Water Lobelia
En gammel favoritt dukker frem fra glemselen. Bildet er trykt såpass mange ganger at originaldiaset hadde fått hard medfart, så det var behov for omfattende digital restaurering. Resultatet fremstår her.

Absolutt blikkstille vann i sommernatten og 20 minutters eksponering, ellers rakt på.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1561
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_34584} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (46)
leif b.
Dette var härlig.Flotte farger, og at rödfargen
gjenngis i vannet rundt, Lobeliastilkene lagde en fantastisk fargebalanse...leif
Frank W. G.
Råflott!!!

Frank
Ragnar W.
Strålende! Fantastisk mykhet i fargene og overgangene.
Nils B.
Delikat og vakkert. Nydelige tiltalende farger.
mvh Nils
Arild S.
Flott komp. Enkelt og stilig.

Arild
Reidun G.
Jeg sa WOW allerede da jeg så thumbnailen , og det ble bare bedre.
20 minutter ?, nå må du hjelpe en amatør - jeg ville trodd det ville blitt alt for lyst ?
Reidun
Lars-Anders M.
Så du er tillbaka igen etter pausem! Bra farver få elementer. Meget bra.
Birna R.
20 minutter er det som skal til kl 2330 en sommernatt, med f/11 eller så på objektivet. Fuji Velvia film om jeg ikke mistar meg (bildet *er* gammelt).
Geir Arne M.
Dette var et vakkert bilde. Fine fargetoner , flott stemning. Spesielt den lille bevegelsen ved rota til planten.

mvh
gam
Marius J.
Herlig, rett og slett !
Intet annet i tilføye !
Arve k.
Utrolig delikat, kompen å farvesamensettingene er nydelig, som gir en deilig balanse i bilde.

Arve K
linn n.
Helt utrolig nyyydelig bilde!
-linn-
Bent S.
Det er bare å beklage, men snillisme får være snillisme. Jeg er rett og slett imponert, Bjørn. Svært stramt og meget elegant resultat. Et bilde jeg ville like å ha på veggen.
Ha en flott kveld. Mvh. Bent
Knut Ådne F.
Imponerende, rett og slett...

KnÅdne
Tom A. T.
Elegant.
mvh Tom T
Tom B.
Lækkert, berre lækkert... Deilig enkelt og elegant. Jeg går ut fra at du ikke har mer opp og nede, for det hadde gjort bildet enda bedre.

For en 'ikke fotograf' er spørsmålet til Reidun interessant, men svaret ''det er det som skal til'' ikke helt fyldesgjørende; hvordan kom du fram til 20 min. ? Jeg forstår at det ikke er så helt nøye, men er det erfaring, gut-feeling eller kalkulasjon som gjorde at det ble ca. 20 minutter og ikke ca. 12 ?
TomB.
Stig S.
Vakkert, ikke mer å si om det!

--ss--
Birna R.
TomB: +2 EV korreksjon iflg. tidligere tester på RVP. Med såpass lange eksponeringstider var det bare å bruke ''kjente'' verdier.

Jeg tok mange bilder den kvelden, det var helt utrolig stille og fint. Bildene er tatt med en 300 mm og jeg brukte fjernstyring fra land for ikke å lage bølger. En gang i blant vasset jeg ut og endret utsnitt. Dessverre ødela Kodak adskillige av opptakene, så jeg har ikke mange igjen. Jeg har imidlertid opptak tatt tidligere på kvelden med det utsnittet du ''ba om'', men da var ikke fargene like fine.
Tom B.
Bjørn,

Det hjalp litt, men

''+2 EV korreksjon iflg. tidligere tester på RVP''

skjønte jeg ikke bæret av. Could you expand, please ?

Dessuten: mens jeg først har deg på trå'n - hvor (på nettet) finner jeg best forklaring på IR og digitalkameraer. Det har jeg litt problemer med å forstå (som mye annet).

TomB.

Tom E. F.
..har fått en ny favoritt nå, jeg!
∞ vakkert bilde!
mvh Tom
Birna R.
TomB: jeg satte opp korreksjonstabeller for filmene den gangen jeg brukte slikt. Bygd på testopptak. Altså: hvor mange ''trinn'' (EV) jeg måtte korrigere når tidene ble lenger enn 1 sek. etc. Så det var bare å måle lys på vanlig måte og stille kameraet inn på en passende korreksjon. Got it?

Nå har det gått noen år siden sist jeg anvendte Velvia og jeg har ikke lenger korreksjonene i hodet, men ett eller annet sted på nettverket mitt flyter vel tallene omkring fortsatt. på skikkelig lange tider så spiller det ikke allverdens rolle med noen minutter til eller fra.

IR (pluss UV) og digitalkameraer har jeg skrevet en lang artikkel om som du finner på

http://www.naturfotograf.com/UV_IR_rev00.html

den burde sette deg på rett spor

Tom B.
Takk. Got it. :)
TomB.
Tor Erik F.
Flott bilde. Synes det er litt trangt i toppen.

mvh TEF
Ann F.
Less is more.
Meget elegant, men jeg TROR jeg kanskje ville gitt et par mm mer i toppen.
Mvh Ann
Birna R.
Ann: et så enkelt motiv (og utsnitt) trenger noe som holder det sammen dynamisk. Et stille brudd på uskrevet regelverk kan være alt som behøves. Jeg har, siden flere andre også nevner utsnittet, kikket gjennom noen av mine andre bilder fra denne seansen, og ser at jeg har valgt ut akkurat dette bildet pga. utsnittet enda mer enn fargene. Det er jo ikke mye å synde mot i et såpass forenklet motiv, men jeg har likevel klart det. Dermed føler iallefall jeg at bildet lever bedre videre. Det har jo beholdt tiltrekningen i mange å også (tatt i 1991) og det er i seg selv et bra tegn.

Bildet foran dette i opptaksserien var i høydeformat og finnes på websiden min. Der er det adskillig mer ''luft'' i bunnen (høydeformatbilder må jo som kjent komponeres annerledes, det holder ikke bare å dreie kameraet 90 grader), og bygger mye på speilingene i vannflaten. Også et bilde som har vært mye brukt, men fargemessig er dette her (kveldens siste) det aller fineste.
Tarjei Ekenes K.
flotte farger, også ved roten av stråene !!!!!

pent !!!!!

klarer ikke helt å slappe av med kompet....
savner littebittluft både oppe og nede...

! son tarjeiav !
Kai-Wilhelm N.
Bra.

Hvordan vil D1x oppføre seg med 20 min?
Tenker på støy o.s.v.

-kai
Birna R.
Ikke i det hele tatt. Bare håpløst.

Jeg ville helt sikkert ha valgt en annen fremgangsmåte med et digitalkamera, f.eks. å bruke et helt annet objektiv enn min 300/4.5 ED, som trenger å blendes mye ned for å bli kritisk skarp.
Rune Edvin H.
Pent, rent, enkelt.
Rune
Eskil O.
Enkelt, stilig og vakkert.

Eskil.
Kent Johnny D.
Hmmm.
Dette kan du gett...

KJ
Stephen F.
Rålekkert.

Kjetil H.
Nyyyydelig !!!!
Du er flink du :-)

KH
Haiman A.
Ikke for å være negativ og ''Bad Guy'' her, men hva i all verden er det dere hopper opp og ned for? Jeg ser ingen grunn til så mye oppstyr i forhold til dette bildet.
Jeg ser 4 stilker med noen blomster og litt farget vann.
Komposisjonen er heller kjedelig. Bildet gir veldig lite av seg selv og er veldig lite spennende.
Eneste som gjør bildet en smule spesielt, er den lange eksponeringen.
25 min eksponering... Veldig bra. Det forteller bare at filmen som ble brukt her er en meget godt film som takler lang ekponering uten å påføre bildet så mye støy. Det er det ingen fotograf som kan ta kreditt for. Noe mer spes er det ikke.

<a href=''http://www.big-ben.no''> ::Haiman::
Birna R.
Hei Haiman: klart du skal være velkommen med din kommentar også, skulle bare mangle.

Det du ser er ikke alltid det du opplever. Så også her. En enkel test: innholdsfortegnelsen i en bok forteller ikke alltid om boka er verdt å lese.
John G.
Flott...
John
Jan B.
Det beste bildet jeg har sett i dag (og på lang tid) 30x40 på veggen hadde vært topp.
Jan B
Avsluttet .
Det som slår meg, er at bildet er eksponert i 20 minutter, og at det er så skarpt!!!
Også lyset da, i det jeg av mangel på kunnskap vil kalle blader nede på stilkene til høyre. De danner for meg det som gir et svar, til det magenta lyse oppe til venstre, og holder bildet sammen.
Birna R.
JPT: Etter at en flau solnedgangs bris (knapt det heller) hadde lagt seg så var det absolutt vindstille den kvelden. Derfor holdt jeg ut til alle filmene var kjørt gjennom kameraet (17 ruller så vidt jeg erindrer). Gitt at du bruker et pålitelig stativ så er det en smal sak å få skarpe bilder på lang tid og 20 minutter er mest en tålmodighetsprøve (alle vibrasjoner vil jo dø ut). Tidligere på kvelden var jo ikke eksp.tidene så lange selvsagt, men de ble det mot slutten. Bildet er vel det siste på den 17.filmrullen og jeg begynte å få store vansker med å se noe særlig etter dette.

De røde ''bladene'' du omtaler, nederst til høyre, er speiling av himmelglød i vannhinnen, som bøyer oppover omkring stilkene og derfor virker som et linseelement.

Arild K.
Meget pent !!!

Mvh AK
Thorfinn B.
ja at dette er en liten darling kan jeg godt forstå Bjørn. Noe sparsomt oppe og nede (og da mener jeg ørlite grann), men den stramme kompen er selvagt med på å forsterke stemningen.

I lengden kan den kanskje bli litt småsøt for enkelte (inkl meg selv), men den holder nok en god del betraktninger. Nydelig er den absolutt!

Birna R.
Vi kan da ikke bare ta kreative bilder Thorfinn, av og til må man ta en pust i bakken og fange stemninger også. Det er rom for alt.

Av og til ønsker jeg at jeg kunne fotografere slikt i dag også, men det er ikke like lett nei. Tidene endres og mennesket med dem.
Roy S.
Vakkert. Syns utsnittet er genialt og løfter et bilde som fort kunne blitt ''klise´aktig''.
May-Lise L.
Å, så pent!
lars morgan k.
God formiddag. Bildet ditt er helt etter mitt hjerte, den enkelheten det fu her formidler er i kontrast til mye av kaoset som omgir oss, også her i forumet. Bildet kan jeg godt forstå er en av dine favoritter, det ville ha vært en av mine hadde jeg tatt det. Må innrømme at jeg setter større pris på denne kategorien av bilder enn dine mer abstrakte verk. Men uten forandring, ingen fremgang, noen må gå først.

vennlig hilsen
Lars Morgan
Audun R.
Beskjæringen gjør bildet, mener nå jeg.

MVH Audun
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu