Kveldslys
Et eksperiment på å komponere et landskapsbilde. Dette er ikke enkelt, selv om det kan virke ganske simpelt. Takker for alle innspill og forslag til komposisjon her..

Bildet har fått en runde i PS.
Liker lyset og de gamle bygningene, selv litt usikker på bakgrunn/forgrunn.
Bildet inngår i albumet Diverse -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-06-01 22:33:47
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-01-11 12:46:18
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 16-35mm 2,8L II USM
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/18
  • Lukker1/2s
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_321729} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Eli R.

Hvis du skriver hvilken lukkertid og blender så er det lettere å få nyttige tips. Jeg ville kuttet litt i forgrunnen men ikke mer enn at den hvite stripen i sjøen er med for å ramme inn.
Himmelen kunne du fanget med lasso i PS og lagt på level adjustment layer for å få frem litt mer drama. Men det er etter min smak. Kanskje kuttet litt øverst i skyene også, ta vekk det lyse. Kanskje et tettere utsnitt eller at du kunne zoomet litt mer. Syns at bildet mangler litt varme, men sollyset er jo der så kanskje du skulle tatt Exposure Compensation på -1.
Ok det var noen tanker :-)
- Eli
Avsluttet .

Her har du fanget en fin stemning.
Fint lys og fine farger.
Du får en fin lyseffekt når solen lyser opp tverrveggene.
Liker også godt bakgrunnen.
Synes det blir litt mye og dominerende forgrunn,som også virker litt uskarp.
Hilsen Gunnar.
Trygve K.

Hei!
Jeg synes dette er et flott bilde og en god komposisjon. Et pittoresk miljø, med et vakkert lys som gir fine farger. Jeg vurderer om det er noen grunn til beskjæring, tror det er god grunn til å ha med såpass mye av de åpne elementene...

:> T
Ole-Kristian T.

Synes dette var nydelig; liker godt de maleriske naustene og fargene og lyset hever bildet meget. Fint med det slørete vannet :)
tor åge s.

Kutt litt av forgrunnen og du har et fantastisk bilde....
Lyset og stemningen er helt rått..... mvh totto
Jon Erik V.

Takk for raske tilbakemeldinger.

Eli; Har forsøkt å gjøre noen forbedringer i retning av det du beskriver. Bakgrunnen ble bedre synes jeg. Takk for tips.

Gunnar; I utgangspunktet forsøkte jeg på et opptak med sløret forgrunn, attpåtil som den fikk en dose gausian blur i ettertid, så dette var med hensikt.

Trygve; Var lenge usikker på om jeg skulle beskjære, men valgte å gjøre det. Ser poenget ditt om at kan være aktuelt med luft rundt i bildet.

Jon
Per Harald G.

Nydeleg bilde! Fin plassering av nausta. Flott lys. Eg syns versjon 1 er bra nok som han er, utan kutt, eller sterkare fargar. I versjon 2 syns eg himmelen blir for glorete.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu