Arkitektur i Oslo XIII
Denne bygården ligger i Akersgt. 20, bak Stortinget, og er vel verdt å ta en titt på. Forretningsgården ble oppført for skreddermester Carl Hansen i 1895, derav navnet ''skreddergården''. Bygningen er i fem etasjer med fasader av tegl. De to nederste etasjene er forblendet med røde og sorte granittplater, samme materiale er brukt i sidelisenene (se på hver side av vaggmaleriene). Resten av fasaden er pusset og dekorert med malerier utført i silikatmaling, antakelig utført av maleren Halvdan Davidsen. Arkoppbyggene er tilføyet senere. Fasaden ble restaurert og fredet i 1983. Stilen er nyrennessanse (beskrivelse på forrige bilde i serien) med en viss barokk innflytelse.
Bildet er tatt om kvelden, derav den rosa himmelen.
Bildet inngår i albumet Arkitektur i Oslo - Serien ''Arkitektur'' har ledet meg til Oslo, og inspirert meg til en ny serie som jeg kaller ''Arkitektur i Oslo''. I kronologisk rekkefølge vil jeg presentere noen utvalgte bygninger fra forskjellige stilepoker, fra middelalderen til moderne tid. Som kilde til teksten er benyttet bøkene ''Arkitektur i Oslo'', ''Oslo, en arkitektur guide'' og ''Ta vare på Oslo'' samt artikler på nettet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-04-21 11:47:42
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-04-21 11:48:27
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 350D
  • Sigma 17-70mm
  • Brennvidde23mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger323
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_314713} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Lars Kristian G.

Hei!

Mye flott arkitektur i Oslo også :) Jeg liker lyset i bildet ditt - kveldssola som skinner inn på bygningen lager en varm farge (på en kald mur.) Godt dokumentasjonsbilde - fint med de to detaljbildene i tillegg. En kan lure på hva slike bygg ville kostet nå for tiden - hvis noen hadde klart å reise det da..

Mvh. LKG
Lene L.

Lærer mer og mer om Oslo...takk :-)
Fått fram den fine bygården flott i varm kveldssol...Himmelen gjorde seg veldig bra.

Lene
Turid L.

Hei

Denne bygningen har jeg selv gått forbi mang en
gang men har aldri visst at den var så flott.
Har vel kanskje ikke sett nok oppover denne
bygningen tenker jeg, men iler som oftest bare forbi.
Ser frem til hver gang du kommer med nye fine bilder
i fra Oslo. Det er en opplevelse og lærerikt å lese
hva de forskjellige bygninger er og historien rundt dem.

mvh Turid
Avsluttet .

Stilig vinkel,flotte farger og du får godt fram alle de fine detaljene på bygget.
Kjekt å lese historien under.
Hilsen Tone!
Solveig F. K.

Hei Ole-Kristian. Enda en flott Olso-bygning presentert her. Har nok muligens gått forbi denne her, men ikke sett opp:) Fint utsnitt og varme farger, liker godt vinkelen.
mvh Solveig
Avsluttet .

Flott lys og en fin bygning Ole-Kristian. 8~))
Ikke lett å albue seg plass med kameraet her, trangt som det er.
Fin vinkling av nydelig arkitektur for ikke å glemme historien.
Gode utsnitt. Spesielt er damen som holder handelsgudens tegn.
Bra jobba.
Go kvellen fra Eivind.
Ole-Kristian T.

Tusen takk til alle for kommentarene! Turid og Solveig: Det er nok flere enn dere som overser slike flotte bygninger, det er jo som regel over vanlig øyehøyde at den fineste arkitekturen befinner seg. Eivind: Takk for opplysningen om den damen, jeg tenkte på det da jeg la ut de to utsnittene at jeg burde visst noe om dem; så det er altså handelgudens tegn hun holder :)
Jon K. L.

På min neste bytur gatelangs, kommer jeg garantert til å snuble. Årsaken er at du har fått meg så nysjerrig på hva som er over hodehøyde, at jeg kommer til å ha blikket oppover hele tiden. Da kan det være skummelt å gå samtidig:) Spøk til side; du har fanget nok et vakkert objekt til din fascinerende serie. Godt å se at ikke alt forfaller i byen vår, men at også noe blir tatt vare på. Teknisk helt upåklagelig.

Jon K.
Eirik A.

Hei. takk for hyggelig kommentar på bilde mitt! :)
Syns det var fint lys i bilde ditt, og et bra utsnitt. Lyset var egentlig veldig fint! :=)

Eirik
Avsluttet .

Hei,

Har ikke mye peiling på bygg...men bildet likte jeg. Stiller meg bak alle andre angående fargene og sola. Trodde de hadde slikt kun i Bayern eller Tirol. Jeg har sett mange flotte bilder av deg. Dette er et av de.


Mvh

Wilko
Marit O.

Fantastisk arkitektur mye detaljer og studere her,fint utsnitt og
flotte detaljer samt at jeg liker kvelds lyse her som gir en nydelig stemning
flott Ole-Kristian!
Dette syntes jeg fortjener en anb!
Mvh Marit
Ole-Kristian T.

Tusen takk til Jon K., Eirik, Wilko og Marit for hyggelige kommentarer! Og Marit: TUSEN takk for anbefalingen, det var extra hyggelig :)
Avsluttet .

Hei! Nydelig kveldslys og skarpheten er på topp som vanlig. Et veldig fint utsnitt av bygningen, utrolig hvor mye flott arkitektur det er i Oslo. Flott presentert. Anbefales. Mvh Liselotte
anders s.

dæven dette var virkelig et flott bygg
likte godt lyset i bildet
mulig jeg ville ha kutta vekk den nederste kanten i bildet
gleder meg til å se flere bilder
mvh anders
Andrés O.

Jøss... For et fantastisk konsept! Ikke bare alle de herlige bildene og de morsomme versjonene du har lagt til hvert bilde, men ikke minst den meget interessante historikken og innformasjonen. Etter for noen år siden å ha flyttet tilbake til ''bygdenes by'', Steinkjer i Nord Trøndelag, med 20 års fartstid i hovedstaden, fikk denne serien meg til å lenkte tilbake for første gang siden. Utrolig hvor vakker den byen er bare man løfter blikket opp fra betongen! Takk for en herlig tur rundt om i Oslo, Ole-Kristian.

- Andrés
Wenche J.

Hei Ole-Kristian
Utrolig flott bilde og meget interessant og lærerik tekst. Liker meget godt denne rundturen. Andres sier det så bra og så sant........ Utrolig hvor vakker den byen er bare man løfter blikket opp fra betongen!
Bildet, flott utsnitt og herlig lys som løfter bildet betraktelig. Fargene som lyset skaper, er varme og gode og jeg liker speilingen av himmelen i vinduene:):):)
Mvh Wenche
Avsluttet .

Hei Ole-Kristian
Flott lys. Skikkelig bra vinkling. Har ikke noe å pirke på, jeg:)
Lærer stadig mer i denne serien!
Eva
Ole-Kristian T.

Liselotte/Anders/Andres/Wenche/Eva-Liz: Tusen takk for hyggelige kommentarer; gøy å lese dem, og morsomt hvis bildene inspirerer til å ta en nærmere titt på den fine arkitekturen vi faktisk har i Oslo! En EXTRA takk til Liselotte for anbefalingen :)
Linn L.

Jeg synes dette bildet tipper, og at fargene kunne vært gjort mer interessante.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu