Sultne skyer
Bildet inngår i albumet magiske norge -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-22 17:27:08
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_348990} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Avsluttet .
Hei

Jeg synes du har fått et severdig bilde her. Fjellet har mange detaljer med lys og skygger som tåka "roer ned". Et lite minus er det at det mangler et blikkfang som kan holde litt på øyet.


Jeg blir ikke helt fortrolig med blåstikket (men det kan godt endre seg hvis jeg ser lenge nok på bildet). Jeg forbinder blåstikk med midtvinter og sprengkulde, mens her får jeg mere følelsen av null grader og den første, kramme snøfallet med tåka som følger med. Jeg holder derfor en knapp på at mere rene gråtoner samt litt økning av kontrasten kler bildet bedre (snøen hvit, det mørkeste helt svart). Og som litt flisespikkeri til slutt: Jeg synes bildet fortjener en runde med forsiktig oppskarping og muligens en litten oppretting av horisontlinja.

Dette var nå bare mine synsinger som kanskje kan tjene til inspirasjon for videre eksperimentering.

;)

Hjerteligst
Frode Langset
Avsluttet .
Hei

Rette opp horisonten: Du må rotere hele bildet til det står riktig og klippe kantene etterpå. Dette foregår på litt forskjellig måte i de forskjellige programmene. Hvilket program benytter du?

Ellers synes jeg du har gjort versjon 2 for mørk i det mørkeste. Det gror igjen i de mørke områdene i høyre bildekant og den store knatten til venstre i bildet. Detaljene bør synes i disse områdene etter justeringen. Se på originalversjonen. Det er vedre å la de mørke områdene være som på originalen (der de egentlig er ganske bra synes jeg) enn å justere dem ned for mye. Det er også viktig å følge med på de lyseste områdene så ikke de svake nyansene i himmelen og overgangen mellom himmel og tåke blir borte. Jeg var nok litt for "lettvint" i min forige kommentar.

Ps. Ikke la meg "ta over" hele bildet da! Det er egentlig ganske fint i utgangspunktet! ;)


Hjerteligst
Frode Langset
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu