Frøken Svendsen på Herr Nilsen
Portrett av Kari Svendsen på jazzcafè på Herr Nilsen.

Jeg liker virkelig godt blikket hennes her, det viser så tydelig at hun elsker det hun gjør.
Bildet inngår i albumet Portretter - Portretter av forskjellige slag.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-05 03:15:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70S
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_344011} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Erling S. K.
Nei. Det falt ikke i smak.
Cora M.
Da går det vel an å kommentere hva som ikke falt i smak ;o)
Erling S. K.
Å, beklager. Bildet.

:-]
Avsluttet .
Likte ikke fargevalget her, og du kan gjerne croppe bort alt rot...dvs skilt/plakat bak, ledning, og mye mindre av skjorta...skikkelig crop hjelper nok noe...og skarp opp litt og du...men smilet og ansiktet er jo typisk for Kari da..

T
Cora M.
Jeg legger ut en croppet/ryddet versjon, men jeg synes det blir for snaut. Foretrekker originalversjonen.Og jeg ønsker ikke å skarpe opp, jeg har brukt diff glow med vilje for å få et mykere inntrykk ;o)
Erling S. K.
Jeg siterer gjerne Jean Miele: Man skal aldri bruke tid på et bilde i Photoshop, om det ikke i utgangspunktet er et godt bilde som er tatt. Og det er vel først og fremst det som svikter her. Det er altså ingen grunn til å etterbehandle et bilde, som en slags redningsaksjon. Bildet du forsøker deg på er veldig vanskelig i utgangspunktet, og da mener jeg ikke photoshop-jobben, men det å få tatt et godt bilde på konsert. Det blir veldig fort i "se, her er jeg og kjendisen"-sjangeren, og da blir man kanskje ekstra motivert for å bruke det videre.

Du kunne kanskje ha flyttet deg bakover i lokalet og brukt en lengre telelinse for å ryddet i bakgrunnen, forsøkt og fått et bilde der hun ser i kameraet, evt brukt en vidvinkel for å skape et inntrykk av atmosfæren.

:-]
Roy Sigurd K.
Jeg synes V1 var for rotete, V2 var helt greit, men ikke helt min stil. Jeg ville ha prøvd å eksponere mens hun synger istedet for å ta det i en "pause", som det ser ut som om du har gjort her. En annen ting er at jeg hadde beskjært enda mer enn du har gjort her og fjernet litt av den noe forstyrrende prikkete kjolen og heller prøvd å få ansiktet mer sentralt.

Men - kjør på - bildet er ikke dårlig, som enkelte hevder her, men du kan nok lage noe bedre om du bruker litt tid på det ;)

PS: Neste gang - prøv å gå nærmere - gjerne med en 50mm/1,4 eller en 85mm/1,8 eller noe. Lite dybdeskarphet gir etter min mening mye mer mening på sånne bilder enn absolutt skarphet. Som nevnt her kan også en tele hjelpe på dette, og kanskje være bedre, spesielt med mindre erfarne artister (ikke skrem dem med et objektiv oppi nesa på dem), men selv bruker jeg ofte 50/1.4 og 85/1.8 (for canon) i de bildene jeg tar.
Eli R.
Jeg savner å se mer av øynene. Ja jeg ser at hun ser glad ut men ikke noe mer liksom. De fleste artister i denne sjanger prøver å utstråle glede på scenen.
For meg er det uskarpheten som drar det mest ned, det virker som om fokuspunktet ligger på halsen. Som kanskje ikke hadde fortjent så mye plass i bildet? I tillegg til en rotete bakgrunn som tidligere nevnt.
- Eli
Geir A. G.
Jeg kan ikke huske å ha sett så mange knivskarpe perfekte scenebilder tatt uten blitz (har prøvd selv...), men jeg syntes dette var bra jeg! At dette skulle representere en fåfengt redningsaksjon i Photoshop er det dummeste jeg har hørt i dag. Versjon 1 for meg - er ikke begeistret for bilder som er zoomet / croppet helt inn til jekslene, hvor man såvidt ser et par øyne, en nese og en munn...
Cora M.
Geir

Jeg må nok si meg enig med deg. Ble overrasket når bildet ble slaktet over at det skulle være så dårlig. Likeledes synes jeg versjon #2 blir for snaut, og jeg foretrekker versjon #1 selv.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu