Minimalistisk fra Malta
Hvis du ikke liker bildet, hadde jeg satt STOR pris på om du skrev en ærlig kommentar om det, og helst hvorfor du ikke likte det!
Prøver meg på et minimalistisk uttrykk. Likte fargene, og disse enkle linjene..
Bildet inngår i albumet Inntrykk fra Malta - En uke på Malta i begynnelsen av mai 2008 ga meg en del kjennskap til dette lille landet i Middelhavet. Mitt første besøk til denne interessante øya mellom Sicilia og det afrikanske kontinent ga meg mange inntrykk og noe kunnskap om dette særegne landet som jeg vil dele i serien. Kilde: Aschehoug: Veien går til Malta
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-06-28 01:09:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 1-70 mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger434
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_325593} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Inger Anne Maritsdotter V.

Liker det også,
og syns du formidler det minimalistiske på en forbilledlig måte her.
Flott bilde, og ei anbefaling fra meg.

Natthilsen fra Inger Anne
Anne-Lise S.

Her beveger du deg virkelig ut til et område av fotokunsten der seeren blir nødt til å stoppe opp og tenke! :-) Hva er det herr Thoresen forsøker å formidle? Hva er budskapet i dette motivet? Hva ligger bak? Uten å studere, og kun med et kort blikk, hva sees? Tja? En murvegg med to gelendere - er vel ei trapp her da - mørkt og kaldt mot varmt, skygge og lys, hjørner, strukturer og linjer i muren, ''klattarbeid'' der gelenderet er festet - sterke linjer i diagonal mot veggens loddrette oppadgående i hjørnet og de mer vannrette i maleretningene. Linjene i seg selv skaper ''kaos'' som gelenderne roer ned. Arkitektoninsk minimalisme? Her sees håndkraften fra arbeiderhender i arbeid. Sprekker tyder på elde, som så er tatt vare på og gitt nytt liv. Typiske farger på Maltas mange bygninger. Typisk for det maltesiske folks lune, varme personlighet. De sitter utenfor sine hjem den siste timen da sola går ned, smiler, prater med hverandre og folk som går forbi, inviterer inn til en titt, forteller historier fra landet sitt, forteller om folkeslag som har flyttet til øya...

Om det var mitt ville det muligens kun bestått av gelenderet til høyre.... :-)

Enkelt, men innholdsrikt, spennende, annerledes...

Anne-Lise
Tove H.

Kommunikasjon mellom to gelendere - eller iallefall forsøk på.... tenker jeg til bildet. Som skrifttegn... Liker ideen og murfargen som bakgrunn.
Hilsen Tove
Inger-Lise S.

Herlig minimalistisk. Fin kompossjon. Lekre fargetoner og struktur i murveggen. Liker dette:-)

Inger-Lise
Lars E.

Hei !

Dette var minimalistisk så det holder. Enkle rene linjer. En dus fin bakgrunnsfarge på muren med spennede strukturer. Rett og slett en spennede komposisjon og et spennede utsnitt.

Dette var spennende og gir inspirasjon til selv å lete etter de ''skjulte skattene'' som omgir oss overalt. Det gjelder bare å ha fantasien i orden og se muligheten i motivene.

M.v.h.
Lars
Eva Marie P.

Tøff komp. Dette likte jeg virkelig
farver og gelender skaper kunst i bildet ditt:O) Liker godt at det ene er strak og det andre litt bøyd.
Kreativt og veldig bra sett...
-epl
Ole-Kristian T.

Tusen takk for kommentarene, korte og lange, gøy at dere likte det, og interessant å lese hvordan dere tenker om dette minimalistiske bildet. Håper fortsatt på kommentarer fra noen som ikke liker bildet, det er også interessant å lese :). En extra takk til Inger Anne for anbefaling, veldig hyggelig :)
Avsluttet .

Hei
Før jeg leste undertittelen din hadde jeg bestemt meg for å åpne kommentaren med ''Jeg liker det''.
Så derfor blir mine ord i grunnen bare godord om det jeg ser. Minimalistisk og enkelt, gode farver, fint spennende utsnitt. Strukturen som er i veggen(e) er med til å gi bilde et innhold i all tomheten. Lyset er bra.

Det var min ærlige kommentar, noe som jeg alltid etterstreber. (Hvorfor må jeg sitte her å lyve? Nei, det gidder jeg ikke vet du:))

Fin helg til deg.
mvh arild
Ole-Kristian T.

En spesiell takk også til Anne-Lise for grundig og assosierende kommentar, glemte å kommentere spørsmålene dine om hva jeg ønsker å formidle med dette og hva som er budskapet.

Svaret på det er at noe budskap har jeg ikke tenkt på (kjedelig kanskje?) men det motivet og bildet gir meg, vil jeg kalle en estetisk opplevelse av enkle men elegante linjer mot en flate i fargesjatteringer som er godt for øyet å se på. For meg er det også en bevegelse i bildet, som begynner nedenfra og følger det vertikale gelenderet over til det vannrette, oppover og ut av bildeflaten. Jeg synes det har en enkel eleganse i seg, særlig det vannrette gelenderet som har en liten og en større bøy som kontrast mot den rette til venstre og den ensfargede, enkle flaten.

Den estetiske opplevelsen jeg har av bildet omfatter også sjatteringene og strukturene i veggflatene, som Anne-Lise så bra beskriver. Altså har bildet mer innhold enn det som kanskje oppleves ved første øyekast.
Avsluttet .

Det enkle er ofte det beste,og det viser seg om og om igjen:-)
Så også her.
Bildet appelerer til meg med sine linjer og farger og sin enkle komposisjon:-)
Godt sett og godt formidlet.
Hilsen Tone!
Avsluttet .

Bildet er for meg suverent i sin stand det er Ole-Kristian.
Mistenker deg litt for å bruke jpg. i dine utgaver fra børjan?
Med hilsen fra Eivind 8~))
Nils Christian S.

Jeg kan bare skrive hvorfor jeg likte det: Det er kjempegodt sett - det er fotokunst av høy klasse - det enkle motivet fremstår som noe langt mer pga av meget vellykket utsnitt og belysning.
Bare en fotokunstner kan klare å ta et så fint bilde som dette.
Øyvind S.

Et bilde som falt veldig i smak for meg, ser for meg dette i storformat på en vegg med stor takhøyde, flotte valører i fargene... kunstmotiv dette, meget bra gjennomført... ser du savner noen negative kommentarer, de kommer ikke fra meg som du skjønner.. bra.
mvh Øyvind
Thorbjørn R.

Enkel og grei bruk av linjer og farger. Mulig jeg ville forsøkt et rent kvadratisk utsnitt. Jeg synes dette er absolutt greit, men savner vel et lite spenningsmoment - det lille ekstra.

Mvh Thorbjørn
Avsluttet .

Hei! Minimalistisk og flott dette Herr Thoresen. Du har øynene med deg. Liker at hjørnet er med og fargetonene er nydelige. Mvh Liselotte
Jon K. L.

Så elegant kan det altså gjøres;) Dette er bare meget bra.

Jon K.
Ole-Kristian T.

Hei og takk til alle, var spent på reaksjonene på dette bildet, likte det veldig godt selv, og det virker som jeg ikke har vært helt på jordet :). Eivind: Interessant det du sier om jpg. men jeg vet ikke noe om det (upløyd mark). For det første: Hvordan kan du mistenke det, kan du se det på bilde. 2) Hva er alternativet, har det noe med RAW å gjøre. Og hva er eventuelt fordelen med det? Kan du gi meg en kort forklaring så ble jeg glad :). Nils Christian: ''Fotokunstner''? Du skal få mange kommentarer av meg framover, he he :).
Avsluttet .

Ikke noe vondt ment her Ole-Kristian, men fakta er fakta.
Raw inneholder mer info. for å redigere et bilde enn jpg.
Mer dybde og også her muligheter til å trekke ut mer struktur.
Sender deg en liten link:http://www.idg.no/produkter/lydogBilde/digitale_kamera/ar...e15074.ece
Bedre bilder i RAW - IDG.no

Lest spesiellt på midten!

Alt dette har du muligheter til med program og kamera du har.

Ha en god elgers med hilsen fra Eivind..



anders s.

enkelt motiv som du har fått til å bli pent
likte best versjon1
mvh anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu