På Mercanton
På Beerenberg-vulkanens østre kraterkrone. Vi returnerer her til Mercantontoppen/2188m, etter å ha fullført hele kraterkrona, en tur hittil ugjort av mennesker.
I bakgrunnen Hakluyt-ryggen, med Hakluyttoppen N/2203m som høgeste punkt, og Hakluyttoppen S/2173m som vi førstegangsbesteg denne dagen - 19.06.2008.
I alt huser kraterkrona 11 topper over 2000m m/ PF>=10m (primærfaktor). Som norsk jord er Jan Mayen i sannhet atypisk!
Fjernt ute i bakgrunnen blåner Nordishavet under skyene...
Se den fulle bildehistorien her:
http://www.pbase.com/eaaseth/beerenberg
God høydefølelse! :-)
Utstyr
  • Olympus E-3
  • Olympus Zuiko Digital 7-14/4.0
  • Brennvidde9 (18)mm
  • Blender-
  • Lukker1/640s
  • FilmtypeISO 100 EV -0.3
  • Nei
  • AnnetFrihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger472
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_332720} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Sander M.

imponerende historie og bilde!
Thor F.

Jeg har en tid ventet på flere blinkskudd fra deg fra Jotunheimen. Men dette var ikke dårligere Erik ! Alltid et godt foto fra deg og med en tilhørende lærerik fortelling.

Thor
Fredrik S.

Får nesten høgdeskrekk av å betrakte dette bildet.
Flott komp, og ei fin dybde. Teknisk bra.

Mvh Fredrik S
Thorbjørn R.

Storslagen natur som du formidler på en glimrende måte. Jan Mayen virker jo utrolig spennende. Bildemessig meget bra: Eggen danner en fin linje innover i bildet, havet og skyer i bakgrunen gir dybde og dimensjoner. Flott med tindebestigeren langs eggen. Den nærmeste personen er jeg litt usikker på om jeg hadde tatt med (på bildet altså..)

Mvh Thorbjørn
Leif Egil H.

Fantastisk natur og flotte bilder fra en knalltøff ekspedisjon både her og på websiden din.
Bildet her er teknisk bra. Flotte farger, bra dybde.
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er et unikt og fabelaktig godt bilde!!
Unni F.

Aldeles imponerende magesug-bilde! Tøfft å våge seg opp i slike landskaper. Et nydelig bilde er det også, fine kjølige farger og skarpe detaljer. Eggen innover i bildet understreker det nifse perspektivet og den fantastiske utsikten med skyene under linjen langs eggen.
Jan Mayen? Ja arktisk landskap er imponerende!
Hilsen Unni (nettopp hjemkommet fra SValbard)
Avsluttet .

Fantastisk bilde! Helt rått!! Anbefales.

mvh Trond
UNNI L.

Et spenstig og tøfft motiv, fanget i en storslått fjellheim. Flotte linjer. Likte komp/utsnitt som også holder høy teknisk kvalitet! mvh Unni
Tormod I.

Bildet er strålende i seg selv, men hele serien på pbase.com er fantastisk. Så ut som en ..ok tur, uten å ta altfor hardt i :).
David L.

Syns hele bildet er fantastisk. Fra toppen av fjellet og rett ned til havet. Har også lyst til å kunne ta en sånn tur
Rune N.

Hei Erik, og velkommen tilbake!

Et fantastisk skue, og som ventet fra deg: flott dokumentert! Skal virkelig kose meg med de andre bildene også. Gleder meg!

mvh
Rune
Torbjørn K.

Svært så bra turbilde dette her. Spesielt fint lys og farger, og så lager skyene/snøføyka fin dramatikk i bildet. Uten skyer i fjellheimen så synes jeg noe av dimensjonene forsvinner. Etter min mening er kameravinkelen gal her, noe som gjør at bildet blir ubalansert. Det hadde nok blitt en del bedre dersom du hadde stått noe mer mot høyre, noe som ikke er alltid like enkelt på kvasse egger...

Torbjørn
Erik A.

Takker så mye for tilbakemeldinger! :-)

Torbjørn H:
Egga er egentlig mye brattere og kvassere enn det kraftige vidvinkelperspektivet klarer å formidle. Kameraten i forgrunnen var oppe først, og la slik for å fotografere oss andre. Jeg bare skrittet forbi ham, og tok et liknende bilde sjøl. Men helt enig i at det fotomessig hadde vært bedre uten ham liggende slik i forgrunnen.

Torbjørn K:
''Skyene'' er drivende skodde som genereres idet nordatrekken skyver rå luft fra Nordishavet inn i krateret (gjennom ''porten'' der Weyprechtbreen bryter ut gjennom kraterveggen), og lufta så skyves videre opp og over de 2-300m høge kraterveggene.

Hva gjelder komposisjonen så er utsnittet bevisst. Jeg ville ha med en del av den skyggefulle NØ-flanken, for å understreke utsikten, brattheten og overhøyden til havet. Hadde jeg gått ned av egga til høyre som du sier (bratt), hadde jeg kun etter 2-3m mistet innersiden av krateret av syne, og det hele hadde blitt et helt annet bilde. Selv oppfatter jeg ikke dette som ubalansert, men slikt er jo alltids opp til øyet som ser... ;-)
Svein A.

Hei,

Såg bildeserien din frå Jan Mayen via Oly-forumet på dpreview tidlegare i sommar. Fantastiske bilder som eg har spreidd til min omgangskrets også. E-3`en med tilbehør har definitivt kost seg i dette miljøet!

mvh
Svein
Ivar B.

Et gysla rått turbilde. Dimensjoner, dramatikk og storslått landskap. Har vært gjennom hele serien din fra denne turen, mye bra. En ambisiøs og herlig tur ser det ut til å ha vært. Bildet nyter jeg i fulle drag, og gir meg fjellsug etter bare en dag i lavlandet:-) Mvh Ivar.
Kjetil S.

Helt rått fjellturbilde. Godt jobba!

Den 7-14mm skaper en suggerende effekt.Ikke rart mange holder den som verdens beste (ultra)vidvinkel. Helt fantastisk!

mvh

Kjetil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu