Maria B.....
uteportrett
Syns det ble bra
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-10-01 12:25:25
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-10-02 00:53:44
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Eos 400 D
  • Canon EF 70-200 L IS USM
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger647
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_343531} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Eli R.
Hm syns hun er nesten litt for brun så det ser for meg ut som en overdose brunkrem. Hm kanskje jeg syns det klæsjer fordi alt rundt henne er i kalde farger mens huden er varmbrun.
- Eli
Lars-Anders M.
Det ser ikke ekte ut. Jeg mener fargerne.
mvh
LAM
Morten M.
Takk for kommetarer. ER: det er brutone i hele bilde på in skjerm. syns ikke fargene er kalde her heller.

LAM: Hva er ekte å hva er uekte rent fotografisk? Er ikke alle farger men ser ekte?
Aina s.
Jeg synes fagene på bakgrunn og modell harmonerer fint, men reagerer på det jeg oppfatter som uekte brunfarge på huden hennes. Om den er ekte eller ikke- det ser ut som om det er for mye brunkrem inn i bildet. Dette pga at brunfargen har litt mer gultoner enn det jeg oppfatter at ekte brunfarge har. Men det er kun min oppfatning.
Ellers synes jeg posituren hennes virker veldig tilgjort og lite naturlig. Sort hviten kunne fungert fint med litt annen posering.
Mvh Aina
Avsluttet .
Jeg tror årsaken til de andres kommentarer om farger skyldes at hun har en merkelig kraftig rødgulbrunaktig farge i ansiktet - nesten som hun har brukt en altfor stor dose selvbruningskrem eller at fotografen har dratt litt vel mye i spakene under etterbehandlingen. Har tillatt meg å redusere det metningen i ansiktet litt, og da ble det etter min oppfatning litt bedre:

http://farm4.static.flickr.com/3004/2904971497_6d4016749a_o.jpg

Sv/hv-versjonen blir for grå på min skjerm.

Når det gjelder bilde og komposisjon sånn ellers så er det helt greit, men synes kanskje utsnittet blir litt ubestemmelig og lite "fokusert". Litt sånn hverken det ene eller andre.
Eli R.
Tommys versjon dekker det jeg mener.
-eli
Kjetil H.
Utover det fornuftige som er sagt om hudtonene her, forekommer det tydelige spor etter unøyaktigheter i den lokale kontrastjusteringen. Det gjelder særlig rundt duskene som henger ned fra lua, men det er også artefakter i selve pelsen, og det går en stripe over hennes venstre skulder.

I selve opptaket er det også ting å sette fingeren på. Det optimale skarphetsplanet ligger ikke på øynene, men treffer nesetippen. Det er likevel nok dybeskarphet til at det berger seg.

Lyssettingen er ikke spesielt gunstig. Det opplyses at bildet er tatt uten blitz, men da er det merkelig med tydelig catchlight i øynene hennes og den markerte skyggen under haka hennes, samt tendens til hotspot på nesa og leppa samt en lysrand ytterst på hakepartiet. Typiske spor etter popupblitz eller blitz påmontert kameraet og fyrt direkte mot modellen.

Desstuten er bildet tilordnet en fargeprofil som mange nettlesere ikke kan lese. Bildet vil derfor oppfattes tildels svært ulikt utfra hvilke nettlesere det vises i. I Firefox 3 ser det betydelig blassere ut enn når jeg laster bildet i CS3.

Men hun har et kult uttrykk og det er kontakt mellom fotograf og modell. Jeg tror i grunnen det kunne vært ganske bra om det ikke hadde blitt radbrukket i etterbehandlingen.
Morten M.
Hei dere og takk for kommentarer=) her kommer det frem mye konstruktivt. la ut bildet etter tommys inngrep!! er tatt med blitz! når det gjelder skarpheten har jeg en misstanke at man må fokusere manuelt og ikke etter hjelpepunktene kameraet tilbyr.. har fokuspunktet midt på øye her!!
Erling S. K.
Dette bildet feiler, både på grunn av det tekniske, men også fordi sensualiteten i bildet ikke eksisterer. Det oppstår ingen flørt mellom modell og meg som seer. Modellen ser underbitt ut og bakgrunnen fungerer ikke. Du slurver med arbeidet i PS, spesielt rundt duskene. Kjøp tegnebrett om du ikke allerede har gjort det, og pass på at det er mye bedre om det blir litt mørkere inn i duskene, enn at det blir en "glorie" rundt dem.

Og husk at du legger bildene ut i f/64.
Avsluttet .
Likte ikke ideen med skinnlue og hverdagsklær. Den kraftige sminken og poseringen får modellen til å virke pornoaktig. Med skinnluen på synes jeg at det hadde vært finere med bare skuldre eller f.eks en singlet.
Morten M.
Takk for kommentarer. Jeg er betenkt på hvordan man kritiserer utseende til modellen når dette ikke er en skjønnhetskonkuranse. uansett takker jeg for den konstruktive kritikken=)
Erling S. K.
At jeg skriver at modellen ser underbitt ut er ingen kommentar til utseende på modellen, det er komposisjonen, men det regner jeg med at du skjønte.

:-]
Eva K T.
Likte bildet og synes du har gjort en bra jobb både når det gjelder det tekniske og med fargen i huden hennes. Likte versjon 2 og 3 best :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu