekulære reflekser i det blanke kunststoffet. Jeg har kikket på histogrammene i alle kanaler og det er verken klipping eller posterisering der.
Thore A.
BR: Jeg har tittet på dette bildet mange ganger siden i går. Når jeg ser på bilder så ser jeg ofte mange ganger - ihvertfall på bilder som jeg ved første øyekast ikke liker eller skjønner, slik tilfellet er her. Nå gjør jeg ikke det med alle - en del bilder ser man øyeblikkelig er uten verdi (for meg). Dette kikket jeg imidlertid lenge på - og flere ganger. Dette fordi andre av dine bilder har appellert til meg. Men desverre - her fant jeg ikke noe.

Blåfargene undret meg litt og. Det er nok som du sier en eller annen effekt som oppstår pga et ruglete, blankt stoff som sender lyset litt hit og dit. Samtidig har jeg sett at enkelte farger og lysforhold kan bli litt underlige på digitalfiler.
Birna R.
Da fant du iallefall uforløst undring, og det er jo bedre enn en likegyldig skulderrykning?

Blåfargene er ganske spesielle ja, men ikke uventet således med et så fargemettet, blankt stoff og direkte solskinn.
Thore A.
BR: Uforløst undring kan være bra. Denne gangen ble den desverre uforløst. Men vi får prøve igjen.
Avsluttet .
Kan hende jeg kan forløse deres undring mine herrer. Albuene på varmedressen min er slitt slik at nylonstoffet har fått en bomullsaktig overflate og avviker derfor fra den glinsende overflaten. Jeg tror det er det som dere ser.
Bildet oppsummerer på en flott måte denne dagen, stedet og hendelsene.
<font color=''#0000FF''>~Ivar~</font>
Morten F.
Hmmmm. Ser ut som et slikt bilde som blir skapt ved å komme borti utløseren uten at man er klar over det selv.
Helene E.
Jeg sier - denne diskusjonen over var meget interessant å lese !!!!
- for oss som er er nye på foto.no
- og er hobbyfotografer
Og så kan jeg spørre
- hvem er foto.no for ??????
Helene E.
Følelsesmessig likte jeg bildet og så får alt det andre være !!! Det er tiltrekkende !!!! Fargene er fantastiske!!!! Som naturgeograf tiltrekkes jeg imidlertid veldig av det som andre over kaller en ''steinrøys'' i bakgrunnen. Kan du si meg noe mere om denne ''steinrøysa'' ?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu