"Opplyst"
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikon 18-70
  • Blender-
  • LukkerBulbs
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_348812} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Knut R.

Fint bilde dette også, Kolbjørn, men lyssettingen er meget krevende. Tror jeg hadde kompensert eksponeringen noe ned. Du kan redusere higlights noe i PS. Du har også fått litt "lens flare". Øverst til venstre har du fått inn noe lyst. Det kan fjernes ved å beskjære bildet litt.

mvh Knut
Kolbjørn P.

Hei Knut!
Takk for kommentar. Jeg ser det du sier i fht lyset. Jeg har to andre versjoner av bildet som er lavere eksponert. Mulig jeg vurderer å legge inn ett av de, eller prøver som du foreslår å finpusse litt i PS. Har du forslag til hvordan hindre "lens flare". Kan et filter avhjelpe dette?
Kolbjørn
Knut R.

Hei Kolbjørn!
Beste måten å hindre "lens flare" er å flytte seg bitte lite grann slik at man kke får lys inn i objektivet eller bruke solblender. De fleste objektiv i dag har forskjellig coating som skal redusere dette, og Nikons objektiver skal være bra slik. Et filter kan heller bidra til mere "lens flare" enn mindre. Noen av disse flares kan du lett fjerne i PS.

mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu