Tåkevandreren
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger495
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_331182} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Frank N.
Fint og illustrativt. Bra kontrast. Er det meningen at lysavfallet skal være der?
Avsluttet .
Herlig lys, effektiv bruk av vignettering som effekt. Men jeg synes forgrunnen blir for stor og dominerende uten at jeg ser at det har noe poeng for komposisjon eller motiv. Tror bildet hade tjent på at opptakssted var nærmere den personen. Med så mye vidvinkel som dette bildet opplagt er tatt med ville du allikevel fått med nok omgivelser om du gikk rett bak vedkommede og tok bildet. Da ville du i tillegg kunnet fått mere effekt av vidvinkelen, mere perspektiv.
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg fikk umiddelbart sansen for dette bildet og syns ikkje du skal endre på noko her.
Lys, komp. og stemning er unik i dette bildet.

mvh Inger Anne
Stig Børre E.
Falt pladask for dette. Den dominerende og detaljerte forgrunnen er en viktig del av opplevelsen. Skaper dybde. Lys og skodde, samt vandrerens plassering er også topp. Effektfull og vellykket vignettering. Fine toner. Meget bra.

StigB
Ivar B.
Du er virkelig tilbake i toppslag Torbjørn. Dette liker jeg. Ja jeg kjøper alt, vigneteringen er flott og den ''lyse'' tåka gir håp for vandreren at han snart kommer igjennom tåka og opp i en fantastisk fjellverden med tåka under sine føtter, magiske øyeblikk. Forgrunnen er også viktig. Deilige toner! Bra x 2. Mvh Ivar.
Kristin S.
Hei!

Et flott og spennende bilde. Det flotte lyset og tåka gir en litt mystisk stemning. Den brede forgrunnen er med å gi en fin dybde i bilde.
Bilde har noen nydelige toner. Vingetteringen er med på å forsterker stemningen.
Veldig bra. Likte dette:)

Mvh Kristin
Roy Arne K.
Hei
Likte dette veldig godt.
Er stort sett enig med de andre, men forgrunnen er for meg litt dominerende, ellers så får jeg en trolsk virkning.
Mvh. rak
Torbjørn K.
Takk for kommentarer!

Tommy: Jeg skjønner godt hva du mener, men her tenkte jeg å ha personen litt mer diskret med i stedet for at den skulle være hovedmotivet i bildet. Tar likevel med meg kommentaren din til neste gang jeg skal ut i tåka.

Torbjørn
Eirik H.
Som Tommy er inne på er det mange måtar å angripe eit slikt motiv på, men eg synest du får fram den stemninga du ønskte å formidle. For meg er dette fyrst og fremst eit stemningsbilete, og det fungerar godt på dei premissa. Eg er ingen stor tilhengar av vidvinkeleffekter, men den gjer nytten her. Spørsmålet er om alt må være skarpt her? Når vi går gjennom skoddeheimen er vel det fremste visuelle inntrykket nettopp mangel på skarpe kantar. Ei lengre brennvidde med stor blendar kunne forsterka det uttrykket du alt har skapt her. Det same kunne plassering av personen lenger inne i tåka. Men som sagt, dette er berre litt filosofering rundt eit bilete som fungerar greit for meg.
Avsluttet .
Rett og slett et vakkert vandrende tåkebilde. Det er nokså steinet, det må være litt vondt å ta seg frem mellom alle steinene.

Men: Helhetsinntrykket mitt synker endel fordi jeg opplever at bilde heller mot høyre.
Tror du skal sjekke opp det. Om i så tilfelle at det er i vater etter dine beregninger, ville jeg allikevel vurdert å dreie litt på bilde slik at betrakter får følelse av balanse.

mvh arild
ingebjørg fyrileiv g.
Hei Torbjørn. Jeg liker stemninga i dette bildet veldig godt, og tonene er gode. Vandreren er bra plassert i bildet, og han har en fin positur noe som er viktig i en slik vinkel.. -Tåka er også slik at han viskes ut akkurat nok til at steminga skal fungere optimalt. Men som flere her, blir jeg litt usikker på spesielt i forhold til vignettring i forhold til forgrunn. I øvre del fungerer det, men i nedre blir forgrunnen såpass lys i midten, at den får mye oppmerksomhet. Om ikke hjørnene hadde vært mørke, ville det blitt enklere å forholde seg til en lys forgrunn. Alt i alt liker jeg dette veldig godt.

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.
Stemning til tusen. Fin utnyttelse av bildeflaten. Kanskje kunne forgrunnen vært dempet noe. Kledelig vignetering.

Kjell S
Erik J.
Fint lys og flott stemning, vignetteringen bidrar fint til begge, pluss en bra komposisjon
Yngve Sem P.
Tekstur, komposisjon og motiv gir en opplevelse som vekker en kombinasjon av melankoli og turglede. Uten sekk ville turperspektivet forsvunnet, naturligvis. Veldig bra dette, med muligens noe bredt bildeformat, men vinjetteringen redder det :)
ingeborg w.
Dette ble flott. Jeg er tilbake på Hardangervidda med en gang. Så mange ganger som vi har pratet om hvor mye stein som er på vidda. Og vandrereren som fortaper seg i tåke gjør det enda bedre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu