In the End, There is Just Another Beginning
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1011
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_35200} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (53)
Ketil K.
Akopalypse i kompostkvernen?

Enig i den filosofiske tittelen.

Originalt og kreativt bilde som vanlig.
Birna R.
Det er høst, kaldt og jeg skal holde fotokurs i morgen. Derfor nødvendig - for min egen del - med en lett oppvarmingsøvelse nå på formiddagen. Ingen dypere hensikter med dette annet enn å gi kursdeltakerne en liten hilsen om morgendagens strabaser, og husk å ha flust med batterier til kameraet - det blir nok kjølig på Mølen også.
Frank W. G.
Rett og slett fint dette her. Likte kompen og din kreative del her. Farger og alt er som det skal være. Bladet er fortapt, i kværna skal det!

Frank
Christoffer A.
Stilig bilde, likte måten bladene datt ned i røret og den herlig blå farven. Nå har jeg fått Sigma 105mm linsen, den er genial ;) Gleder meg til å treffe deg i morgen.

Chris
Knut Ådne F.
Fint bilde, selvom jeg savnet den nederste tuppen på bladet..
KnÅdne
Nils B.
Veldig bra!!. Fin fargebruk og flott tittel.
mvh Nils
Roy S.
interesant vinkling. Lykke til med kurset Bjørn. Lyst til å ta et helgekurs i tr.heim til våren ?
Birna R.
RS: hvis spørsmålet er om jeg kan holde et kurs i tr.heim til våren, slik at du kan ta det ,så er forsåvidt spørsmålet ja. om nok folk melder seg selvsagt.
Christoffer A.
Royce S - Larvik fotoklubb har fått Bjørn Rørslett ned hit. Pr. Pers er 500 kr vis det blei 15 deltagere, og 750 kr vis det blei 10 deltagere. Men det er det eneste jeg veit ;)
Synes det er temmlig rimlig.

Chris
Kenneth P.
Dette var ganske spennende, men fullt forløst føler jeg at det ikke er. Kan ikke helt sette fingeren på hva det er, men mulig det er blåfargen som ikke appelerer helt til meg. Ikke dum, men sitter ikke helt allikevel.
Tom A. T.
Et ''åndelig'' bilde. Fargesterkt og engasjerende.
mvh Tom T
Tom B.
Ut av pur nysgjerrighet - hva er det du lærer bort da Bjørn ?

TomB.
Kai-Wilhelm N.
Artig og friskt, men, jeg håper at du ikke skal trykke det sånn uten videre..... Det blir litt dafft da.
Birna R.
å se, å bruke sin nysgjerrighet, f.eks.

pluss å fortelle at bilder tas med hodet og ikke med et kamera.

pluss alt annet om tiden strekker til.

Birna R.
oops, mr. Nessler snek seg inn imellom her, svaret var selvsagt til tomB.

ang. farger i forhold til trykking så er det riktig at såpass skarpe farger, spesielt blåtonene,er vanskelig å få bra på trykk. du trenger iallefall å ha trykkeriets ICC-profil tilgjengelig, samt å prøve deg frem med finjusteringer.
Thomas B.
Får assosiasjoner til EU-flagget.

Thomas
Thorfinn B.
Sentrifugaleffekten kunne jeg muligens ønsket meg noe sterkere, samt at utbrentheten oppe til venstre (stilken) forstyrrer litt. Kreativ idè og gjennomførelsen er mer enn godkjent til å være en morgenstrabase Bjørn.
Øyvind R.
Dette funket ikke for meg. Ideen og tittelen er genial og kompen sitter bra, men de ekstremt saturerte fargene, bevegelse-uskarpheten, utbrendte prikker i det blå og noe som kan virke som overdrevet USM-bruk appelerer ikke. Men så er vel dette et slikt bilde som man enten liker eller ikke liker. Et morsomt bilde, men jeg klarer ikke å se det estetiske i det. Nå bør det kanskje nevnes at jeg har mest sans for ''tradisjonelle'' bilder framfor de som går mot eksperimentelle.

Øyvind
I L.
Vari består då den kreativa idén o det godkända genomförandet i den här bilden?
Birna R.
og det vil du at *jeg* skal svare på, IL? du stiller spørsmålet og kan svare selv. jeg skjønner jo at bildet kanskje ikke tiltrekker naturromantikerne, men de har jo mye annet å kikke på så de lider neppe noen nød.

ØR: USM-bruken er ytterst moderat. de andre tingene du peker på er en smakssak som så mye annet, men håndholdte opptak av ting i bevegelse med lukkertid på 1/2 sek. blir vel ofte som her, dvs. at det som beveger seg på tiden lukkeren står åpen blir uskarp deretter, vilket var tilsiktet fra min side.
Hege K.
Bra illustrasjon til en positiv tittel.

Du er veldig kreativ på titler!

:-) Hege
Arvid B.
Bjørn..

Det er godt du kom tilbake etter ferien frå f.n. Eg tenkte du ikkje klarte å halda deg vekke i all æva. Amen.

Bildet traff meg heime...

Arvid
I L.
Nej, nej BR, det vill jag inte alls att du ska svara på, frågan riktade sig inte till dig utan till ''kommentatorn'' före mig - fast en till hann emellan - alltså TB:s kommentar. Vad menar du med ''naturromantikerne''? Jag har f ö än så länge inte sagt ett ord om bilden.
Lars-Anders M.
Ja vad skall man si om dette. Fina farver mm. Men jeg mener ikke dette er noe ut over det vanlige. Hvorfor engelsk tittel på bildet. Er det ikke tatt i Norge?
Birna R.
IL: du har kommentert mange andre bilder her på fotodotno, så et bilde dannes jo. legg merke til at jeg ikke sier det er noe ''galt'' eller ''riktig'' i dette, bare at man etterhvert ser at endel personer kommenterer omtrent slik man hadde forventet.
Birna R.
LAM: de engelske titlene er fordi bildene også legges ut på mine nettsider, som er engelskspråklige.

bildet er tatt i morges i oslo, på bjølsen, og det er absolutt i norge.
I L.
Öhhh, vad ska nu detta betyda?
Birna R.
IL: at du stiller omtrent de spørsmålene jeg hadde forventet. verken mer eller mindre.
Lars-Anders M.
Bjørn. Jeg skulle gjerne se att du kommenterte noen av mine bilder.
Jan-Wilford A.
Greit nok – ikke dårlig, men heller ikke mer. Det snedige er at hadde en hvilken som helst annen lagt ut dette bildet ville det sannsynligvis knapt fått en eneste kommentar…

Wilford
http://wilford.net
Birna R.
du får forsøke å ta et liknende bilde da JWP og se på responsen....
Jan-Wilford A.
Har vel prøvet meg på lignende i mine yngre dager, har vel etter hvert lagt meg til en litt mer konservativ smak og liker kalenderbilder (ikke redd for å innrømme det heller).
Men du kjente muligens igjen ordlyden i den første setningen? Kunne ikke helt dy meg der. Ganske lik dine egne kommentarer til andre.

Men poenget er at fordi om jeg syntes det ikke var så veldig spesielt, er det ikke dermed sagt at bildet er dårlig.

Wilford
http://wilford.net
Avsluttet .
Harmonisk bilde med fine komplementærfarger, der den ytre sirkelen i trakten finner gjenklang i de buede linjene i bladene. Til sammen skaper det en spirallignende effekt jeg kjenner igjen fra Vertigo av Hitchcock, selv om du helt sikkert ikke har hatt akkurat det som forbilde.
Uansett, lykke til på kurset til helgen, alle sammen! Skulle gjerne vært med, men om 9 timer drar jeg til Roma!!!
MVH Ola
I L.
Against stupidity even the gods contend in vain.
Jan-Wilford A.
Hmm, BR. Du har dine trofaste disipler ser jeg…

Wilford
http://wilford.net
Avsluttet .
IL: Kan du ikke snart ta deg en Novalucol så vi slipper sure oppgulp her på bildekritikken! Bruk bildekritikken til bildekritikk, og slutt å posére, det er mitt råd til deg.
Avsluttet .
Det samme gjelder JWP også, hva slags kommentar til bildet er det du kom med her, da?
I L.
OEH: men VAD har du med min kommentar till BR:s underliga svarskommentar till mig om ''naturromatiker'' o ''forventede kommentarer'' att göra???
Dag T.
Sukk, Bjørn, har du tenkt over hvorfor det bare er dine bilde som får slike diskusjoner?

Bildet er OK, men tittelen gir meg angst, jeg hater innholdsløse floskler......
Avsluttet .
IL: Naturligvis har jeg ingenting med den å gjøre, men jeg konstaterer at du ennå ikke har kommentert bildet, bare posert.
Dessuten legger du inn din kommentar om ''stupidity'' rett etter min bildekritikk, og for en utenforstående ser det da gjerne ut til at din kommentar retter seg mot min bildekritikk.
I L.
Posert? Jag HAR STÄLLT EN FRÅGA till en person som kommenterat bilden, en fråga som är relevant till kommentaren som är relevant till bilden!
Avsluttet .
Om ikke utsagnet ''Against stupidity even the gods contend in vain'' er å posere med sin overlegne intelligens, hva er da å posere?
Jan-Wilford A.
Tja, meg går det ikke inn på, jeg kan også engelsk. Men bare så det er klart dette er ikke rettet mot BR. Han er bare en uskyldig brikke, for det jeg prøvet å belyse var at de som har skapt seg et navn her på dotten får utrolig mange flere kommentarer på sine bilder enn de mer alminnelige, selv om de legger ut så å si like bilder.

Nå burde vel dette taes opp som en tråd i forumet, det var vel dumt å ta det her, for det er jo ikke BR sin feil at dette skjer.

Men problemet er der.

Wilford
http://wilford.net
Eskil O.
Hei Bjørn, jeg lurer, litt av et studium forresten, hvorfor det blir slike kommentarer under dine bilder?. Jeg tror jeg vet hvorfor sånn for min egen del, og skal forholde meg til det og ikke utdype det nærmere.
Så til bildet, ingen tvil om at det er ''skapt'' gjennom et kamera av fotografen, og hvis jeg tar for meg tittelen tror jeg at det er ei kompstkvern, og at høstens lauvfall bare er begynnelsen til et nytt liv. Ikke så ulikt tittelen på mitt siste bilde bilde nr. 49019.

Jeg kan ikke se den store kvaliteten i dette bildet, men i den store sammenhengen forstår jeg ''hensikten'' med det.

Eskil.

Dag T.
Ja det er snodig det der Eskil, som du ser lurer jeg på det samme. Bjørns bilder er på sitt beste interessante men aldri provoserende. Hva er det da som provoserer?
Eskil O.
DT. Som du ser har jeg min oppfattning, Bjørn og jeg har diskutert under mange bilder og jeg har ''lært'' av det, blir kun billedkritikk heretter fra min side.

Eskil.
Bjørn J.
Ett tilfeldig bilde, med sterk fargebalanse. For meg helt uveselig bilde,alltfor teknisk
Knut Ådne F.
Til JWP's første innlegg.
Det er fordelen med å være profilert! Man får mange komentarer...
Du er nokk ikke alene om å misunne han det, men har du tenkt på det faktum at han kansje fortjener det?
Arild S.
Her er det diskusjonen rundt bildet som for min del er mest givende.

At BR's bilder får mange kommentarer skyldes at han engasjerer både med bildene sine.. men også ellers. At han har en viss provoserende stil er det vel ingen tvil om. Jeg syns det er herlig at han får engasjert så mange som han gjør.

Bare det at han får så mange kommentarer under dette relativt ordinære bildet provoserer sikkert mange.. men husk at kommentarene og debatten under bildet kan være like verdifullt som selve bildet.

Ønsker derfor Bjørn & gjengen lykke til med kurset.. og venter spent på bilde nr. 202

Arild
Bent S.
Dette bildet er annerledes enn mange andre høstbilder og en artig skildring fra hagen. Den kanonblå innsiden av kverna, står godt til høstløvets farger. Jeg synes heller ikke at dette er et av dine beste bilder, men allivel et bilde jeg må se på flere ganger. Håper du og gjengen får masse utbytte av hverandre på kurset og at vi får se noen av resultatene. Neste gang det er kurs her i Oslo-området, blir jeg gjerne med...
Ha en fin helg.
Mvh. Bent
Janne Cesilie J.
Enig med overnevte!
Håper du/dere hadde en velykket tur til Mølen!
Mvh JCJ
Lars-Anders M.
Rart att dette bilde får så mange kommentarer.
lars morgan k.
Dette bildet likte jeg, det har en spennende sammensettning av former og farger, det er harmoni med årstiden og med en oppløftende tittel som lover en ny vår gir det betrakteren en oppstemthet. Fint arbeide.

vennlig hilsen
Lars Morgan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu