Inntrykk fra Malta
Liker fargene og kontrastene
Bildet inngår i albumet Inntrykk fra Malta - En uke på Malta i begynnelsen av mai 2008 ga meg en del kjennskap til dette lille landet i Middelhavet. Mitt første besøk til denne interessante øya mellom Sicilia og det afrikanske kontinent ga meg mange inntrykk og noe kunnskap om dette særegne landet som jeg vil dele i serien. Kilde: Aschehoug: Veien går til Malta
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-06-26 11:15:30
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger474
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_325479} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Nils Christian S.

Spennende utsnitt, diagonaler og kontraster her. Steinveggen bak den hvite trappen og det mørkegrønne gjerde er en kjempefin mosaikk i glødende farger. Fint sett, kreativt.
Liv F. D.

Hei Ole-Krisitan.
Enda et stilig bilde fra deg og Malta. Dette var kjempeflott. Du ahr virkelig øynene med deg når du er ute på reise. Flott kontrast med steinveggen mot det grønne rekkverket og den lyse trappa.
mvh
Liv '')
Avsluttet .

Denne er tøff på alle måter.
Godt komponert,fine linjer og flotte farger.
Enkelt og greit og rett og slett bare fint:-)
Hilsen Tone!
Avsluttet .

Denne likte også jeg! Imponert over hvordan du ser motivene... Jeg hadde antageligvis fått med meg begynnelsen og/eller slutten på trappa - og hadde dermed ikke vært i nærheten av et så stilig bilde som det du har her! :) Kjempeflott!
Lars Kristian G.

Hei Ole-Kristian!

Dette bildet likte jeg godt :) Utsnittet er helt etter min smak - fine diagonaler (som ikke går ut i hjørnene) - fine ''steinfarger'' med god kontrast i det det grønne rekkverket. Stilrent og meget severdig. Godt sett - og godt utført!

God sommer :)

Mvh. LKG
Inger-Lise S.

Et fint motiv. Nydelige fargenyanser. Topp komposisjon. Teknisk meget bra.

Inger-Lise
Sinisa N.

Kontrast her perfekt,synes jeg.Steinefarger er litt uvanlig.
Det ser ut som en gammel vegen.Jeg lurer på,er det steingjerde eller vegen!?
Avsluttet .

Hei! Stilfullt og flott, du har øynene med deg og flink til å finne motiver. Flott steinmur og nydelige farger. Flott levert. Mvh Liselotte
Anne-Lise S.

Dette er svært godt gjennomført, Ole-Kristian! Kompet er upåklagelig! Lekre kontrasterende materialer som er brukt her, og det harde mot det varmere står godt til hverandre! Flott utsnitt, som jeg virkelig har sansen for. Nærmest minimalistisk, og med få farger som også skaper ro. Steinene i bakgrunnen kunne ha ført til at bildet ble urolig å se på, men forgrunnen med trappa skaper den nødvendige roen som trengs. Kanskje jeg ville ha beskjært i nedre til midt på trappetrinnet over det aller nederste som faller ut i hjørnet til venstre? Da ville du unngå tangering av den, og det fungerer bra uten det nedre trinnet. Prøv og se om du er enig?

Anne-Lise
Ole-Kristian T.

Tusen takk, det var gøy å våkne til så mange kommentarer på dette bildet! Anne-Lise: Jeg var inne på tanken som du nevner, og har lagt ut en ny versjon. Det er vel egentlig ingen tangering der..men begge versjoner kan sikkert fungere. Får høre hva folk synes :)
Øyvind S.

Et flott utsnitt dette Ole- Kristian, fin deling av bildet med den diaogonale trappen, det grønne gjerdet står i fin kontrast til steinene i veggen, synes du mister noe slik du har kuttet på v2, trappen må jo begynne et sted også...bra bilde... går for v1...
mvh Øyvind
Nina C. K.

Jepp! Jeg bare digger slike enkle, grafiske motiver. Her har du tatt et fint utsnitt hvor formene er i bra harmoni i forhold til hverandre. De håndlødde, rustikke steinene med den varme fargen spiller fint opp mot betongflatene med sine eksakt definerte former, og det grønnmalte rekkverket i støpejern med de runde profilene binder det hele sammen på en forbilledlig måte.

Jeg foretrekker absolutt versjon 1 fordi den har en totalt harmonisk form og komposisjon i mine øyne, mens den beskårne versjonen 2 virker nærmest amputert. Jeg mener det har noe å gjøre med at det nederste venstre hjørnet på en måte faller ut av bildet og dermed mister kontakten med resten av trappen,. Trappen i sin tur mister noe av sin spenst og sitt ståsted, samtidig som det blir for lite luft (stein) i høyre hjørne under trappen.

Vennlig hilsen Nina
Eli R.

Helt i min gate! Jeg trodde først det var vedkubber. :-)
Jeg tror jeg liker v1 best fordi da henger trappen fast i veggen både til venstre og til høyre.
- Eli
Jon K. L.

Utrolig elegant komposisjon, og med den deilige diagonalen som gir en perfekt balanse i bildet. At fargespillet og skarpheten også er et syn for øyet er heller ingen ulempe ;)

Jon K.
Anne-Lise S.

Nja, dere har rett i det med ''å henge fast'' i noe. Det kan også jeg se. Samtidig gir motivet mer symmetri uten nedre trinn i venstre, og rekkverket gjør at trappa ''henger fast'' slik jeg ser det. For meg fungerer begge versjonene svært godt, og det var veldig gøy å se V2 også! :-) V2 gir kanskje et mer svevende inntrykk enn V1.

Anne-Lise
Eli B.

Hei, her var det mye stein. Syne trappa ligger fint og diagonalt i bildet. Velger meg v1 jeg.

mvh Eli
Anne Kari Berg K.

Flott og ren komposisjon, spennende og kontrastfylt med de runde brune steinene mot det stramme gelenderet. Syns ikke den croppa versjonen hadde noe for seg.


mvh Anne Kari
Stig Børre E.

Funker dette, i all sin enkelhet. Linjer, farger og tekstur skaper et severdig resultat. Liker v2 best, men tror jeg ville strammet det inn enda mer. Den vertikale stolpen i venstre kant tilfører ingen ting.

StigB
Ann T.

Hei Ole-Kristian - dette likte jeg. Veldig bra komposisjon, farger og skarpet. Et fint motiv. Denne lyse gule stein er overalt på Malta og er en fin kontrast til det grønnmalte rekkverket. Vel sett! Liker V1 best.
Mvh. Ann
Avsluttet .

På thumbnailen var jeg sikker på at det var ved som var stablet opp etter trappa.
Artig bilde hvor du får frem lille Malta´s fantastiske verden. Farverik og vakkert land hvor jeg gjerne kunne tenkt meg å besøkt.
Jeg sitter og lurer på hvordan det ser ut rundt dette bilde. Men tilbake til bildet; du har sansen for detaljer og om hvordan formidle det videre til betrakteren.
Ergo, fin og spennende komposisjon, gode farver og helhetlig inntrykk.

mvh arild
Anne Ø.

Kjempetøft, stilig, elegant.
V.2.
Jani F.

Hei Ole- Kristian! Enkelt, men dekorativt. I versjon #2 sit komposisjonen som eit skudd etter mi meining. Eit virkelig flott bilete som nok kjem til sin rett i stort format. Det grøne rekkverket mot dei raude mursteinene gjorde det heile komplett. Godt sett og godt utført!
Mvh Jani
Ingunn S.

En skikkelig flott komposisjon som jeg falt pladask for med en gang!!!
Du har virkelig blikket for detaljer. Stilrent og flott bilde som får en anbefaling fra meg:)

Hilsen Ingunn:)
Ole-Kristian T.

Tusen takk til alle for fine kommentarer! Veldig interessant å høre argumenter for #1 og #2. Takk igjen :)
Morten M.

Det er mulig dette er en ''kommentar v2'', men: Bildet blir fascinerende når jeg forestiller meg at gelenderet er rørsystemet inni en haug med grus som vi ser tverrsnittet av, mens trappen er ''limt'' på i ettertid! :-)
Tanja B.

Et enkelt bilde som likevel blir spennende pga utsnittet og diagonalene! Bra!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu