Windy Day II
Tatt samme dag og sted som forrige bilde. Brukt stativ og polar filter. Her har jeg undereksponert -2 og brukt seleksjoner og levels i PS for å løfte de mørkere partier
Bildet inngår i albumet Drammen - Photos from Drammen and District
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-07-20 12:34:48
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-07-20 12:42:05
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D80
  • Sigma 10-20mm F4-5.6
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger323
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_328997} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Fred S.

Vakkert, absolutt. De to trinnene med undereksponering som utgangspunkt skal jeg merke meg. Trodde først at dette er en mild HDR-utgave, men regner med at det kun er undereksponeringen og den ekstreme vidvinkelen som gir den fine skarpheten på steinene. Liker retningen på steinrekken, forresten, den parallelle linjen den danner sammen med neset i bakgrunnen gjør at det hele virker målrettet og gjennomtenkt med hensyn til komp.
Eneste minus er den utbrente delen av skyen. Ville ha kuttet oppe for å fjerne det. Riktignok kuttes treet samtidig, men det er jo alløerede kuttet i toppen....

vh fred
Avsluttet .

Et vakkert landskapsbilde med god dybde og fin forgrunn.
Interessant å lese om hva du gjort for å få det sånn.
Skyene er fine og lager liv,men enig med Fred om et lite kutt oppe.
Hilsen Tone!
Ann T.

Takk til Tone og Fred for positive kommentarene.

Jeg har lagt ut 2 nye versjoner. V2 kuttet som foreslått, og V3 some er det samme som V1 men med litt justeringer på lyseste skyene.

Jeg vil være takknemlig for tilbakemeldinger på hva andre synes er best her.

Mvh. Ann
Avsluttet .

Jeg klarer ikke se hva du har gjort med skyene på v1 og v3, men jeg likte bilde du har fått frem her. Jeg er ikke den store fan av v2. Den syntes jeg ødela bilde litt.

Jeg kan vel ikke si mer flott 1 og 3.

Mvh Tor
Fred S.

Treeren, Ann. Bedre med en justering av skya med kloneverktøyet (?), enn kuttet i versjon 2. Tenkte ikke så langt i første kommentar, men den finpussen du har gjort i treeren er jo egentlig et opplagt og heller ikke særlig komplisert valg.

vh fred
Steinulf L.

Dramatisk bilde. Meget godt bearbeidet. V#1 og3 er begge svært gode.
Tone A.

Hei Ann
Her har du verkeleg fått fram korleis vinden herjar ein sommardag ved sjøen
Sjøen har ikkje dei store bølgene men er ganske uroleg, mens trea i venstrekanten viser at det bles godt saman med alle trea bakover.
Flott arbeid med å forgrunnen så lys kor steinane og den grovsteina stranda har skarpe detaljar, varm rødtone og kor grasstustane er fine kontrastar.
Her er slår sjøen med skummande bølger mot land.
Fint med steinane i ein diagonal utover som følger fjellet i venstrekanten. Den tunge skya gir dramatikk til bildet og fin dranging bakover. Her synes eg at v3 er best pga at då vert det tunge skylaget enda meir forsterka.
Stor dybde med landskapet som ligg i ein dis i bakgrunnen.
Også lærerikt korleis du har gått fram i PS.
Eit vakkert bilde kor du har fått fram korleis vinden herjar ein sommardag. Du har ditt særpreg med tre som eit viktig element, noko som eg likar.
:) Tone
Jarle H.

Hei Ann
Ein fin stemnigs rapport frå drammensfjorden. Liker godt
V3. Fint komponert med forgrunnen som leder mot sjøen og
bølgene som bryter mot land. Dei mørke skyene gjer bildet kraft.

Mvh Jarle
Avsluttet .

Oi, nesten glemt deg jeg:)
Dette var så utrolig mye finere en det forrige. Jeg tror det er forgrunnen som gir deg mange +++++ her. Samt at lyset har forandret seg litt. Den tunge skyen ligger bedre til rette slik at det skaper et meget bedre lys i bilde. Dermed blir resultatet berre lekkert.

Jeg måtte inn og se på det forrige, og jeg tror det stemmer det jeg har skrevet om skyen og lyset i forhold til det forrige.

mvh arild
Roger K.

Hei hei, Ann!
Ikke enkelt lys dette for et kamera og setter damen bak på prøve. Det har mestret godt og den lille utbrendtheten i skyen er ikke forstyrrende. Øyet vil nok oppleve slik også. Jeg ville nok holdt på versjon 1, men rettet det litt opp. Landskapet kan gi utrykk for helling slik at bilde er rett i utgangspunktet. Når det ikke er andre ellementer som tilsier det bør bilde virke bent. Flott motiv var det uansett og falt meg godt i smak.

Mvh Roger
Ann T.

Tusen takk for alle de siste kommentarene! Kjempe hyggelig å høre at dere likte dette.
Mvh. Ann
Liv F. D.

Hei Ann.
Et nydelig bilde du viser oss her. Jeg likte godt det fine lyset og så var det god dybde i bildet. Går for #3.
hilsen
Liv '')
Ann T.

Tusen takk til Liv også :-)

Mvh. Ann
Øistein W.

Nydelig, fikk følelsen av å stå på stranden selv.

Mvh.
Øistein
Odd E. k.

Hei Ann!

Vakkert og stemningsfullt med bølgene som slår inn mot land, det frodige landskapet og ikke minst den flotte blålige bakgrunnen. Skyene på himmelen er også med på å gi en flott stemning. Meget bra fanget Ann!

Ha en trivelig fotohelg.

Mvh

Odd E.
Anne-Lise S.

Treeren ble best! :-) Deilig inngang til motivet med steinene i forgrunnen og den friske grønnfargen. Leder øyet fint innover krusningene og livet på vannflaten. Deilige detaljer her. Videre går ferden innover til horisontlinje og forsvinningspunkt. Helt suverent! Liker det. Summerfeelin uten tvil!

Anne-Lise

God helg og ei flott uke til deg! :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu