Løve i Kristiansand Dyrepark
Bildet inngår i albumet Fugler og Dyr -
Utstyr
  • Olympus SP-570UZ
  • -
  • Brennvidde92mm
  • Blender-
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetISO-64
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_337133} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Jacob V.

Hei

Et mektig bilde av et mektig dyr. Synes det var synd at den steinen var der nede i venstre hjørnet. Den ble litt forstyrrende. Alt i alt et flott bilde.


Mvh

Jacob
Steffen F.

Herlig bilde Anne-Lise. Ser ut som en gammel reklameplakat for sjokoladen "Lion".
Avsluttet .

Syns dette er et bra bilde.
Fine kontraster,godt utrykk,du har fått frem hvilket mektig og flott dyr løva er.For meg ser det ut som om skarpheten sitter i "luggen",og ikke helt skarpt i ansiktet,men det er så lite at det sjenerer meg ikke noe særlig.
Tone
Odd E. k.

God morgen Anne-Lise!

Dette er ingen koseløve, som du kan tulle med i sengen før leggetid. Ru tunge og skarpe jlør har'n også!
Et megktig åsyn der den ligger på steinhella i den gode brisen og speider.Rask på labben er den også.Synest dette ble et meget flott bilde, da jeg ikke bruker å kommentere dyr fra parker etc!

Ha en fin fotodag!

Mvh

Odd E.
Ingunn T.

Flott portrett av løven. Godt avstemte kontraster.
Han ser virkelig ut som kongen der den skuer utover sitt rike.

Mvh Ingunn Teigen
Per Harald G.

Du har fått fram det majestetiske i "dyrenes konge" med dette bildet.Berre så synd at det riket han skodar over er eit litt romsleg fengsel :)
Ann T.

Hei Anne Lise - dette er veldig bra. Et fint portrett av denne flotte kongen. Veldig bra ansikts detaljer og bra fanget blikk. Kunne ha likt å se farger versjonen også, men svart/hvit konvertering er fint i seg selv.
Mvh. Ann
Ivar B.

Et aldeles herlig og mektig portrett av "the lion king". Bildet er rent komponert, og flott i tonene. Likte dette knall godt, men steinen nede ødelegger mye synes jeg. Mvh Ivar.
Hans-Jørgen H.

Du store jungelballade Anne-Lise!
Ble med en gang redd for at du streifa rundt på de Kenyanske savanner med ditt olympus og uten gevær og forfriskninger i sekken.....
Men heldigvis dreier det seg om en helt annen verden, synd for løva, men kanskje ok for deg.
Liker heller ikke å kommentere bilder fra dyrefangenskap, men dette er et mektig og flott portrett av the king.
Gir inntrykk av visdom og refleksjon dette uttryksfulle ansikt opparbeidet gjennom et langt liv. Ser ut til å være i dype filosoferinger over jordas tilstand og økobalanse.
Ville gjerne hatt maxskarpheten i øynene, men gjør ikke så mye.
Noen anelse om alder på the king?
Fint lys over manken.
Synes ikke steinen der nede sjenerer særlig.
Moro å se.

Ha en guter abend i sørlandsbyen Anne-Lise!
Tyrihans
Ronny A.
+1
Hei, Anne-Lise.
Likte godt at du har konvertert dette bilde til s/h. Flott bilde av løvekongen der han sitter og venter på dagens biff:-)
mvh Ronny
Anne-Lise S.

De to hannløvene, derav den ene avbilda her, er ca. 4 år gamle. De kom til Kristiansand Dyrepark i fjor fra Givskud Zoo i Danmark. Hannløvene kom til parken sammen med to hunnløver på henholdsvis seks og syv år gamle. Uteområdet deres i parken er på 5000 kvadratmeter + at de har 300 kvadratmeter inneområde. Kvadratmeterne er godkjent for hele 12 fullvoksne løver, så foreløpig har de fire voksne, og de seks løveungene, født 30. juni og 4. juli i år, svært god plass. Da anlegget deres ble laget rådførte parkledelsen seg med både veterinærer, zoologer og arkitekter for å skape et best mulig område for løvene.

Jeg er i utgangspunktet helt enig med de av dere som ser negativt på, eller er skeptiske til ville dyr i fangenskap. Selvfølgelig ville det vært mye, mye bedre om disse dyrene fikk leve sitt liv i frihet på savannene i Afrika. Dessverre har det, gjennom generasjoner, blitt avlet opp løver i fangenskap i ulike land, og det igjen betyr at løver, som de i Kristiansand dyrepark ikke vet noe om hvordan et liv i frihet kan arte seg. I tillegg kommer spørsmålet om de, av nevnte grunn, ville klart seg om de som unger ble tilvent et slikt liv. De vet ikke om annet enn et liv bak gjerder. Av den grunn ser jeg på anlegget i Kristiansand som et svært godt alternativ for løvene. Anlegget de har er spesialtilpasset disse dyrene, de har god tumleplass (om enn ikke som på savannene, men svært god plass om man sammenligner den de har der med en del andre dyreparker rundt om i verden), og på grunnlag av at de føder unger, kun et år etter at de ankom, menes det at de trives. Ser man på pels, øyne, bevegelser og psyke, er de våkne og friske, noe som igjen viser at de har det godt! Derfor synes jeg det er akseptabelt at de er i parken her i byen, om enn det aller beste selvfølgelig ville vært at de i utgangspunktet var født til frihet et sted under Afrikas sol! :-)

Tusen takk for flotte kommentarer! :-)

Anne-Lise
Inge S.

Hei.
Fint portrettmotiv dette med fine detaljer. Steinen er nevnt men ikke bakgrunnen. Syns bakgrunnen burde vært ren og fin på et slikt motiv uten noen urolige momenter. Ellers bra :-)

Mvh Inge
svein a.

Dette bildet likte jeg,fin skarphet,og de speidende øynene.
Tine F. B.

Flott løveportrett, Anne-Lise! Fint, speidende blikk. Et mektig og prektig dyr! Gjør seg godt i s/h.
mvh
Tine
Svend Wiig L.

Hei Anne-Lise!

For meg, spiller det en rolle hvor bildet er tatt men resultatet er det viktigste!!

Herlige svart/hvitt-toner som kler denne skapningen godt!

Stenen nede til ve. er dog nevnt.

Flott portrett!

Mvh Svend
anders s.

pent bilde av et mektig vesen dette her
steinen er et lite minus,men det ødelegger ikke totalopplevelsen for min del
mvh anders
May-Lise L.

Kongebilde! Flotte gråtoner. Majestetisk holdning på løven. Steinen i hjørnet bryr ikke meg. Syns den skaper litt ekstra dybde til bildet. Som Leo elsker jeg selvsagt dette bildet ;)
Nils B.

Nydelig bilde av pusen.
mvh Nils
Magda H.

Hei

Flott med et svart-hvittportrett. Jeg likte det godt. Du har vært heldig med det!
Har du sett min versjon av samme løve. Skulle gjerne hatt Anne-Lise sin kommentar til det!
Anne-Lise S.

Tusen takk skal dere ha! :-)

Anne-Lise
Ole Birger S.

Dette likte jeg godt, og svart/hvit gjorde seg meget godt på dette bilde etter min smak. mvh obs
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu