Myrsnipe
Tatt på Hafsfjord

Er dette en myrsnipe?
Liker lyset og fargene på bakgrunn ellers ok. Ang komposisjonen kuttet jeg spilbilde pga at det låg en stein midt i speilbilde.
Bildet inngår i albumet Fugler i Rogaland - Bilder som er tatt i Rogaland
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-09-23 21:05:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 40D
  • Canon 300mm f/4 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Annethåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger204
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_341554} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Øystein Rye E.

kjempeflott bilde!! utrolig behagelig lys og fint med vannet.
Avsluttet .

Om det er en myrsnipe kan jeg ikke si, men at bilde ar flott det kan jeg si! Jeg liker bakgrunnen, med litt nyanse i. Flott skarphet og fine farger. Flotters :D

Mvh Daniel Gusland
Adrian Dyrhaug G.

Hei Simon!

Et meget vakkert bilde av myrsnipa i et vakkert lys. Har ikke hatt gleden av å treffe denne arten enda....
Fin positur på myrsnipa der den nærmest kikker ned i sitt eget speilbilde. Hadde vært artig om du hadde fått med hele speilinga, oom det er mulig?
Skarpheten er upåklagelig god og sitter nøyaktig der den skal sitte. Fin dus bakgrunn og god bruk av dybdeskarphet.
Et flott myrsnipebilde med herlig dybde!

mvh Adrian Grande
Marcus V.

Fint lys og fine farger. Grei skarphet. Liker ikke komposisjonen - du burde ikke ha kuttet speilingen. For mørke mellomtoner og skygger, og en noe kjedelig positur på fuglen.
Simon Iden B.

Takk for kommentarer.

Kuttet pga at det låg en stein midt i speilingen.
Skyggene er ikke mørke på min skjerm.
Posituren kn jeg være enig i.
Adrian Dyrhaug G.

Hei Simon!

Det at skyggene er noe mørke trenger ikke være negativt. Slik jeg ser det skaper det mer spenning i bildet og skyggepartiene står i kontrast med det vakre lyset. Synes derfor at v2 ikke ble noe bedre. Etter min mening burde skyggepartiene være så "mørke" som de er i v1. I nakkepartiet på v2 er det kommet et noe "blast" parti, som skyldes at du har prøvd å lyse opp skyggene.

Dersom du kuttet vekk speilingen pga en stein midt i speilingen finner jeg ingenting annet som kunne vørt gjort bedre.

v1 ble topp!

mvh Adrian Grande
Simon Iden B.

Takk for hyggelig kommentar Adrian =)
Avsluttet .

Nydelig lys,enkelt og flott bilde:-)
Tone
Bent U.

Likte dette godt. Varme farger, jevn fin bakgrunn, skarpt. Mvh Bent
Marcus V.

Simon: Du sier at du "kan være enig i posituren". Det er ikke snakk om å være enig eller uenig, det er snakk om å gi og ta konstruktive, ærlige tilbakemeldinger. Du har flere ganger oppført deg på samme måte som du gjør nå - og avvist kritikkene mien tvert. Hvorfor legger du bilder ut på dette nettstedet? Jeg antar å tro det er for å få kommentarer - rett meg om jeg tar feil...

Hvorfor ønsker du kommentarer? Jo, mest sannsynlig fordi du ønsker å høste av andres erfaringer, meninger og synspunkter. Du vil forbedre deg, rett og slett, og det gjør du ikke med "fint bilde"-kommentarer. Jeg har tidligere både gitt og fått slike kommentarer, men det hjelper fotografen lite. Han / hun får bekreftet de positive sidene, og får sikkert haugevis av motivasjon til å fortsette å utvikle seg som fotograf - men personen (fotografen) går i de samme fellene gang på gang - nettopp fordi ingen forteller han / hun hvor de er, så han kan hoppe over de (eller gå rundt om man vil), rent billedlig altså.

Du avviser uttalelsen min med å skrive at "skyggene er ikke mørke på min skjerm". Da er det tre mulige problemer:

1. Skjermen din er ikke riktig kalibrert, og viser gal tonefordeling.
2. Øynene dine kan ikke se at skyggene er gjengrodd = skyggene er for mørke.
3. Du vil ikke innrømme at skyggene er gjengrodd.

Det er langt ifra mye som er gjengrodd, men det er noe, og det er verdt å nevne - nettopp slik at du skal slippe å gjøre akkurat det samme igjen.

Å lysne mellomtonene (jfr. V2) hjelper ikke på skyggepartiene - de vil bestå like mørke og gjengrodde som i V1. Å lysne skygger er neppe noen god idé - du vil få både konturmangler og støy, spesielt om det gjøres sent i bildebehandlingen. Tonefordelingen i et bilde skal, for best mulig resultat, skje under konvertering fra råformat til ønsket filformat for videre redigering.

Adrian sier noe meget viktig, at skyggene er gjengrodd trenger ikke være negativt. Det er helt riktig, men jeg påpekte det FORDI jeg synes det er negativt. Det kan være med å formidle en stemning i bildet, men i dette tilfellet mener jeg ikke du har lyktes, om det i hele tatt er gjennomført med et formål - om nettopp å formidle en stemning eller lignende.

Og husk - alle har forskjellige meninger om et bilde, på godt og vondt. Jeg sier min, og det er ikke for å være slem - på samme måte som læreren din på skolen ikke gir deg lekser for å være dum eller slem, men for å hjelpe deg til å lære, utvikle deg og tilegne deg kunnskap om et bestemt emne. Å begynne å forsvare seg mot en kritikk eller en kommentar har ingen hensikt (jeg snakker av personlig erfaring, hehe) - for du kan ikke nekte for en annen persons mening!

Unntaket er (ihvertfall mener JEG det er slik, husk - dette er subjektivt) når det presenteres usanne påstander som f.eks. at høylysene er utbrent når de ikke er det i histogrammet (for da er det teknisk umulig at de ER utbrent, og personen tar feil) eller kommentarer som "bakgrunnen var ikke så grønn i virkeligheten" (det vet jo ikke kritikeren med mindre han var på opptaksstedet under de samme forholdene). Da er det (i min mening), "lovlig" å påpeke at personen tar feil, og henvise til FAKTA som viser HVORFOR vedkommende tar feil.

Nok en gang håper jeg du ser på dette som hjelp. Og til slutt - husk at jeg ikke har fasitsvaret på noe som helst av det som diskuteres her.
Jeg formidler kun kunnskap og egne erfaringer for å hjelpe andre i lignende "problemer". For det er vel det vi er her for?

Stå på Simon, jeg er sikker på at du blir en utmerket fuglefotograf med litt pågangsmot, tålmodighet og bevissthet på egne feil!

(Oi, det ble vel litt mye dette her, menmen, det får så våge seg...)
Simon Iden B.

Forstår hva du mener, men det med skyggene sa du "altfor mørke", noe jeg tolker som veldig veldig mørke. Men i denne kommentaren sier du at det langt i fra mye som er gjengrod, så hvorfor sier du ALTFOR mørke i forige kommentar?
Folk har forskjellige grenser til hva de mener er for gjengrodd og akseptabelt. Du mener den er for gjengrodd og jeg mener den er akseptabel.

Skal være enig at de er noe mørke, men akseptabelt.
Du har forresten glemt nr4: At din skjem ikke er riktig kalibrert ;-D

Det med posituren sa jeg "kan være enig med posituren", noe som betyr at jeg er enig.
Men skjønner ikke helt at du nevner det slik for når jeg kommenterte noe ang dybdeskarpet avviste du kommentaren min. Du sa at dybdeskarpheten hevet bilde.

Jeg har ikke problemer med å innrømme mine egne feil, men av og til kan det virke som du har det(?) Kan godt innrømme at komposisjonen og etterbehandlingen ikke er av høyeste klasse, men jeg gjør mitt beste.

Hvis det virker som jeg er sur så tar dere feil. Jeg sitter og skriver dette med smil om munnen =)
Har ikke lyst til å begynne å sende kranglekommenterer til hverandre.

Smil og vær glad for hver dag som går, så skal du se hvor mange venner du får :D
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Simon!

Her er jeg mest opptatt av det vakre,lave lyset som kler snipa så flott.
Skygger og mellomtoner synes jeg er helt ok på V1.
Irriterende med kuttingsen i speilbildet, men nå forstår jeg jo grunnen.
Synes kompen er helt grei.
Liker det jeg ser.

En fredelig natt!
Hans-Jørgen
anders s.

god kveld simen
synes at dette ble et flott bilde av myrsnipa
fine farger og pent komponert
litt synd at speilinga ble spolert pga steinen,men sånn er virkeligheten når en jobber ute i en ikke arrangert natur:-)
mvh anders
Simon Iden B.



hehe ja, får bare akseptere naturen slik den er.

Takk for kommentar Anders, Hans-Jørgen, Tone og bent:D
Odd E. k.

Hei Simon!

Et flott bilde av snipa i vannkanten. Nydelig positur der den går og spiser med bestemte skritt. Flott skarphet og et fint og varmt lys inn på fuglen. Ikke lett dette med å kunne få med også speilingen, men dette var jo bra. Flott bakgrunnsfarge som passer godt til snipa sine farger. Flott fanget Simon!

Mvh

Odd E.
Simon Iden B.

Takk for fin kommentar Odd
Liv F. D.

Hei Simen
synes dette var et flott bilde av snipa. Nydelige farger og flott postiur. #2 ble veldig fin.
mvh
Liv ")
Simon Iden B.

Takk Liv for kommentar :D
Knut H.

Hei Simon.
Du har mange flotte bilder der jeg har stor sans
for lysbruken i bildene dine.Likte v1 best av disse
fargetonene i bilde er meget god.
Mvh Knut
Simon Iden B.

Takk for hyggelig kommentar Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu