Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1039
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_343282} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Avsluttet .
Jeg har bare en ting å si, vakkert, dette fungerer på alle måter for meg.
Meget bra jobba dette!

Eirik
Svend Wiig L.
Hei Ivar!

Rent, ellegant og stemningsfyllt med få forstyrrende ellementer!
De få stripene som solen skaper gjennom tåka, legger seg nærmest som paraply over furua.
Ja, med tåke og sol/lys kan det virkelig få frem det beste i naturen!!

Du vil muligens få noen kommentarer til nedre del, men vil ha det som det er her, ellers hadde det virket veldig nakent!
Får på en måte frem helheten og balansen i miljøet...., på en måte....

Mvh Svend
Thomas R.
Enkelt og elegant bilde med ett overnaturlig lys. Veldig bra gjennomført. De duse fargene kler absolutt bildet, midtstillingen likeså.
Thorbjørn R.
Midtstillingen fungerer utmerket. Lyset og disen skaper den rette stemningen. Enkelt og pent - jeg finner ingen ting å pirke på her, egentlig.

Mvh Thorbjørn
Avsluttet .
Disse lystrålene gjennom tåka er bare sååååååå vakre.
Dette er ren nytelse,fargetoner,lys,komposisjon,for meg funker dette hundre prosent.
Tone
Avsluttet .
Enda ett balansert midtstilt natur motiv som fungerer perfekt. Tåkelyset som "spotter" opp bakken rundt treet og den mørke forgrunnen gjør innholdet fullendt
Arvid M.
Topp Ivar!
Denne lille, litt pjuskete furua står perfekt plassert i lyset som bryt igjennom tåka...
Berre topp bilde dette.
mvh Arvid
Arild K.
Lekkert lys og stemning !
Enig med SWL ang. den mørke uskarpe forgrunnen,den bør være med etter min smak.
Som vanlig meget bra !

Mvh AK
Per Inge Ø.
Her er lyset utnyttet på en god måte for å skape stemningen, og sammen med den selektive skarpheten (forgrunn og bakgrunn er uskarpe mens motivet er skarpt) "gjør" det bildet. Treet er plassert bare litt til side for senter, og denne detaljen gir bildet en dynamikk som det ikke ville hatt dersom bildet hadde vært fullstendig midtstilt samtidig som det er så nær senter at roen bevares. Jeg er sikker på at fotografen har valgt denne plasseringen med omhu.

Jeg mener absolutt at de uskarpe områdene i forgrunnen bør være med - de understreker hovedmotivet, ettersom selektiv skarphet forutsetter at noen av bildets detaljer er gjengitt uskarpe og diffuse.

Per Inge Østmoen
Steinulf L.
Jeg skulle gjerne hatt furutoppen litt mer detaljert og den tåler nok litt mer lys på min skjerm. Et flott bilde.
Per Harald G.
Eit bilde som eg syns ser perfekt ut. Nydeleg lys og tåkeeffektar her.

Gratulerer med eit nydeleg bilde!
Kristin S.
Nydelig! Stemningen her er jo bare til å ta og føle på. Fin komposisjon og kledelig format. De små duggfriske buskene i bakgrunn og den mørke stripa i forgrunn på bilde, er med på å skape dybde.
Her som i de fleste andre bildene dine før jeg en følese av og være tilstede i bildet. Synes jeg kjenner den lukten av den fuktige høstmorgenen:)
Fantastisk lys var det også.

Mvh Kristin
Avsluttet .
Jadda! Riktig sted til riktig tid! Her har du fanget lyset på en mesterlig måte. Lurer litt på hvorfor lyset "stopper" nede til høyre, tåkefri sone? :)
Fantastisk stemning i et godt bilde Ivar!

Erik
Anne-Lise S.
Dette er rene åpenbaringen! Lyset som faller ned og som skaper denne fantastiske stemningen gir en nærmest sakral stemning over landskapet, og treet som står der i midten er mottaker av dette hellige. Moder jord, skapelse, og med disse flotte refleksene i landskapet ellers... Jeg ble målløs nå. Har ingenting å utsette, og dermed blir det kun ros herfra. Anbefaling ville du så absolutt fått dersom gamledotten var i funksjon, og jeg ville ikke vært den eneste. Gjennomført helt i toppsjiktet, tør jeg påstå! :-)

Anne-Lise
tommy l.
Hei. Eventyrlig stemning. Format,komposisjon,lys og tåke er perfekt utnyttet!!

Mvh TL
Birna R.
Blir for pent, lærebokaktig og intetsigende for meg. Motivet var jo flott, men behandlingen og komposisjon (sentrering) synes jeg faktisk er ganske fantasiløs i denne sammenhengen.
Stig S.
Hmmm - pent, lærebokaktig - godt vi har ulike synspunkter her, bildet kan sikkert bli et godt utgangspunkt for en spennende diskusjon om billedsyn.

Må innrømme at jeg faller pent inn i folden her: synes midtstillingen funker, tonene er gode og lyset vakkert. Er ikke så begeistret for nedre del, det blir litt for ullent, men du kan ikke godt kutte det, heller... Kan være enig i BRs utsagn om at det er pent: ut over det er vel ikke dette et bilde du har laget for å sprenge barrierer?

--stig--
Avsluttet .
Hei.

For et utrolig vakkert bilde, stemningen er til å ta og føle på.

Lisbeth
ingebjørg fyrileiv g.
Bildet er absolutt godt, og lyset er veldig majestetisk over den slanke furua. Men det stopper nok litt der for meg også. Jeg savner noe i bildet, og synes i grunn lyset er mer fascinerende i de små buskene enn selve furua. De mørke hjørnene kunne kanskje bildet ha vært foruten, men når det er sagt er det fint at de ikke er mørkere. Kanskje en annen tone hadde slått an? Men om det var mitt, hadde jeg nok vært fornøyd.

vh ingebjørg
anders s.
er på tide med en utstilling snart ivar
dine bilder er salgbare som bare det
synes dette ble flott på alle måter
rene åpenbaringa dette her:-)
mvh anders
Fredrik S.
Nydelig naturfoto.
Lyset er rett og slett fantastisk.

Mvh Fredrik S
Erik J.
På mange måter helt etter min smak. Jeg har jobbet mye med denne type lys og blir sjelden eller aldri helt fornøyd, for det er vanskelig. Filstørrelse og og min skjermvisning gir neppe rettferdig inntrykk, men jeg syns jeg ser (og som jeg ville pålagt meg selv å jobbe videre med) er magenta- og grønn- moiree som en kuppel over furua. Vannperlene i buskene er pluss, men jeg aner en unaturlig lignende effekt på stammen og i nedre høyre grener på furua.
Roger A.
Fin, fint.

Midtstilling fungerer. Lyset, skyggene på marken og disen er det som gjør bildet.

Jeg har litt problemer med høylysstripene på hver side av stammen, samt refleksjonene i bladene på buskene. De syns jeg gjør bildet urolig.

//roger
Ivar B.
Takk for kommentarer alle sammen.

Hadde vel kanskje regnet med å få litt mer motbør på denne. Ja, jeg skjønner godt at det kanskje blir for pent og at opplevelsen dermed stopper opp der for noen. For meg er det lyset og symbolikken det skaper i forhold til treet som er det bærende.

Komposisjonen er jeg godt fornøyd med selv, og ja det lille bruddet i midtstillingen er overveid.

EJ:Du påpeker riktignok at det tekniske ikke sitter helt opptimalt, da bildet har svake antydninger til magenta/grønn-moiree. Jeg har jobbet endel med å få bort dette, men jeg får det rett og slett ikke til. Jeg skjønner ikke hva de unaturlige effektene på stammen og i nedre høyre gren på treet er. Jeg ser ikke noe rart der.

EN: Jeg tror kanskje det må være det at det er tåkefritt som gjør at det stopper der nede i høyre. Jeg har jo mørknet noe i kantene nede og litt opp langs siden, så det er mulig at dette også er medvirkende. Skal ta en titt på dette.

BR: Å jeg som trodde jeg hadde god fantasi :-)

Takk alle sammen for konstruktive tilbakemeldinger. Mvh Ivar.


Sverre H.
Hei Ivar,

Dette bildet synes jeg var knakende godt. Og at det er tatt fra læreboka bør du ta som et kompliment. Har enda ikke sett en lærebok om naturfoto med denne kvaliteten på furufoto.

Midtstillingen fungerer strålende, og lyset som brøyter vei gjennom tåka skaper liv i det som fort kunne ha blitt kjedelig og fantasiløst. Men her har du vært på rett sted til rett tid Ivar. Det er ofte små marginer som skiller den svært gode naturskildringen fra det ordinære. Du klarer dette, som du har gjort mange ganger i det siste.

Om noe skulle være kjedelig her må det være enkeltes evne til å gjenta seg selv i fantasiløse tilbakemeldinger. Nei Ivar, dette er et godt stykke arbeid, helt i tråd med mange av dine tidligere bilder. Stå på!
Stig Børre E.
Her har du vært i kontakt med han der oppe... :-)
Fantastisk lys, mesterlig formidlet. Midtstilling og format sitter som en kule.

StigB
André M.
Lekkert lys. Synes midtstilt komposisjon fungerer utmerket: Harmoni og ro. Liker også det visuelle samspillet mellom hovedmotivet og buskene under.
Frode F.
Jeg lurer på hvor du finner slike trær, som er omgitt av magisk skodde og lys?! Dette er estetisk og visuell nytelse, Ivar, fyttegrisen.

Måtte alle furulegger i framtiden få æren av å bli utsatt for ditt blikk - og ditt kamera.

ENESTÅENDE.

FF
Carsten A.
Tja, pent, men samtidig rett på sak og ikke så veldig mye mer. Mørke hjørner bidrar til inntrykket av en tradisjonell løsning.

Bildet ligger selvsagt godt over det meste av det som legges ut på FOTOdotNO.

MVH CA
Tove H.
Det glitrer og skinner - nesten overjordisk dette! I mine øyne meget vellykket med midtstilling, toner og det hele.
Hilsen Tove
Helge .
Utrolig godt eksponert.
Fargebehandling og lysbruk gjør det til en absolutt høydare.
Eventyraktig stemning.

Mvh
HRB
Ann T.
Et usedvanlig vakkert og teatralsk bilde! Lyset er pent og måten solstrålene lager en slags paraply over den lille furuen er flott. Jeg synes at midtstillingen fungere bra.
Mvh. Ann
Anna K. S.
Oi! Utrolig stilig! Enkelt og elegant - Meget bra jobba :)
Eva Marie P.
Dette var et utrolig spesielt og vakkert bilde.
Fantastisk lys..nesten magisk dette.
Jøss, så flink du e!!
-epl
Fredrik B.
Wow vilken underbar bild, jag gillar att trädet är centrerat.
Mycket flott.

Mvh.
Fredrik

Evi H.
Dette bildet var rett og slett bare nydelig! Utrolig flink du er!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu